Σε «έξωση» ωθεί τις πλαστικές σακούλες η Ιθάκη με η δημοτική αρχή του νησιού να διανέμει υφασμάτινες τσάντες δωρεάν στους πολίτες. 

 

Η αρχή έγινε σήμερα από το σχολείο του δήμου όπου ο δήμαρχος του νησιού Διονύσης Στανίτσας, ο οποίος επανεξελέγη με ποσοστό 78,22%, μοίρασε στους μαθητές υφασμάτινες τσάντες σε διάφορα χρώματα και μεγέθη. Όπως γνωστοποίησε ο κ. Στανίτσας οι υφασμάτινες τσάντες θα διανέμονται δωρεάν σε όλους από το Διοικητήριο του Δήμου Ιθάκης. 

 

Ιθάκη: Ξεκινά η προσπάθεια για «έξωση» στις πλαστικές σακούλες

 

Ιθάκη: Ξεκινά η προσπάθεια για «έξωση» στις πλαστικές σακούλες

 

Όπως δήλωσε στο Lifo.gr ο δήμαρχος του νησιού, η ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής είναι ήδη μεγάλη, με τους κατοίκους του νησιού να ζητούν από το πρωί την υφασμάτινη τσάντα. Σχετικά με τη συμβολική πρώτη διανομή των πάνινων τσαντών ο δήμαρχος υποστήριξε πως «από τα σχολεία, από εκεί που παράγεται η νέα γνώση πρέπει να ξεκινάει η ενημέρωση», ωστόσο δεν σταματάει εκεί καθώς στην περιβαλλοντική δράση επιθυμεί να εντάξει όλους τους κατοίκους του νησιού. Έτσι προγραμματίζεται μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης σε όλα τα χωριά της Ιθάκης με «πολλές συγκεντρώσεις».

 

Καθώς ο δήμος δεν έχει την δυνατότητα να θεσπίσει και να επιτηρήσει την καθολική απαγόρευση της πλαστικής σακούλας, αποσκοπεί στην αρτιότερη ενημέρωση των κατοίκων. Γι αυτό και η καμπάνια θα είναι μακράς πνοής. Ο κ. Στανίτσας δήλωσε πως πέρα από την ελαχιστοποίηση των σκουπιδιών στους προσεχείς στόχους της δημοτικής αρχής είναι και η δημιουργία μονάδας ανακύκλωσης. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr