Σεισμός

Την άμεση σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ζητά το Ποτάμι

Την άμεση σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ζητά το Ποτάμι Facebook Twitter
SOOC
1

Την άμεση σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μεγάλες εξωτερικές προκλήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή εθνική συνεννόηση και συναίνεση, προτείνει το Ποτάμι.

Με επιστολή του, ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης ζητά από τον πρόεδρο της Βουλής τη συζήτηση και ψήφιση της πρότασης νόμου για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, την οποία έχει καταθέσει το Ποτάμι από τον Δεκέμβριο του 2016.

Σχετικά με την πρωτοβουλία που ανέλαβε, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι «θα πρέπει όλοι να κάνουμε μία προσπάθεια να διαχωρίσουμε τα μείζονα εξωτερικά θέματα από τις εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις».

Ολόκληρη η επιστολή του Σταύρου Θεοδωράκη
«Τον Δεκέμβριο του 2016 το Ποτάμι κατέθεσε πρόταση νόμου για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, πρωτοβουλία την οποία υποδέχθηκαν θετικά οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις.
Η σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας είναι αναγκαία, προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μεγάλες εξωτερικές προκλήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή εθνική συνεννόηση και συναίνεση.
Το προτεινόμενο Συμβούλιο θα συσταθεί όπως τα αντίστοιχα σύγχρονων χωρών -θα συγκαλείται από τον πρωθυπουργό και θα μετέχουν οι πολιτικοί αρχηγοί, οι πρώην πρωθυπουργοί, οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο διοικητής της ΕΥΠ και κατά περίπτωση αξιωματούχοι τής κυβέρνησης και επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σήμερα, καθίσταται επιβεβλημένη η συζήτηση της πρότασης νόμου στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας και η ψήφισή της από την εθνική αντιπροσωπεία.
Σας καλώ να προχωρήσετε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να προγραμματιστεί άμεσα η συζήτηση της πρότασης νόμου.
Τα συμφέροντα και η ασφάλεια της χώρας το επιβάλλουν».

Πολιτική
1

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Δείτε το βίντεο που πόσταρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Έχει κατατεθεί πρόταση νόμου από τον Δεκέμβριο του 2016 και όχι μόνο δεν έχει συζητηθεί, αλλά ούτε καν έχει προγραμματιστεί πότε θα γίνει αυτό.Από αυτό φαίνεται η ανωριμότητα του πολιτικού μας προσωπικού στο σύνολό του.Με κύρια την ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης. αλλά και ΟΛΩΝ των υπόλοιπων - μηδέ του Ποταμιού εξαιρουμένου αν δεν επανήλθε στο μεταξύ.Ποιοι λόγοι και ποιες προτεραιότητες είναι πιο επείγουσες και έχει καθυστερήσει τόσο η συζήτηση ; Που βέβαια, όλα τα κόμματα θα έκαναν τις όποιες εποικοδομητικές προτάσεις τους και θα κατέληγαν σε κοινά αποδεκτό και με ευρεία πλειοψηφία ψηφισμένο νόμο ;Σώπα καημένε, εδώ "ακόμη δεν πήραμε όλες τις Εξουσίες στα χέρια μας, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας θα σκεφτούμε ; ",που θα έλεγε και η σύντροφος του ΠΘ μας....