Πιράνχας στη Βρετανία; - Κι όμως δύο σαρκοβόρα ψάρια βρέθηκαν σε μια λίμνη

Πιράνχας στη Βρετανία; - Κι όμως δύο σαρκοβόρα ψάρια βρέθηκαν σε μια λίμνη Facebook Twitter
2

Οι βρετανοί ειδικοί ερευνούν δύο ψάρια που βρέθηκαν νεκρά σε μια λίμνη του Γιορκσάιρ καθώς εκτιμάται πως πρόκειται για πιράνχας, γεγονός που σίγουρα προκαλεί ερωτήματα.

Τα ψάρια με τα κοφτερά δόντια βρέθηκαν από τοπικούς ψαράδες στη λίμνη Μάρτινγουελς στο Έντλινγκτον, σε ένα δημοφιλές σημείο πεζοπορίας και αλιείας.

Οι ειδικοί είπαν ότι ήταν σχεδόν απίθανο για τα πιράνχας να επιβιώσουν στα κρύα νερά της Αγγλίας.

Το Συμβούλιο της περιοχής δήλωσε ότι τα ψάρια μπορεί να ήταν κατοικίδια ζώα που είχαν βρεθεί στο νερό καθώς τα άφησε εκεί ο πρώην ιδιοκτήτης κάποιου ενυδρείου.

Ένας εκπρόσωπος της αρχής είπε ότι τα νεκρά ψάρια έχουν ληφθεί για εξέταση.

Η Λίζα Χολμς, από το Ντόνκαστερ, που βρισκόταν στη λίμνη, δήλωσε ότι ήταν συγκλονισμένη καθώς εντόπισε τον τρομακτικό θηρευτή την Κυριακή.

«Ο σύντροφός μου είναι ψαράς και στην άκρη της λίμνης  είδε ξαφνικά αυτό το ψάρι να επιπλέει κοντά σε μια πλατφόρμα ψαρέματος», είπε στο BBC.

Τα ψάρια που βρέθηκαν ήταν δύο και έχουν σταλεί στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος για περαιτέρω μελέτη.

Ένας εκπρόσωπος είπε: «Τα πιράνχας δεν ζουν στην Αγγλία και δεν ανήκουν στους ποταμούς και τις λίμνες μας. Αυτά τα ψάρια δεν επιβιώνουν εύκολα και δεν τρέφονται σε θερμοκρασίες κάτω από τους δέκα βαθμούς, ενώ δεν αντέχουν στο κρύο των βόρειων χειμώνων».

Τα πιράνχας ζουν σε περιοχές γλυκού νερού στη Νότια Αμερική, με περίπου 20 διαφορετικά είδη να είναι καταγεγραμμένα στον Αμαζόνιο.

Κάποια έχουν βρεθεί σε άλλα μέρη του κόσμου, αλλά θεωρούνται ως κατοικίδια που απλά κάποιοι άφησαν στο νερό. Αυτό είναι για την ώρα και το πιθανότερο σενάριο για τα δύο πιράνχας στη λίμνη του Γιορκσάιρ.

Τα πιράνχας έχουν πολύ κοφτερά δόντια και ισχυρά σαγόνια, ενώ το είδος που είναι γνωστό ως μαύρο πιράνχα έχει το ισχυρότερο δάγκωμα που έχει καταγραφεί σε ζωντανό ψάρι.

Όταν πεινάνε κατασπαράζουν τα πάντα και υπήρξαν θανατηφόρες επιθέσεις σε ανθρώπους στη Βραζιλία. Ωστόσο σε ορισμένα μέρη καταναλώνονται και από τους ανθρώπους και μάλιστα είναι αρκετά δημοφιλής λιχουδιά.

Περιβάλλον
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Antinero: Καταγγελία-μαμούθ για το μεγαλύτερο πρόγραμμα δασικής πρόληψης

Ρεπορτάζ / Antinero: Πώς το «μεγαλύτερο πρόγραμμα δασικής πρόληψης» έγινε πεδίο καταγγελιών

Με εκατομμύρια ευρώ να έχουν ήδη διατεθεί, το πρόγραμμα Antinero μπαίνει στο στόχαστρο: 213 φορείς και πολίτες υπέβαλαν αναφορά στην Ε.Ε., αμφισβητώντας τη νομιμότητα και την αποτελεσματικότητά του.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Κλιματική κρίση: Η τήξη των παγετώνων αυξάνει την πιθανότητα εκρήξεων ηφαιστείων

Περιβάλλον / Κλιματική κρίση: Η τήξη των παγετώνων αυξάνει την πιθανότητα εκρήξεων ηφαιστείων

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η τήξη παγετώνων και πάγων, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, μπορεί να προκαλέσει αύξηση εκρηκτικών ηφαιστειακών εκρήξεων παγκοσμίως, με ιδιαίτερο κίνδυνο για την Ανταρκτική
LIFO NEWSROOM
Είναι αυτό το τέλος για τα αγάλματα moai του Νησιού του Πάσχα;

Περιβάλλον / Είναι αυτό το τέλος για τα αγάλματα moai του Νησιού του Πάσχα;

Η αυξανόμενη διάβρωση, οι πυρκαγιές και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας απειλούν τα εμβληματικά μονολιθικά αγάλματα της Ράπα Νούι. Οι κάτοικοι καλούνται να αποφασίσουν: διάσωση ή φυσική φθορά;
LIFO NEWSROOM