Ρίχνοντας ψάρια από το αεροπλάνο για να ζωντανέψουν οι λίμνες

Ρίχνοντας ψάρια από το αεροπλάνο για να ζωντανέψουν οι λίμνες Facebook Twitter
0
View this post on Instagram

Ending the trout drought. #utah #trout #fish #environment #nature

A post shared by World Economic Forum (@worldeconomicforum) on

Στο βίντεο παρακολουθούμε ένα αεροπλάνο που αφήνει ζωντανά ψάρια σε μία ορεινή λίμνη των ΗΠΑ

Στη Γιούτα, η Πολιτεία γέμιζε μέχρι πρότινος τις λίμνες με πέστροφες, χρησιμοποιώντας ειδικά διαμορφωμένα φορτηγά, που μετέφεραν τα ψάρια οδικώς μέχρι το νέο τους περιβάλλον. Όμως αυτή η μέθοδος ήταν πολύ αργή, διαρκούσε μήνες, ταλαιπωρούσε τα ψάρια και στην πορεία καίγονταν πάρα πολλά καύσιμα. 

Πλέον οι υπεύθυνοι ρίχνουν τα ψάρια από αέρος, με αεροπλάνα που πετούν για τον σκοπό αυτό σε σχετικά χαμηλό ύψος. Καθώς τα ψάρια είναι λεπτά και μικροκαμωμένα, το 95% επιβιώνει της πτώσης και του διαστήματος που μεσολαβεί μέχρι να ξαναμπουν στο νερό.

Το αρμόδιο τμήμα της Γιούτα για τους πόρους Άγριας Ζωής, ανέβασε το βίντεο με την νέα μέθοδο στο Twitter και οι ειδικοί εκτιμούν πως αυτή η λύση «στρεσάρει» λιγότερο τα ψάρια και είναι απείρως πιο οικονομική, αφού ένα αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 35.000 ψάρια σε κάθε πτήση, γεμίζοντας σε ένα δρομολόγιο ως και εφτά λίμνες. 

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι»: Ο «νονός» των μικροπλαστικών προειδοποιεί

Περιβάλλον / «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι»: Ο «νονός» των μικροπλαστικών προειδοποιεί

O Richard Thompson, ο βιολόγος που εντόπισε για πρώτη φορά τα μικροπλαστικά πριν από 30 χρόνια, εξηγεί γιατί ο καθαρισμός των ωκεανών και τα βιοδιασπώμενα υλικά δεν θα λύσουν την παγκόσμια κρίση
NEWSROOM