Παλάου: H πρώτη χώρα στον κόσμο που μόλις απαγόρευσε αντηλιακά επιβλαβή για την άγρια ζωή και το περιβάλλον

Παλάου: H πρώτη χώρα στον κόσμο που μόλις απαγόρευσε αντηλιακά επιβλαβή για την άγρια ζωή και το περιβάλλον Facebook Twitter
0

H Δημοκρατία του Παλάου στο δυτικό Ειρηνικό ωκεανό έγινε η πρώτη χώρα του κόσμου που απαγορεύει αντηλιακά τα οποία είναι επιβλαβή για τα κοράλλια και τη θαλάσσια ζωή.

Από την Τετάρτη, κρέμες και προϊόντα που περιλαμβάνουν κοινά συστατικά, όπως η οξυβενζόνη, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται ή να πωλούνται στη χώρα. Ο Πρόεδρος του Παλάου Tommy Remengesau είπε: «Πρέπει να ζούμε και να σεβόμαστε το περιβάλλον, επειδή το περιβάλλον είναι η φωλιά της ζωής».

Η λιμνοθάλασσα στα νησιά Rock του Παλάου είναι μια προστατευόμενη περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η χώρα έχει πληθυσμό περίπου 20.000 ανθρώπων που είναι διασκορπισμένοι σε εκατοντάδες νησιά.

Η απαγόρευση περιλαμβάνει τις κρέμες που περιέχουν οποιοδήποτε από τα 10 συστατικά ενός καταλόγου που περιλαμβάνει οξυβενζόνη και οκτινοξικό άλας, τα οποία απορροφούν υπεριώδη ακτινοβολία.

Το Διεθνές Ίδρυμα Coral Reef είπε ότι οι απαγορευμένες χημικές ουσίες αποτελούν περιβαλλοντικούς ρύπους που είναι εξαιρετικά τοξικοί για είδη άγριων ζώων στο νεανικό στάδιο της ηλικίας τους. Ο Remengesau είπε στο πρακτορείο AFP: «Όταν η επιστήμη μας λέει ότι μια πρακτική είναι καταστροφική για τους κοραλλιογενείς υφάλους, για τους πληθυσμούς των ψαριών ή για τον ίδιο τον ωκεανό, ο λαός μας το λαμβάνει υπόψη και το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι επισκέπτες μας». «Δεν μας πειράζει να είμαστε το πρώτο έθνος που θα απαγορεύσει αυτές τις χημικές ουσίες και θέλουμε αυτό να εξαπλωθεί», πρόσθεσε.

Ο αριθμός των προϊόντων που περιέχουν τις επιβλαβείς χημικές ουσίες μειώνεται χρόνο με το χρόνο. Το 2018, οι ειδικοί είπαν ότι αυτές οι ουσίες βρέθηκαν στις μισές κρέμες και λοσιόν που κυκλοφορούν. Όταν η αμερικανική πολιτεία της Χαβάης ανακοίνωσε μια παρόμοια απαγόρευση, η οποία τίθεται σε ισχύ το 2021, οι μεγάλες μάρκες έσπευσαν να δηλώσουν ότι τα προϊόντα τους ήταν «συμβατά με τα νομοσχέδια». Παρόμοιες απαγορεύσεις περιλαμβάνουν τις αμερικανικές Παρθένες Νήσους - όπου ο νόμος αρχίζει να ισχύει τον Μάρτιο, και το νησί Bonaire.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρatagonia: Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής παραχωρεί την εταιρεία του για να σώσει το περιβάλλον - «Από σήμερα η Γη, ο μόνος μας μέτοχος»

Διεθνή / Ρatagonia: Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής παραχωρεί την εταιρεία του για να σώσει το περιβάλλον - «Από σήμερα η Γη, ο μόνος μας μέτοχος»

«Αυτό θα επηρεάσει μια νέα μορφή καπιταλισμού που δεν καταλήγει σε λίγους πλούσιους και πολλούς φτωχούς» διαμηνύει ο οραματιστής επιχειρηματίας
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ