Πιράνχας στη Βρετανία; - Κι όμως δύο σαρκοβόρα ψάρια βρέθηκαν σε μια λίμνη

Πιράνχας στη Βρετανία; - Κι όμως δύο σαρκοβόρα ψάρια βρέθηκαν σε μια λίμνη Facebook Twitter
2

Οι βρετανοί ειδικοί ερευνούν δύο ψάρια που βρέθηκαν νεκρά σε μια λίμνη του Γιορκσάιρ καθώς εκτιμάται πως πρόκειται για πιράνχας, γεγονός που σίγουρα προκαλεί ερωτήματα.

Τα ψάρια με τα κοφτερά δόντια βρέθηκαν από τοπικούς ψαράδες στη λίμνη Μάρτινγουελς στο Έντλινγκτον, σε ένα δημοφιλές σημείο πεζοπορίας και αλιείας.

Οι ειδικοί είπαν ότι ήταν σχεδόν απίθανο για τα πιράνχας να επιβιώσουν στα κρύα νερά της Αγγλίας.

Το Συμβούλιο της περιοχής δήλωσε ότι τα ψάρια μπορεί να ήταν κατοικίδια ζώα που είχαν βρεθεί στο νερό καθώς τα άφησε εκεί ο πρώην ιδιοκτήτης κάποιου ενυδρείου.

Ένας εκπρόσωπος της αρχής είπε ότι τα νεκρά ψάρια έχουν ληφθεί για εξέταση.

Η Λίζα Χολμς, από το Ντόνκαστερ, που βρισκόταν στη λίμνη, δήλωσε ότι ήταν συγκλονισμένη καθώς εντόπισε τον τρομακτικό θηρευτή την Κυριακή.

«Ο σύντροφός μου είναι ψαράς και στην άκρη της λίμνης  είδε ξαφνικά αυτό το ψάρι να επιπλέει κοντά σε μια πλατφόρμα ψαρέματος», είπε στο BBC.

Τα ψάρια που βρέθηκαν ήταν δύο και έχουν σταλεί στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος για περαιτέρω μελέτη.

Ένας εκπρόσωπος είπε: «Τα πιράνχας δεν ζουν στην Αγγλία και δεν ανήκουν στους ποταμούς και τις λίμνες μας. Αυτά τα ψάρια δεν επιβιώνουν εύκολα και δεν τρέφονται σε θερμοκρασίες κάτω από τους δέκα βαθμούς, ενώ δεν αντέχουν στο κρύο των βόρειων χειμώνων».

Τα πιράνχας ζουν σε περιοχές γλυκού νερού στη Νότια Αμερική, με περίπου 20 διαφορετικά είδη να είναι καταγεγραμμένα στον Αμαζόνιο.

Κάποια έχουν βρεθεί σε άλλα μέρη του κόσμου, αλλά θεωρούνται ως κατοικίδια που απλά κάποιοι άφησαν στο νερό. Αυτό είναι για την ώρα και το πιθανότερο σενάριο για τα δύο πιράνχας στη λίμνη του Γιορκσάιρ.

Τα πιράνχας έχουν πολύ κοφτερά δόντια και ισχυρά σαγόνια, ενώ το είδος που είναι γνωστό ως μαύρο πιράνχα έχει το ισχυρότερο δάγκωμα που έχει καταγραφεί σε ζωντανό ψάρι.

Όταν πεινάνε κατασπαράζουν τα πάντα και υπήρξαν θανατηφόρες επιθέσεις σε ανθρώπους στη Βραζιλία. Ωστόσο σε ορισμένα μέρη καταναλώνονται και από τους ανθρώπους και μάλιστα είναι αρκετά δημοφιλής λιχουδιά.

Περιβάλλον
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αντίδοτα στην απελπισία»: Πέντε πράγματα που έχουμε μάθει από τους καλύτερους δημοσιογράφους για το κλίμα στον κόσμο

Περιβάλλον / «Αντίδοτα στην απελπισία»: Πέντε πράγματα που έχουμε μάθει από τους καλύτερους δημοσιογράφους για το κλίμα

Για παράδειγμα, αν ζείτε στη Γαλλία, μπορείτε να παρακολουθήσετε την υπερθέρμανση του πλανήτη ζωντανά στις βραδινές ειδήσεις- Γιατί, όμως, κάνει καλύτερη τη ζωή μας
LIFO NEWSROOM
Δωρεάν καφές, καγιάκ και είσοδος σε μουσεία: H Κοπεγχάγη επιβραβεύει τους οικολόγους τουρίστες

Διεθνή / Δωρεάν καφές, καγιάκ και ελεύθερη είσοδος σε μουσεία: Πώς η Κοπεγχάγη επιβραβεύει τους οικολόγους τουρίστες

Πώς η Κοπεγχάγη δίνει bonus σε όσους τουρίστες μαζεύουν πλαστικά ή μετακινούνται με ποδήλατο - CopenPay: Την ώρα που Ισπανία και Ιταλία ανησυχούν από τον υπερτουρισμό στη Δανία δίνουν κίνητρα σε τουρίστες με περιβαλλοντική υπευθυνότητα
LIFO NEWSROOM
Μελέτη διαπιστώνει ότι το παγωμένο πεδίο της Αλάσκας λιώνει με «απίστευτα ανησυχητικό» ρυθμό

Περιβάλλον / Μελέτη διαπιστώνει ότι οι παγετώνες της Αλάσκας λιώνουν με «απίστευτα ανησυχητικό» ρυθμό

Η ταχύτητα της μείωσης του παγετώνα Τζούνο, μιας έκτασης 1.050 διασυνδεδεμένων παγετώνων, έχει διπλασιαστεί τις τελευταίες δεκαετίες, ανακάλυψαν οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM
Ινστιτούτο «Αρχιπέλαγος»: Δράση για τα άγνωστα κοράλλια του Αιγαίου

Περιβάλλον / Μια δράση για να διασωθούν τα άγνωστα κοράλλια του Αιγαίου

Οι κοραλλιγενείς οικότοποι που συναντώνται στις ελληνικές θάλασσες αποτελούν κάποια από τα πιο σύνθετα, βιοποικίλα και πιο παραγωγικά οικοσυστήματα της Μεσογείου, αλλά και τα πιο άγνωστα.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ