Ξηρασία και πείνα στη Μαδαγασκάρη: Παιδιά ικετεύουν στους δρόμους για φαγητό- Οικογένειες κυνηγούν έντομα

Η ξηρασία έφερε πείνα στη Μαδαγασκάρη: Οικογένειες κυνηγούν έντομα για να τραφούν Facebook Twitter
0

Η Μαδαγασκάρη κινδυνεύει από την πρώτη, παγκοσμίως επισιτιστική κρίση εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, προειδοποιεί ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.  

Η ξηρασία που χτυπά την χώρα είναι η χειρότερη των τελευταίων 40 ετών και έχει καταστρέψει απομονωμένες αγροτικές κοινότητες στα νότια, όπου καταγράφονται δραματικές εικόνες με ολόκληρες οικογένειες κυνηγούν έντομα για να επιβιώσουν. 

«Καθαρίζω τα έντομα όσο καλύτερα μπορώ, αλλά υπάρχει ελάχιστο νερό», λέει η Ταμαρία, μητέρα τεσσάρων παιδιών που προσπαθεί να ταΐσει την οικογένειά της με ακρίδες, στο μακρινό χωριό της Fandiova.

«Τα παιδιά μου και εγώ τρώμε έντομα κάθε ημέρα εδώ και οχτώ μήνες, επειδή δεν έχουμε τίποτα άλλο να φάμε και η έλλειψη βροχής μας στερεί τη σοδειά όσων είχαμε φυτέψει». 

Ο αντίκτυπος της ξηρασίας είναι τεράστιος και στις μεγαλύτερες πόλεις, όπου «παιδιά ικετεύουν για φαγητό στους δρόμους» όπως μεταδίδει το BBC. 

«Αυτές είναι καταστάσεις πείνας που προκαλούνται από το κλίμα, όχι κάποια σύγκρουση», λέει η Shelley Thakral του Παγκόσμιου Προγράμματος Επισιτισμού των Ηνωμένων Εθνών. 

Με πληροφορίες από BBC

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ