Tο Κέντρο Επανένταξης Άγριων Ζώων γέμισε με μικρά αγρίμια, καθώς εδώ και λίγες εβδομάδες ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ φροντίζει τρία αρκουδάκια, δύο λυκάκια και ένα τσακαλάκι, φετινής γέννας.

 

«Όλα είχαν την ατυχία να μείνουν ορφανά σε ηλικία μόλις λίγων μηνών» σημειώνει ο Αρκτούρος στο Facebook.  Ο Σκαρ, ο Σίμπα, η Λίνα, η Χούμπα, ο Βίχαρ και ο Γκόραν, για έναν περίπου χρόνο θα παραμείνουν στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου και την άνοιξη του 2022, εφόσον όλα πάνε καλά, θα επανενταχθούν στο φυσικό περιβάλλον.

 

Tην αρχή έκαναν τα δύο λυκάκια και ένα μικρό θηλυκό τσακάλι που βρέθηκαν σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Ο Σκαρ, όπως ονομάστηκε εξαιτίας του σημαδιού που έχει στο πρόσωπο του από τα δερματικά προβλήματα που τον ταλαιπωρούσαν, όταν βρέθηκε μόνος του και σε πολύ άσχημη κατάσταση πριν καν συμπληρώσει έναν μήνα ζωής. 

 

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ τον παρέλαβε από τη Δασική Υπηρεσία Κοζάνης και αμέσως τον μετέφερε στο Κτηνιατρείο του. Έπειτα από χορήγηση κατάλληλης θεραπείας ανέκαμψε και γρήγορα ξεκίνησε να τρέφεται και να κοιμάται πολύ καλά. Είναι το νεαρότερο λυκάκι που έχει ενταχθεί ποτέ στο πρόγραμμα περίθαλψης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

 

Ορφανά αγρίμια: Στην «αγκαλιά» του Αρκτούρου τρία αρκουδάκια, δύο λυκάκια και ένα μικρό τσακάλι

 

 

Λίγες ημέρες αργότερα, κοντά στη λίμνη Κερκίνη στον οικισμό Καλά Δένδρα Σερρών, ιδιώτης βρήκε ένα νεογέννητο τσακαλάκι 30-40 ημερών και το παρέδωσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών, η οποία και ενημέρωσε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Η Λίνα, όπως ονομάστηκε, δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας, τρεφόταν μόνη της και έδειχνε ιδιαίτερα ζωηρή.

 

Το τρίτο «αγρίμι» της παρέας, ο Σίμπα, βρέθηκε από ιδιώτη στο Μονοπήγαδο Χαλκιδικής να περιπλανάται υποσιτισμένο και σε άσχημη κατάσταση. Οι πρώτες εξετάσεις αίματος έδειξαν χαμηλό αιματοκρίτη όμως γρήγορα επανήλθε με την κατάλληλη φροντίδα και περίθαλψη. 

 

Ο Σκαρ, ο Σίμπα και η Λίνα μοιράζονται τον ίδιο χώρο στο Κέντρο Επανένταξης Άγριων Ζώων του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Η Λίνα είναι πολύ ντροπαλή και κρύβεται συνεχώς αποφεύγοντας τους φροντιστές της, ενώ τα δύο λυκάκια κινούνται συνεχώς μαζί. Ο Σίμπα δείχνει να είναι σήμερα ο πιο δυνατός της παρέας, όμως είναι ακόμα πολύ μικρά. 

 

Ορφανά αγρίμια: Στην «αγκαλιά» του Αρκτούρου τρία αρκουδάκια, δύο λυκάκια και ένα μικρό τσακάλι

 

 

 

Υιοθετήστε τη Λίνα, τον Σκαρ ή τον Σίμπα!

Οι πολίτες που επιθυμούν να υποστηρίξουν την ανατροφή των δύο λύκων και του μικρού τσακαλιού μπορούν να το κάνουν υιοθετώντας συμβολικά τον Σκαρ, τη Λίνα ή τον Σίμπα και θα λαμβάνουν τακτικά νέα τους!

 

Τη φροντίδα τους ανέλαβε αρχικά η φιλοζωική οργάνωση Four Paws σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Νερού της γειτονικής χώρας, αλλά ζήτησαν τη συνδρομή του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που έχει την τεχνογνωσία και την εμπειρία να τα μεγαλώσει με σκοπό την επανένταξη στη Βουλγαρία.

 

 

Η Χούμπα, ο Γκόραν και ο Βίχαρ συμπεριφέρονται πλέον σαν αδελφάκια και έχουν δημιουργήσει μια ωραία σχέση μεταξύ τους. Ήδη αποφεύγουν τους ανθρώπους και προτιμάνε να περνάνε χρόνο μαζί στο δάσος σκαρφαλώνοντας στα δέντρα και αναζητώντας τροφή. Το φαγητό τους αποτελείται από φρούτα και ξηρούς καρπούς εποχής, αυγά, ψάρι, γιαούρτι και οτιδήποτε βρουν οι ίδιοι σκάβοντας στο χώμα. Τα ονόματα που τους δόθηκαν όταν βρέθηκαν ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά τους! Στα βουλγαρικά Χούμπα σημαίνει «όμορφη», Βίχαρ «σίφουνας» και Γκόραν είναι το «παιδί του δάσους». 

 

Τα αρκουδάκια φιλοξενούνται σε ξεχωριστούς χώρους από τα δύο λυκάκια και το τσακαλάκι, καθώς τα πρωτόκολλα ανατροφής είναι διαφορετικά. Τα αρκουδάκια θα επανενταχθούν στη Βουλγαρία, όπως είχε γίνει και το 2018 με τον Μίτκο, τον Γιόνας και την Ραντόστινα, ενώ ο Σκαρ, ο Σίμπα και η Λίνα θα επανενταχθούν στην Ελλάδα όπου και βρέθηκαν. 

 

Ορφανά αγρίμια: Στην «αγκαλιά» του Αρκτούρου τρία αρκουδάκια, δύο λυκάκια και ένα μικρό τσακάλι

 

Ορφανά αγρίμια: Στην «αγκαλιά» του Αρκτούρου τρία αρκουδάκια, δύο λυκάκια και ένα μικρό τσακάλι

 

 

Η δημιουργία του ειδικού χώρου φιλοξενίας τους εντάχθηκε στο έργο «Ενίσχυση επιχειρησιακής ετοιμότητας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στην περίθαλψη και επανένταξη μεγάλων ειδών της Άγριας Πανίδας της Ελλάδας» στο πλαίσιο του προγράμματος «Καινοτόμες δράσεις για τους πολίτες: Φυσικό Περιβάλλον & Καινοτόμες Περιβαλλοντικές Δράσεις 2019» που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr