Παγκς, τσιουάουα και γαλλικά μπουλντόγκ κινδυνεύουν και φταίνε celebrities και εκτροφείς γι' αυτό

0

Τα pugs και τα γαλλικά μπουλντόγκ είναι από τις πιο συμπαθείς φυλές σκύλων που τα τελευταία χρόνια είδαν τη ζήτησή τους να αυξάνεται, εξαιτίας και της "διαφήμισης" που τους έγινε από αρκετές διασημότητες. 

Όμως, αυτό πλέον θέτει σε κίνδυνο την υγεία των σκύλων. Οι πελάτες που σκλαβώνονται από τα μεγάλα μάτια και τη μικρή μουσούδα αυτών των σκυλιών φαίνεται ότι δημιουργούν νέες απαιτήσεις στην αγορά και οι εκτροφείς, προκειμένου να ικανοποιήσουν τη ζήτηση, προχωρούν σε ζευγαρώματα φυλών, από τις οποίες προκύπτουν ζώα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά μεν, αλλά και σοβαρά προβλήματα υγείας δε. 

Όπως εξηγούν οι κτηνίατροι, τα ζώα που προκύπτουν από αυτές τις επιμειξίες συνήθως παρουσιάζουν προβλήματα στο δέρμα τους, τα μάτια, αλλά κυρίως στο αναπνευστικό τους σύστημα, καθώς γεννιούνται κουτάβια με όλο και μικρότερες μύτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην ανάγκη του ζώου να αναπνεύσει σωστά. 

Με το να ωθούνται στα άκρα τα φυσικά χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων σκύλων έχει αυξηθεί κατά 78% η πιθανότητα να εμφανίσουν κάποιο καρδιοαναπνευστικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής τους ή και νωρίτερα.

Ας σημειωθεί ότι από τη Βρετανική Κτηνιατρική Ένωση έχει ξεκινήσει εκστρατεία εναντίον αυτής της πρακτικής των εκτροφέων, καθώς όπως επισημαίνεται το να προκύπτουν σκύλοι με τεράστια μάτια και κεφάλια, και δυσανάλογα λοιπά χαρακτηριστικά δημιουργεί πρόβλημα ακόμη και στην αναπαραγωγή, αλλά και στο μυοσκελετικό τους σύστημα. 

Είναι ο λόγος για τον οποίο πολλά από τα γαλλικά μπουλντόγκ πολύ συχνά παρουσιάζουν πρόβλημα σταθερότητας όταν περπατούν και υποφέρουν από σοβαρές ασθένειες των οστών του κρανίου, όσο μεγαλώνουν...

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρatagonia: Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής παραχωρεί την εταιρεία του για να σώσει το περιβάλλον - «Από σήμερα η Γη, ο μόνος μας μέτοχος»

Διεθνή / Ρatagonia: Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής παραχωρεί την εταιρεία του για να σώσει το περιβάλλον - «Από σήμερα η Γη, ο μόνος μας μέτοχος»

«Αυτό θα επηρεάσει μια νέα μορφή καπιταλισμού που δεν καταλήγει σε λίγους πλούσιους και πολλούς φτωχούς» διαμηνύει ο οραματιστής επιχειρηματίας
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ