Πιράνχας στη Βρετανία; - Κι όμως δύο σαρκοβόρα ψάρια βρέθηκαν σε μια λίμνη

Πιράνχας στη Βρετανία; - Κι όμως δύο σαρκοβόρα ψάρια βρέθηκαν σε μια λίμνη Facebook Twitter
2

Οι βρετανοί ειδικοί ερευνούν δύο ψάρια που βρέθηκαν νεκρά σε μια λίμνη του Γιορκσάιρ καθώς εκτιμάται πως πρόκειται για πιράνχας, γεγονός που σίγουρα προκαλεί ερωτήματα.

Τα ψάρια με τα κοφτερά δόντια βρέθηκαν από τοπικούς ψαράδες στη λίμνη Μάρτινγουελς στο Έντλινγκτον, σε ένα δημοφιλές σημείο πεζοπορίας και αλιείας.

Οι ειδικοί είπαν ότι ήταν σχεδόν απίθανο για τα πιράνχας να επιβιώσουν στα κρύα νερά της Αγγλίας.

Το Συμβούλιο της περιοχής δήλωσε ότι τα ψάρια μπορεί να ήταν κατοικίδια ζώα που είχαν βρεθεί στο νερό καθώς τα άφησε εκεί ο πρώην ιδιοκτήτης κάποιου ενυδρείου.

Ένας εκπρόσωπος της αρχής είπε ότι τα νεκρά ψάρια έχουν ληφθεί για εξέταση.

Η Λίζα Χολμς, από το Ντόνκαστερ, που βρισκόταν στη λίμνη, δήλωσε ότι ήταν συγκλονισμένη καθώς εντόπισε τον τρομακτικό θηρευτή την Κυριακή.

«Ο σύντροφός μου είναι ψαράς και στην άκρη της λίμνης  είδε ξαφνικά αυτό το ψάρι να επιπλέει κοντά σε μια πλατφόρμα ψαρέματος», είπε στο BBC.

Τα ψάρια που βρέθηκαν ήταν δύο και έχουν σταλεί στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος για περαιτέρω μελέτη.

Ένας εκπρόσωπος είπε: «Τα πιράνχας δεν ζουν στην Αγγλία και δεν ανήκουν στους ποταμούς και τις λίμνες μας. Αυτά τα ψάρια δεν επιβιώνουν εύκολα και δεν τρέφονται σε θερμοκρασίες κάτω από τους δέκα βαθμούς, ενώ δεν αντέχουν στο κρύο των βόρειων χειμώνων».

Τα πιράνχας ζουν σε περιοχές γλυκού νερού στη Νότια Αμερική, με περίπου 20 διαφορετικά είδη να είναι καταγεγραμμένα στον Αμαζόνιο.

Κάποια έχουν βρεθεί σε άλλα μέρη του κόσμου, αλλά θεωρούνται ως κατοικίδια που απλά κάποιοι άφησαν στο νερό. Αυτό είναι για την ώρα και το πιθανότερο σενάριο για τα δύο πιράνχας στη λίμνη του Γιορκσάιρ.

Τα πιράνχας έχουν πολύ κοφτερά δόντια και ισχυρά σαγόνια, ενώ το είδος που είναι γνωστό ως μαύρο πιράνχα έχει το ισχυρότερο δάγκωμα που έχει καταγραφεί σε ζωντανό ψάρι.

Όταν πεινάνε κατασπαράζουν τα πάντα και υπήρξαν θανατηφόρες επιθέσεις σε ανθρώπους στη Βραζιλία. Ωστόσο σε ορισμένα μέρη καταναλώνονται και από τους ανθρώπους και μάλιστα είναι αρκετά δημοφιλής λιχουδιά.

Περιβάλλον
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ