Διαβεβαιώσεις Φωτίου για την αναπλήρωση απωλειών σε τρίτεκνους και πολύτεκνους

Διαβεβαιώσεις Φωτίου για την αναπλήρωση απωλειών σε τρίτεκνους και πολύτεκνους Facebook Twitter
SOOC
0

Σε διαβεβαιώσεις για την αναπλήρωση των απωλειών που θα υποστούν τρίτεκνοι και πολύτεκνοι εντός του 2018 στα επιδόματα που λάμβαναν προχώρησε από το βήμα της Βουλής η Θεανώ Φωτίου.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όταν επανασχεδιάζεις ένα σύστημα με πολλές παραμέτρους δημιουργούνται προβλήματα όπως σε αυτά σε ένα τμήμα τρίτεκνων και πολύτεκνων. Κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι αυτές τις μειώσεις θα τις αντιμετωπίσουμε μέσα στο 2018», σημείωσε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας στην Ολομέλεια.

Η κ. Φωτίου κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι ευνοούσαν υπέρμετρα τις οικογένειες με τρία παιδιά και πάνω, δημιουργώντας μεγάλες ανισότητες με εκείνες με ένα ή δύο παιδιά.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει συγκεκριμένη πολιτική για το δημογραφικό γι' αυτό και κατά την άποψή της αυξήθηκαν οι γεννήσεις το 2016 στις 92.900 από 91.800 το 2015.

Η κ. Φωτίου ανέφερε ότι 50.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, επίσης, θα δουν μεγάλες αυξήσεις, ως εξής: Η τρίτεκνη οικογένεια, που έπαιρνε 2.940 ευρώ, θα πάρει επιπλέον 420 ευρώ ευρώ, η τετράτεκνη, η οποία έπαιρνε 3.920 ευρώ θα πάρει επιπλέον 1.120 ευρώ και η πεντάτεκνη, που λάμβανε 4.900 ευρώ θα πάρει επιπλέον 1.820. Πρόσθεσε, δε, ότι αυτά τα επιδόματα θα καταβάλλονται κάθε δύο μήνες, με το νέο σύστημα του ΟΓΑ.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM