Πώς τα πλαστικά σκοτώνουν τα διάσημα ελάφια της αρχαίας πρωτεύουσας Νάρα στην Ιαπωνία

Πώς τα πλαστικά σκοτώνουν τα διάσημα ελάφια της αρχαίας πρωτεύουσας Νάρα στην Ιαπωνία Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Οι αρχές της Νάρα, της αρχαίας πρωτεύουσας της Ιαπωνίας, κάλεσαν τους τουρίστες να σταματήσουν να ταΐζουν τα ελάφια της πόλης, καθώς πολλά από αυτά πέθαναν από κατάποση πλαστικού. 

Μεγάλες ποσότητες πλαστικού, όπως σακούλες και υλικά συσκευασίας, εντοπίστηκαν στα στομάχια των εννέα εκ των δεκατεσσάρων ελαφιών που πέθαναν από τον Μάρτιο, σύμφωνα με τοπική περιβαλλοντική οργάνωση. Οι σακούλες και τα υλικά συσκευασίας ήταν απορρίμματα των επισκεπτών που τάιζαν τα ζώα. Οι επισκέπτες αγνοούσαν τις σχετικές πινακίδες οι οποίες ανέφεραν ότι τα ελάφια έπρεπε να ταΐζονται μόνο με ενδεδειγμένα προϊόντα από τα καταστήματα της πόλης, τα οποία δεν διατίθενται σε πλαστικές συσκευασίες. 

Πώς τα πλαστικά σκοτώνουν τα διάσημα ελάφια της αρχαίας πρωτεύουσας Νάρα στην Ιαπωνία Facebook Twitter
ΕΡΑ

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι αξιωματούχοι της οργάνωσης για την προστασία των ελαφιών της Νάρα εντόπισαν πλήθος από σακούλες και άλλα πλαστικά αντικείμενα στα στομάχια των ελαφιών, σε μία περίπτωση μάλιστα, στο στομάχι ενός ελαφιού βρέθηκαν 4,3 κιλά πλαστικού. Τα ελάφια έλκονται από τη μυρωδιά του φαγητού στις συσκευασίας που απορρίπτουν οι τουρίστες οι οποίοι συρρέουν στην Νάρα τόσο για τα ιερά και ναούς της όσο και για να δουν από κοντά τα περίπου 1300 ελάφια που ζουν στο κεντρικό πάρκο της πόλης. 

Η Ρία Μαρούκο, κτηνίατρος και μέλος της οργάνωσης υποστήριξε πως τα ελάφια πέθαναν από ασιτία καθώς τα πλαστικά κατέστρεψαν το περίπλοκο πεπτικό τους σύστημα. «Τα ελάφια που πέθαναν ήταν εξαιρετικά αδύνατα και μπορούσα να νιώσω τα κόκαλά τους», είπε η Μαρούκο, καλώντας τους επισκέπτες να μην τα ταϊζουν με τίποτε άλλο πέρα από τις ενδεδειγμένες τροφές σενμπέι. 

Πώς τα πλαστικά σκοτώνουν τα διάσημα ελάφια της αρχαίας πρωτεύουσας Νάρα στην Ιαπωνία Facebook Twitter
ΕΡΑ

Τα ελάφια της Νάρα, που έχουν επιτεθεί σε επισκέπτες οι οποίοι προσπάθησαν να τα δελεάσουν με φαγητό ή να βγουν selfies μαζί τους, πιστεύεται ότι ήταν αγγελιοφόροι θείων μηνυμάτων και ανακηρύχθηκαν εθνικός θησαυρός το 1957. Πλέον οι αρχές της πόλης αναμένεται να εντείνουν τις προειδοποιήσεις για το τάισμα των ζώων μόνο με τα προβλεπόμενα προϊόντα. Οι επισκέπτες στη Νάρα σχεδόν δεκαπλασιάστηκαν κατά το διάστημα 2012 - 2017 με τον αριθμό τους να αγγίζει τα 2.090.000 ανά έτος. 

Με πληροφορίες από Guardian

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ