Την πεποίθηση ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα περάσουν όλη τη νύχτα μαζί, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας, εξέφρασε ο υπουργός οικονομικών της Σλοβακίας, Πίτερ Καζιμίρ προσερχόμενος σήμερα στο Eurogroup.

 


«Κάποια θέματα παραμένουν ανοιχτά και δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση. Θα επικεντρωθούμε στην εκταμίευση, στην συμφωνία για το ύψος της δόσης και θα θέλαμε να ολοκληρώσουμε τη αξιολόγηση. Αυτά είναι τα κρίσιμα θέματα για εμάς», ανέφερε ο Σλοβάκος υπουργός.


Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για το χρέος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είπε ότι μπορεί να περιμένει για αργότερα.

 

Πιστεύουμε ότι οι συνομιλίες για την ελάφρυνση χρέους και την οικονομική συμμετοχή του ΔΝΤ μπορούν να περιμένουν για μεταγενέστερη φάση, ανέφερε σήμερα πριν το Eurogroup ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών Πέτερ Κάζιμιρ, σύμφωνα με τα σχόλια που δημοσιοποίησε στο Twitter.


"Το πιο σημαντικό είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να συμφωνηθεί η δόση, να δοθεί ανάσα στην Ελλάδα. Δεν χρειαζόμαστε άλλη μια κρίση ρευστότητας", δήλωσε ο ίδιος. "Αυτό το Eurogroup δεν θα είναι εύκολο. Πολλά θέματα μένουν ανεπίλυτα".

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr