ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Φίλης: Αλλαγές στους διορισμούς εκπαιδευτικών και στο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Φίλης: Αλλαγές στους διορισμούς εκπαιδευτικών και στο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
4

Αλλαγές στη διαδικασία διορισμών εκπαιδευτικών, στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στον τρόπο διοίκησης των ΑΕΙ προαναγγέλλει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.


Όπως αναφέρει, τους επόμενους μήνες θα θεσμοθετηθεί το νέο σύστημα διορισμών στο οποίο «θα μετρά η μακρά προϋπηρεσία σε θέση αναπληρωτή, που αποτελεί μορφωτικό κεφάλαιο για κάθε εκπαιδευτικό, ενώ θα δοθεί και η δυνατότητα σε νέα παιδιά να εξασφαλίσουν μια θέση στη δημόσια εκπαίδευση».


Σημειώνει ότι το υπάρχον σύστημα των εισαγωγικών για τα πανεπιστήμια «έχει εξαντλήσει τη δυναμική του» και προαναγγέλλει ότι αναμένεται νέο σύστημα επιλογής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση «το οποίο θα αναβαθμίζει το σχολείο». Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, αυτό προϋποθέτει αναμόρφωση του Λυκείου και κυρίως των δύο τελευταίων τάξεών του, ενώ διευκρινίζει ότι οι αλλαγές δεν θα επηρεάσουν τους φετινούς μαθητές της Γ' Λυκείου.


Αναφέρει, επίσης, ότι σύντομα θα παρουσιαστούν αλλαγές στον τρόπο διοίκησης των πανεπιστημίων με επανασύσταση του πρυτανικού συμβουλίου με διευρυμένη σύνθεση και τη συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα.


Ο κ. Φίλης κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ότι σκοπεύει να προωθήσει «τη διάλυση της δημόσιας χρηματοδότησης για την Παιδεία» και την «ακόμη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης», ενώ τονίζει ότι αντιθέτως στόχος της κυβέρνησης είναι η σταδιακή αύξηση των δημοσίων δαπανών για την Παιδεία ώστε να φτάσουν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

4

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μαν, 5% έγινε πρόσφατα μόλις μυρίστηκαν ότι με τόσο μεγάλες ψεκασμενιές δεν έχει καρέκλα.Μαν, οι (παλαιοί) βουλευτές του Σύριζα αυτό δε ζητούσαν ως μαθητές και φοιτητές; http://www.avgi.gr/article/67799/listTagArticles?tagName=%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1Το ΚΚΕ αυτό δε ζητά ακόμη ρε μαν μου; http://www.edupame.gr/node/950Μη κοιτάς τώρα που έχουν εξουσία και ηρέμησαν, μαν. Τώρα ακόμα και ο ΕΝΦΙΑ απαγορεύεται να μειωθεί.