Τι γυρεύουν σπάνια είδη πεταλούδας σε ένα γήπεδο του γκολφ

Τι γυρεύουν σπάνια είδη πεταλούδας σε ένα γήπεδο του γκολφ Facebook Twitter
GETTY
0

Είναι γνωστό ότι τα γήπεδα γκολφ δεν φημίζονται για την βιοποικιλότητά τους. Ωστόσο, το κλαμπ Llanymynech μεταξύ Αγγλίας και Ουαλίας δείχνει τον δρόμο, μαζεύοντας σπάνια είδη πεταλουδών

Αυτό το γήπεδο γκολφ είναι πλούσιο σε βλάστηση, φιλοξενώντας τουλάχιστον 30 είδη πεταλουδών, τα οποία το μετατρέπουν σε τοποθεσία με τεράστιο επιστημονικό ενδιαφέρον. Όταν η βοσκή των προβάτων σταμάτησε εκεί, πριν από 50 χρόνια, άρχισαν να ευδοκιμούν πλατάνια, φουντουκιές και αγριοπασχαλιές.

Τώρα, ήρθε η ώρα να γίνει και το επόμενο βήμα. Το πρόγραμμα «Φυσικοί Πόροι της Ουαλίας» προσέφερε 105.000 ευρώ για τον καθαρισμό των θάμνων, οι οποίοι εμπόδιζαν την οργιώδη βλάστηση των πανέμορφων λουλουδιών του Llanymynech. 

Αυτό θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο τις «καλοκαιρινές» πεταλούδες που πετούν αυτή την εποχή να «νιώθουν σαν στο σπίτι τους», συμπεριλαμβανομένης της κοινής εσπερίδας, της οποίας οι κάμπιες της τρέφονται με άγρια φράουλα, και της «dingy skipper», της οποίας η τροφή είναι το τριφύλλι.

«Ελπίζουμε ότι οι παίκτες του γκολφ θα εκτιμήσουν τις πεταλούδες και τα αγριολούλουδα, καθώς και την εκπληκτική θέα, ενώ θα απολαμβάνουν το παιχνίδι τους», είπε ο φυσιοδίφης Σίμον Σπένσερ, ο οποίος επέβλεψε το έργο.

Με πληροφορίες από Guardian

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM