ΥΠΕΞ: Ανυπόστατα τα περί δήθεν θέματος κυρώσεων και ελληνικού βέτο για τη Βενεζουέλα

ΥΠΕΞ: Ανυπόστατα τα περί δήθεν θέματος κυρώσεων και ελληνικού βέτο για τη Βενεζουέλα Facebook Twitter
0

«Αντί να αναπαράγει ανακριβή δημοσιεύματα» για τη στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα της Βενεζουέλας κατά τη χθεσινή συζήτηση στις Βρυξέλλες, το υπουργείο Εξωτερικών προτρέπει τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ να διαβάσει τις σχετικές δηλώσεις που έχει εκδώσει μέχρι σήμερα η ΕΕ, καθώς και τη δήλωση που η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ εξέδωσε για το θέμα στο όνομα όλης της ΕΕ. Ακόμα, ξεκαθαρίζει πως είναι ανυπόστατα τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν θέμα κυρώσεων και ελληνικό βέτο, κατά τη χθεσινή συζήτηση στις Βρυξέλλες.


Ειδικότερα, το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει:

«Ο χειρότερος σύμβουλος στην εξωτερική πολιτική είναι τα κίτρινα δημοσιεύματα στον Τύπο. Δυστυχώς, η ΝΔ δεν  μπορεί να αποφύγει τον πειρασμό να επικαλείται ως ερωτήματα αυτά τα δημοσιεύματα. Αντί να αναπαράγει ανακριβή δημοσιεύματα, καλούμε τον Τομεάρχη Εξωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαβάσει τις σχετικές Δηλώσεις που έχει εκδώσει μέχρι σήμερα η ΕΕ, καθώς και τη Δήλωση που η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ εξέδωσε χθες για το θέμα στο όνομα όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν θέμα κυρώσεων και ελληνικό βέτο, κατά τη χθεσινή συζήτηση στις Βρυξέλλες, είναι ανυπόστατα». 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM