Πύθωνας κατάπιε μία ολόκληρη γυναίκα στην Ινδονησία

Πύθωνας κατάπιε μία ολόκληρη γυναίκα στην Ινδονησία Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Pixabay.com
0

Στην Ινδονησία, πύθωνας κατάπιε μία ολόκληρη γυναίκα – σε ένα περιστατικό που δεν καταγράφεται συχνά, αλλά μπορεί να συμβεί.

Μία γυναίκα, ηλικίας 45 ετών, δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι της το βράδυ της Πέμπτης, κάτι που οδήγησε σε έρευνα στο χωριό της, στην Ινδονησία. Ο αρχηγός του χωριού είπε στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι κοντά στα υπάρχοντά της, εντόπισαν έναν πύθωνα μήκους 5 μέτρων με μεγάλη κοιλιά. Οι χωρικοί αποφάσισαν να σκοτώσουν το φίδι και να το ανοίξουν. Στο εσωτερικό του, αποκαλύφθηκε το νεκρό σώμα της γυναίκας, πλήρως ντυμένο.

Αν και τέτοια περιστατικά θεωρούνται εξαιρετικά σπάνια, αρκετοί άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ινδονησία τα τελευταία χρόνια αφού τους κατάπιαν ολόκληρους οι πύθωνες.

Το περιστατικό συνέβη στην κεντρική Ινδονησία, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος. Ο σύζυγος της 45χρονης Farida και κάτοικοι του χωριού Kalempang στην επαρχία South Sulawesi την ανακάλυψαν την Παρασκευή μέσα στον πύθωνα. Η μητέρα τεσσάρων παιδιών είχε εξαφανιστεί το βράδυ της Πέμπτης. Ο σύζυγός της «βρήκε τα υπάρχοντά της... κάτι που τον έκανε να υποψιαστεί ότι κάτι της συνέβη. Στη συνέχεια οι χωρικοί έψαξαν την περιοχή. Σύντομα εντόπισαν έναν πύθωνα με μεγάλη κοιλιά», σύμφωνα με τις αρχές. Κατόπιν, συμφώνησαν να κόψουν το στομάχι του πύθωνα. «Μόλις το έκαναν, το κεφάλι της Φαρίντα φάνηκε αμέσως», εξήγησε ο αξιωματούχος.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε από το TMZ, δείχνει πώς άνοιξαν το φίδι, σε μια δασώδη περιοχή, ενώ φαίνεται και το σώμα της γυναίκας να μεταφέρεται σε μια κουβέρτα, αφού ανακτήθηκε από το ζώο.

Πύθωνας κατάπιε μία ολόκληρη γυναίκα στην Ινδονησία Facebook Twitter
Εικόνα από τον πύθωνα που εντοπίστηκε με «μεγάλη κοιλιά» και από τη μεταφορά της σορού της γυναίκας, αφού ανακτήθηκε από το εσωτερικό του φιδιού

Οι πύθωνες του είδους αυτού, αρπάζουν το θήραμά τους με τα δεκάδες αιχμηρά κυρτά δόντια τους και στη συνέχεια το σφίγγουν μέχρι θανάτου πριν το καταπιούν ολόκληρο. Τα φίδια αυτά ζουν στην Ινδονησία και σε άλλα μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας και είναι γνωστό ότι τρώνε πιθήκους, χοίρους και άλλα θηλαστικά.

Οι αναφορές για ανθρώπους που θανατώνονται από πύθωνες είναι εξαιρετικά σπάνιες, αλλά αρκετοί άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ινδονησία τα τελευταία χρόνια αφού τους κατάπιαν ολόκληρους πύθωνες.

Ο πύθωνας αυτός είναι το μακρύτερο φίδι στον κόσμο, σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Είναι εγγενές στη Νότια Ασία και μπορεί να φτάσει σε μήκος πάνω από 18 μέτρα. Ο μακρύτερος πύθωνας που βρέθηκε ποτέ στη φύση ανακαλύφθηκε το 1912, σύμφωνα με το μουσείο, και μετρήθηκε σε μήκος σχεδόν 30 μέτρα.

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαπωνία: Πρωτοφανές κύμα καύσωνα πλήττει τη χώρα - Η υπενθύμιση του Άγιου Βασίλη

Περιβάλλον / Πρωτοφανές κύμα καύσωνα στη Φινλανδία: «Βεβαιωθείτε ότι οι τάρανδοι έχουν νερό» λέει ο Άγιος Βασίλης

Αυτό το καλοκαίρι η βόρεια Φινλανδία βιώνει θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου - Οι ειδικοί εξηγούν ότι το αποτύπωμα της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη εδώ
LIFO NEWSROOM
Ακραίος καύσωνας στη Μεσόγειο απειλεί τη θαλάσσια ζωή – Παράλληλες καταστροφές από κακοκαιρία στην Ασία

Περιβάλλον / Ακραίος καύσωνας στη Μεσόγειο απειλεί τη θαλάσσια ζωή – Παράλληλες καταστροφές από κακοκαιρία στην Ασία

Θερμοκρασίες ρεκόρ στη Μεσόγειο προκαλούν ανησυχία για τη θαλάσσια ζωή, ενώ καταρρακτώδεις βροχές και τυφώνες προκαλούν νεκρούς και καταστροφές στη Νότια Κορέα και τη Νοτιοανατολική Ασία
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμια έκθεση: 389 εκατ. τόνοι διοξειδίου του άνθρακα από την αλόγιστη καύση φυσικού αερίου το 2024

Περιβάλλον / Παγκόσμια έκθεση: 389 εκατ. τόνοι διοξειδίου του άνθρακα από την αλόγιστη καύση φυσικού αερίου το 2024

Η Παγκόσμια Τράπεζα αποκαλύπτει αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την καύση φυσικού αερίου – Η πρακτική ισοδυναμεί σε ρύπους με το αποτύπωμα της Γαλλίας
LIFO NEWSROOM
Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM