Πύθωνας κατάπιε μία ολόκληρη γυναίκα στην Ινδονησία

Πύθωνας κατάπιε μία ολόκληρη γυναίκα στην Ινδονησία Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Pixabay.com
0

Στην Ινδονησία, πύθωνας κατάπιε μία ολόκληρη γυναίκα – σε ένα περιστατικό που δεν καταγράφεται συχνά, αλλά μπορεί να συμβεί.

Μία γυναίκα, ηλικίας 45 ετών, δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι της το βράδυ της Πέμπτης, κάτι που οδήγησε σε έρευνα στο χωριό της, στην Ινδονησία. Ο αρχηγός του χωριού είπε στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι κοντά στα υπάρχοντά της, εντόπισαν έναν πύθωνα μήκους 5 μέτρων με μεγάλη κοιλιά. Οι χωρικοί αποφάσισαν να σκοτώσουν το φίδι και να το ανοίξουν. Στο εσωτερικό του, αποκαλύφθηκε το νεκρό σώμα της γυναίκας, πλήρως ντυμένο.

Αν και τέτοια περιστατικά θεωρούνται εξαιρετικά σπάνια, αρκετοί άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ινδονησία τα τελευταία χρόνια αφού τους κατάπιαν ολόκληρους οι πύθωνες.

Το περιστατικό συνέβη στην κεντρική Ινδονησία, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος. Ο σύζυγος της 45χρονης Farida και κάτοικοι του χωριού Kalempang στην επαρχία South Sulawesi την ανακάλυψαν την Παρασκευή μέσα στον πύθωνα. Η μητέρα τεσσάρων παιδιών είχε εξαφανιστεί το βράδυ της Πέμπτης. Ο σύζυγός της «βρήκε τα υπάρχοντά της... κάτι που τον έκανε να υποψιαστεί ότι κάτι της συνέβη. Στη συνέχεια οι χωρικοί έψαξαν την περιοχή. Σύντομα εντόπισαν έναν πύθωνα με μεγάλη κοιλιά», σύμφωνα με τις αρχές. Κατόπιν, συμφώνησαν να κόψουν το στομάχι του πύθωνα. «Μόλις το έκαναν, το κεφάλι της Φαρίντα φάνηκε αμέσως», εξήγησε ο αξιωματούχος.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε από το TMZ, δείχνει πώς άνοιξαν το φίδι, σε μια δασώδη περιοχή, ενώ φαίνεται και το σώμα της γυναίκας να μεταφέρεται σε μια κουβέρτα, αφού ανακτήθηκε από το ζώο.

Πύθωνας κατάπιε μία ολόκληρη γυναίκα στην Ινδονησία Facebook Twitter
Εικόνα από τον πύθωνα που εντοπίστηκε με «μεγάλη κοιλιά» και από τη μεταφορά της σορού της γυναίκας, αφού ανακτήθηκε από το εσωτερικό του φιδιού

Οι πύθωνες του είδους αυτού, αρπάζουν το θήραμά τους με τα δεκάδες αιχμηρά κυρτά δόντια τους και στη συνέχεια το σφίγγουν μέχρι θανάτου πριν το καταπιούν ολόκληρο. Τα φίδια αυτά ζουν στην Ινδονησία και σε άλλα μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας και είναι γνωστό ότι τρώνε πιθήκους, χοίρους και άλλα θηλαστικά.

Οι αναφορές για ανθρώπους που θανατώνονται από πύθωνες είναι εξαιρετικά σπάνιες, αλλά αρκετοί άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ινδονησία τα τελευταία χρόνια αφού τους κατάπιαν ολόκληρους πύθωνες.

Ο πύθωνας αυτός είναι το μακρύτερο φίδι στον κόσμο, σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Είναι εγγενές στη Νότια Ασία και μπορεί να φτάσει σε μήκος πάνω από 18 μέτρα. Ο μακρύτερος πύθωνας που βρέθηκε ποτέ στη φύση ανακαλύφθηκε το 1912, σύμφωνα με το μουσείο, και μετρήθηκε σε μήκος σχεδόν 30 μέτρα.

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιματική αλλαγή: Οι ακτές σε κίνδυνο από το λιώσιμο των πάγων, ακόμη και αν επιτευχθεί ο κλιματικός στόχος

Περιβάλλον / Υπερθέρμανση του πλανήτη: Οι ακτές σε κίνδυνο, ακόμη και αν επιτευχθεί ο κλιματικός στόχος

Ακόμη και εάν η υπερθέρμανση του πλανήτη περιοριστεί στον 1,5°C, οι ακτές ενδέχεται να βυθιστούν λόγω της αύξησης της στάθμης της θάλασσας από το λιώσιμο των πάγων
LIFO NEWSROOM
«Πράσινα» ευρωπαϊκά ταμεία επενδύουν 33 δισ. δολάρια σε πετρελαϊκούς κολοσσούς

Περιβάλλον / «Πράσινα» ευρωπαϊκά ταμεία επενδύουν 33 δισ. δολάρια σε πετρελαϊκούς κολοσσούς

Έρευνα αποκαλύπτει ότι ευρωπαϊκά «πράσινα» επενδυτικά ταμεία κατέχουν μετοχές αξίας 33,5 δισ. δολαρίων σε μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες όπως οι Shell, BP και ExxonMobil, παρά τους ισχυρισμούς τους περί βιωσιμότητας
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Η κλιματική αλλαγή χωρίζει τους οινοπαραγωγούς από τους αμπελώνες τους

Περιβάλλον / Ισπανία: Η κλιματική αλλαγή «χωρίζει» τους οινοπαραγωγούς από τους αμπελώνες τους

Η οικογένεια Torres που παράγει κρασί στην Καταλονία από το 1870, δηλώνει ότι ίσως χρειαστεί να μεταφέρει την παραγωγή της σε μεγαλύτερα υψόμετρα μέσα στα επόμενα 30 χρόνια
LIFO NEWSROOM
«Empty the Tanks»: Σώστε τα δελφίνια!

Ρεπορτάζ / «Empty the Tanks»: Πότε θα σταματήσει η αιχμαλωσία των δελφινιών;

Η παγκόσμια καμπάνια «Empty the Tanks» εναντιώνεται στην αιχμαλωσία και την εκμετάλλευση των δελφινιών. Πώς εκφράζεται η κινητοποίηση στην Ελλάδα και ποια η τύχη των δελφινιών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου; Μιλούν στη LIFO εκπρόσωποι οργανώσεων, αλλά και ο ιδρυτής του Αττικού Πάρκου.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Ηλιακή καταιγίδα προκαλεί μπλακ άουτ παγκοσμίως - Προειδοποίηση από ειδικούς

Περιβάλλον / Ηλιακή καταιγίδα προκαλεί μπλακ άουτ παγκοσμίως - Προειδοποίηση από ειδικούς

Η ισχυρότερη ηλιακή καταιγίδα του 2025 (X2.7) χτύπησε τη Γη προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ραδιοεπικοινωνιών στην Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή. Πιθανές νέες εκλάμψεις τις επόμενες ημέρες.
LIFO NEWSROOM
Οι 25 πιο εντυπωσιακοί κήποι του κόσμου, σύμφωνα με τους New York Times

Περιβάλλον / Οι 25 πιο εντυπωσιακοί κήποι του κόσμου, σύμφωνα με τους New York Times

Από απόκοσμα τοπία μέχρι εγκαταλελειμμένα κτήματα και παλιές σιδηροδρομικές γραμμές, η φύση και η τέχνη συνυπάρχουν αρμονικά σε κήπους από κάθε γωνιά του κόσμου που ξεπερνούν τη φαντασία.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ