110 βουλευτικά "Πόθεν Έσχες" έχουν κενά

110 βουλευτικά "Πόθεν Έσχες" έχουν κενά Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Σοβαρά κενά και «μαύρες τρύπες», αποκαλύπτεται πως έχουν 110 βουλευτές και ευρωβουλευτές όπως διαπιστώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες.

Η ίδια επιτροπή αποφάσισε πως οι υποθέσεις του Π. Χαϊκάλη και του Αλέξη Μητρόπουλου θα πα΄ρουν παράταση για εξέταση μετά τις εκλογές. Σε εκκρεμότητα πάντως, μέχρι τότε, θα βρίσκονται 110 ακόμη υποθέσεις.

Πιο αναλυτικά: οι υποθέσεις 10 βουλευτών και ευρωβουλευτών που δεν υπέβαλαν, ως υπόχρεοι, δήλωση περιουσιακής κατάστασης για το οικονομικό έτος 2013 χρήσης του 2012, 49 άλλων για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν καταθέσει όλα τα απαραίτητα παραστατικά, όπως για παράδειγμα συμβόλαια, και 31 ακόμα που ελέγχονται, καθώς έχουν αρνητικό πόθεν έσχες και δεν δικαιολογούν πλήρως την περιουσιακή τους κατάσταση.

Eπιπλέον, η Επιτροπή, που συνεδρίασε κατ' εφαρμογή του νόμου 43074/14 με ημερήσια διάταξη «αποφάσεις σε σχέση με την έκτακτη προεκλογική περίοδο», ομόφωνα αποφάσισε να στείλει αίτημα προς το υπουργείο Οικονομικών και την αρμόδια Επιτροπή, με το οποίο θα ζητά, κατ' εξαίρεση λόγω της εφαρμογής των capitals control, να δοθεί η δυνατότητα στους υποψήφιους βουλευτές να ανοίξουν ονομαστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.


«Παρά το γεγονός ότι οι εκλογές είναι με λίστα θα πρέπει να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για τις εκλογικές δαπάνες των βουλευτών όπως ορίζει και ο σχετικός νόμος», τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες.


Στη συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχαν δύο κοινοβουλευτικά μέλη. Η κ. Χαραλαμπίδου και ο Νικήτας Κακλαμάνης από τη ΝΔ, καθώς και οι εκπρόσωποι του Αρείου Πάγου, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και της Τράπεζας Ελλάδος.
Νατάσα Θωμά

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ