Πορτογαλία: Ξεκινούν οι εργασίες της 2ης Συνόδου των Μεσογειακών/Νότιων Χωρών της ΕΕ

Πορτογαλία: Ξεκινούν οι εργασίες της 2ης Συνόδου των Μεσογειακών/Νότιων Χωρών της ΕΕ Facebook Twitter
0

Με την άφιξη αυτή την ώρα των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στο χώρο διεξαγωγής της Συνόδου (Centro Cultural de Belém), ξεκινούν οι εργασίες της 2ης Συνόδου των Μεσογειακών/Νότιων Χωρών της ΕΕ, στη Λισαβόνα.

 

Ο οικοδεσπότης της Συνόδου, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλικής Δημοκρατίας, Αντόνιο Κόστα, υποδέχεται διαδοχικά τους αρχηγούς που προσέρχονται στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μπελέμ: τον πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, τον πρωθυπουργό της Ιταλικής Δημοκρατίας, Πάολο Τζεντιλόνι, Τον πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ.

 

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, θα ακολουθήσει η καθιερωμένη οικογενειακή φωτογραφία, οι επτά ηγέτες θα έχουν γεύμα εργασίας και εν συνεχεία θα πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις.

 

Νωρίτερα υπήρξε συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντάται συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, στο περιθώριο των εργασιών της 2ης Συνόδου των Μεσογειακών/Νότιων Χωρών της ΕΕ.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM