Ιθάκη: Ξεκινά η προσπάθεια για «έξωση» στις πλαστικές σακούλες

Ιθάκη: Ξεκινά η προσπάθεια για «έξωση» στις πλαστικές σακούλες Facebook Twitter
0

Σε «έξωση» ωθεί τις πλαστικές σακούλες η Ιθάκη με η δημοτική αρχή του νησιού να διανέμει υφασμάτινες τσάντες δωρεάν στους πολίτες. 

Η αρχή έγινε σήμερα από το σχολείο του δήμου όπου ο δήμαρχος του νησιού Διονύσης Στανίτσας, ο οποίος επανεξελέγη με ποσοστό 78,22%, μοίρασε στους μαθητές υφασμάτινες τσάντες σε διάφορα χρώματα και μεγέθη. Όπως γνωστοποίησε ο κ. Στανίτσας οι υφασμάτινες τσάντες θα διανέμονται δωρεάν σε όλους από το Διοικητήριο του Δήμου Ιθάκης. 

Ιθάκη: Ξεκινά η προσπάθεια για «έξωση» στις πλαστικές σακούλες Facebook Twitter

Ιθάκη: Ξεκινά η προσπάθεια για «έξωση» στις πλαστικές σακούλες Facebook Twitter

Όπως δήλωσε στο Lifo.gr ο δήμαρχος του νησιού, η ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής είναι ήδη μεγάλη, με τους κατοίκους του νησιού να ζητούν από το πρωί την υφασμάτινη τσάντα. Σχετικά με τη συμβολική πρώτη διανομή των πάνινων τσαντών ο δήμαρχος υποστήριξε πως «από τα σχολεία, από εκεί που παράγεται η νέα γνώση πρέπει να ξεκινάει η ενημέρωση», ωστόσο δεν σταματάει εκεί καθώς στην περιβαλλοντική δράση επιθυμεί να εντάξει όλους τους κατοίκους του νησιού. Έτσι προγραμματίζεται μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης σε όλα τα χωριά της Ιθάκης με «πολλές συγκεντρώσεις».

Καθώς ο δήμος δεν έχει την δυνατότητα να θεσπίσει και να επιτηρήσει την καθολική απαγόρευση της πλαστικής σακούλας, αποσκοπεί στην αρτιότερη ενημέρωση των κατοίκων. Γι αυτό και η καμπάνια θα είναι μακράς πνοής. Ο κ. Στανίτσας δήλωσε πως πέρα από την ελαχιστοποίηση των σκουπιδιών στους προσεχείς στόχους της δημοτικής αρχής είναι και η δημιουργία μονάδας ανακύκλωσης. 

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Άπιαστο σα φάντασμα»: Σπάνιο κολιμπρί επανεμφανίστηκε στην Κολομβία - Έχει καταγραφεί μόλις άλλες δύο φορές

Περιβάλλον / «Άπιαστο σα φάντασμα»: Σπάνιο κολιμπρί επανεμφανίστηκε στην Κολομβία - Έχει καταγραφεί μόλις άλλες δύο φορές

Το κολιμπρί που απαθανάτισε ο Βέγα ήταν αρσενικό, όπως μαρτυρούσε το σμαραγδένιο πτέρωμά του, ο μπλε λαιμός του και καμπύλο μαύρο ράμφος του
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ