Με κόκκινη γραβάτα στο Ζάππειο ο Τσίπρας: Η χώρα μας γυρίζει οριστικά σελίδα

Με κόκκινη γραβάτα στο Ζάππειο ο Τσίπρας: Η χώρα μας γυρίζει οριστικά σελίδα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
26

Στο Ζάππειο Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε για πρώτη φορά με γραβάτα όπως είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει αν πετύχαινε συμφωνία για το ελληνικό χρέος.

Ο πρωθυπουργός έγινε δέκτης σχολίων και πειραγμάτων από τους βουλευτές για την κόκκινη γραβάτα που επέλεξε.

« Τα στοιχήματα είναι για να υλοποιούνται» είπε ο ίδιος στην ομιλία τους στις ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στο αίθριο του Ζαππείου.«Δεν νιώθω άνετα, αλλά θα τη συνηθίσω», είπε μετά.

 

Η σημερινή μέρα ανήκει σε κείνους που χτυπήθηκαν βάναυσα από την κρίση, που είδαν τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται, που σήκωσαν την χώρα στην πλάτη τους, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Μετά τις χθεσινές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος η χώρα μας γυρίζει οριστικά σελίδα, σημείωσε.

Με κόκκινη γραβάτα στο Ζάππειο ο Τσίπρας: Η χώρα μας γυρίζει οριστικά σελίδα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τόνισε ότι η χώρα περνά σε μια νέα περίοδο, όπου τη θέση της λιτότητας θα παίρνει κάθε μέρα και περισσότερο η κοινωνική δικαιοσύνη, της επιβολής η δημοκρατία, της αβεβαιότητας η σταθερότητα και η αξιοπιστία.

Μετά από οχτώ ολόκληρα χρόνια καταφέραμε να επιλύσουμε το πρόβλημα του ελληνικού χρέους. Ενός χρέους που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Ενός χρέους που κληρονομήσαμε από τις δυνάμεις του παλιού καθεστώτος, υπογράμμισε.

Αναλάβαμε το δύσκολο αλλά αναγκαίο καθήκον του μετασχηματισμού της χώρας, είπε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι σε αυτή την προσπάθεια συγκρουστήκαμε σφοδρά, συμβιβαστήκαμε επώδυνα, δουλέψαμε σκληρά αλλά δεν δειλιάσαμε. Δεν διστάσαμε μπροστά στις δυσκολίες και τα εμπόδια. Φτάσαμε ως εδώ. Φτάνουμε στο τέλος των μνημονίων, είπε.

Η χώρα είναι δεσμευμένη στους στόχους που έχει συμφωνήσει να επιτυγχάνει για να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις της, αλλά από εδώ και στο εξής με πολύ μεγαλύτερο χώρο δημοσιονομικό για ελαφρύνσεις και για τη κάλυψη των αναγκών και την επούλωση των πληγών της κρίσης,, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Με κόκκινη γραβάτα στο Ζάππειο ο Τσίπρας: Η χώρα μας γυρίζει οριστικά σελίδα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Και το κυριότερο, από εδώ και στο εξής, πρόσθεσε, η επιλογή των μέσων της πολιτικής για να επιτευχθούν οι στόχοι θα ανήκουν από δω και στο εξής αποκλειστικά στις εκλεγμένες από τον ελληνικό λαό κυβερνήσεις και όχι σε τεχνοκράτες ξένους που θα έρχονται να μας υποδεικνύουν τι πρέπει να κάνουμε.

Σημείωσε ότι το καθεστώς άρσης κυριαρχίας που επιβλήθηκε στη χώρα από το 2010 και μετά, ο γνωστός σε όλους μας μνημονιακός καταναγκασμός, ο μηχανισμός που επιβάλλει μέτρα για εκταμιεύσεις δανείων έλαβε τέλος, έκλεισε τον κύκλο του οριστικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ πετύχαμε να φτάσουμε ως εδώ και οι αντίπαλοί μας που ποτέ δεν αποδέχτηκαν ότι θα καταφέρουμε να φτάσουμε έως εδώ, σήμερα στέκονται αμήχανοι μπροστά σε ό,τι καταφέραμε, υποστήριξε.

Με κόκκινη γραβάτα στο Ζάππειο ο Τσίπρας: Η χώρα μας γυρίζει οριστικά σελίδα Facebook Twitter
ΕUROKINISSI
Με κόκκινη γραβάτα στο Ζάππειο ο Τσίπρας: Η χώρα μας γυρίζει οριστικά σελίδα Facebook Twitter
ΕUROKINISSI
Με κόκκινη γραβάτα στο Ζάππειο ο Τσίπρας: Η χώρα μας γυρίζει οριστικά σελίδα Facebook Twitter
ΕUROKINISSI
Πολιτική
26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

16 σχόλια
Πραγματικά δεν πιστεύω ότι είμαι ο μόνος που αισθάνεται δυσφορία και τάση για εμετο βλέποντας αυτή την εικόνα με όλα αυτά τα πρόσωπα συγκεντρωμενα. Η εικόνα συμπυκνωνει ότι χειρότερο μπορεί να αναδείξει η Ελλάδα σήμερα. .
Οι Γερμανοι δε καταλαβαινω τι σου φταινε, λες και μας τα εδωσαν με το ζορι τα λεφτα με επιτοκια πιο κατω απο αυτο που και οι ιδιοι δανειζονται.Εκτος αν 8 χρονια μεσα στα μνημονια συνεχιζουν να υπαρχουν ανθρωποι που πιστευουν πως μας τα επεβαλαν οι κακοι οι ξενοι και οχι το ξερο μας το κεφαλι.
Ενω το οτι οι Γερμανοι γελανε δεν ειναι γενικοτητα και αποδιδει με ακριβεια την πραγματικοτητα;Αυτοι που πληρωνονται, με πολλα λεφτα οπως λες, πως πηραν την θεση ευθυνης; Δεν τους ψηφισε καποιος οταν μιλαμε για πολιτικους; Αυτοι μετα δεν βολεψαν κοσμο στο αχανες δημοσιο για να τρωνε τα λεφτα απο τους φορους ολων μας;
Το ότι μια εταιρεία διορίζει καπετάνιο για ένα πλοίο δε σημαίνει πως αν αυτός βουλιάξει το πλοίο, ο Καπετάνιος δεν θα έχει ποινικές ευθύνες. Όταν κάποιος ζητάει και παίρνει μία θέση ευθύνης αναλαμβάνει και το κόστος. Γενικότητες τύπου , εμείς φταίμε που τους ψηφίζουμε, το μόνο που κάνουν είναι να καλλιεργούν την άποψη πως ο Κυβερνήτης μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει δίχως έλεγχο και ποινές. Εξάλλου όπως έχει αποδειχθεί και περίτρανα οι επιλογές που έχουμε είναι μονοπωλιακές, το ίδιο (κακό) προϊόν σε άλλες συσκευασίες.Το θέμα βέβαια είναι πως αυτό το προϊόν απεδείχθη πολύ κακό για εμάς αλλά πολύ καλό για άλλες χώρες, που είδαν τα συμφέροντα τους να εκπληρώνονται στο πολλαπλάσιο από τους δικούς μας κακούς κυβερνήτες ...
Ακριβώς. Άλλωστε τυπική έξοδος απ τα Μνημόνια είναι. Σταματάνε τα δάνεια, οι απευθείας εντολές στα Υπουργεία απ έξω, ε και υπάρχει και μια επιμήκυνση αποπληρωμής. Κατα τα άλλα υπάρχουν στόχοι που πρέπει να επιτυγχάνονται κάθε χρονιά. Άρα θα υπάρχει και μία χαλαρή επιτήρηση (τριμηνιαία). Το πως θα ικανοποιούμε τον στόχο είναι πια ελληνική υπόθεση οπότε υπο αυτή την έννοια τώρα μπορούν "δική" τους πολιτική να ασκήσουν οι εκάστοτε κυβερνώντες. Για το παραπάνω γεγονός πάντως απλά ένα αστείο σχόλιο περί αισθητικής θα κάνω:Ναι αναμενόμενα τα πειράγματα για την γραβάτα (του Ζάεφ άραγε?) αλλά χωρίς πλάκα τώρα παιδιά, εμφανισιακά ΔΕΝ του πάει κιόλας χαχα! Υποθέτω εξ ου και το γέλιο της γυναίκας του όταν τον κοιτούσε. Οι γυναίκες όλες συνεννοημένες όμως, τι φάση? Όλες λευκά κομψά ντυσίματα...Τέλος ο Κουβέλης κατάλαβε κάτι λάθος? Αυτή την φορά εκείνος εμφανίστηκε χωρίς γραβάτα (φαίνεται η απουσία άμα δεις καλά)!Περιμενα και καμιά προσφώνηση στον Καμμένο απ τον Τσίπρα τύπου "μπούλη μου". Δεν πρόκειται ποτέ να του φύγει αυτό από πάνω του απ όταν το είπε ο Alexis δημοσίως. Όπως και το μπουμπούκος της Μανωλίδου και άλλοι...
Είναι νομίζω πολύ απλό: ο Καμμένος έχει ντυθεί στο παρελθόν Τραμπ (κόκκινη γραβάτα, μπλε σακάκι--παρεμπιπτόντως θυμάστε πώς κοίταζε στοργικά και με θαυμασμό τον σπουδαίον αυτόν πολιτικό άνδρα όταν πήγε στον Λευκό Οίκο). Αυτήν την φορά ντύθηκε Τραμπ ο debutant Άβερελ (με την γραβάτα να κρέμεται χαμηλά όπως στο πρότυπο).