Θετικά αποτιμά η ελληνική κυβέρνηση την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα. Ειδικότερα, κυβερνητική πηγή, υπογραμμίζει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ότι η σημαντικότερη αλλαγή στην αμερικανική πολιτική μπορεί να συμπυκνωθεί στη φράση, «κάνατε μεταρρυθμίσεις, ώρα να δούμε το χρέος», αντί της προηγούμενης θέσης, «κάντε μεταρρυθμίσεις για να ξεκινήσει και η ρύθμιση για το χρέος». Σύμφωνα μάλιστα με μια εκδοχή, η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ ενδεχομένως ωφέλησε στο ζήτημα αυτό, καθώς φαίνεται ότι επέσπευσε τις αλλαγές.

 

Από εκεί και πέρα, η ελληνική πλευρά συνάντησε την πλήρη στήριξη του αμερικανικού παράγοντα στο προσφυγικό. Ενώ, τέλος, η αμερικανική κυβέρνηση δεν άσκησε καμία πίεση προς την αντίστοιχη ελληνική για το θέμα του Κυπριακού.

 

Υπενθυμίζεται ότι απόψε στις 7.30 μετά το απόγευμα, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, θα προχωρήσει εκτάκτως σε ενημέρωση (briefing) των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με αποκλειστικό θέμα τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, στην Αθήνα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr