ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν στις Βρυξέλλες

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν στις Βρυξέλλες Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI
0

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, η συνάντηση διήρκεσε περίπου δύο ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7.15 το απόγευμα της Πέμπτης. 

Είχε ξεκινήσει περίπου στις 17:20 ώρα Ελλάδας, με καθυστέρηση σε σχέση με την προγραμματισμένη ώρα (15:30, ώρα Ελλάδας), λόγω άλλων υποχρεώσεων, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπως έγινε γνωστό. 

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται εντός ολίγου να δώσει συνέντευξη Τύπου.

  

Kατά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός επρόκειτο να θέσει στον Ερντογάν το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ήδη, ο κ. Τσίπρας είχε θέσει χθες το θέμα της παράνομης κράτησης των δύο στρατιωτικών, χωρίς καν να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, στο ανώτατο επίπεδο, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου είπε ότι είναι «πρωτοφανής» για δύο συμμαχικές χώρες και «αποτελεί πληγή για όλη τη Συμμαχία, η οποία πρέπει να επουλωθεί από τη γειτονική χώρα με την άμεση επιστροφή τους στην Ελλάδα».

Απευθύνθηκε στους ηγέτες των χωρών μελών, τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και το έθεσε στη διάρκεια της συνομιλίας που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

«Μόνιμη πληγή του ΝΑΤΟ», χαρακτήρισε επίσης ο πρωθυπουργός το γεγονός ότι «η Τουρκία επιμένει να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο στην περιοχή και να επιδιώκει την εξαίρεσή του Αιγαίου από επιχειρησιακούς σχεδιασμούς, σε βάρος των συλλογικών μας δυνατοτήτων».

Πολιτική
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM