Στο έλεος της αμμοθύελλας η πόλη Ζάνγκιε στην Κίνα

Στο έλεος της αμμοθύελλας η πόλη Ζάνγκιε στην Κίνα Facebook Twitter
0

Μία σφοδρότατη αμμοθύελλα πλήττει την πόλη Ζάνγκιε, στα βορειοδυτικά της Κίνας. 

Ένα «τείχος άμμου» που ξεπερνά σε ύψος τα 100 μέτρα σαρώνει την πόλη, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών και στην λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών και των ιδιωτικών επιχειρήσεων. 

Η συγκέντρωση επικίνδυνων μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα ήταν χθες 15 φορές υψηλότερη από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια που έχει καθορίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με τις αρχές να συμβουλεύουν τις ομάδες υψηλού κινδύνου να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας. 

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι ισχυροί άνεμοι που συνοδεύουν το φαινόμενο υποδαύλισαν αγροτικές φωτιές έξω από τον οικιστικό ιστό. 

Όπως μεταδίδει το κανάλι CCTV, η ορατότητα είναι εξαιρετικά μειωμένη και δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στις λεωφόρους ταχείας κυκλοφορίας για την ασφαλέστερη κυκλοφορία των οχημάτων. 

Τέτοιες καταιγίδες εμφανίζονται πιο συχνά αυτή την «ξηρή εποχή» για την περιοχή, με την άμμο της ερήμου Γκόμπι να ταξιδεύει πολλά χιλιόμετρα, καλύπτοντας στο διάβα της ολόκληρες πόλεις με κίτρινη σκόνη. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, μία άλλη αμμοθύελλα αναμένεται να πλήξει σύντομα το Πεκίνο από τα βορειοδυτικά. 

Με πληροφορίες από BBC και phys.org

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM