Ινδία: 18 ελέφαντες νεκροί σε δάσος από κεραυνούς

Ινδία: 18 ελέφαντες νεκροί σε δάσος από κεραυνούς Facebook Twitter
0

Στους 18 ανέρχονται οι ελέφαντες που βρέθηκαν νεκροί στην Ναγκαόν της πολιτείας του Άσαμ στην Ινδία.

Σύμφωνα με τις Αρχές οι ελέφαντες έχασαν τη ζωή τους όταν κεραυνοί έπληξαν προστατευόμενη δασική έκταση.

Τα νεκρά ζώα εντοπίστηκαν από χωρικούς όπου στη συνέχεια ενημέρωσαν τις πολιτειακές Αρχές. Ο επικεφαλής υπουργός της πολιτείας του Άσαμ, Himanta Biswa Sarma, εξέφρασε την ανησυχία του για «τον μεγάλο αριθμό των νεκρών ελεφάντων». Για το περιστατικό έχει διαταχθεί έρευνα.

Στην Ινδία υπάρχουν πάνω από 27.000 ασιατικοί ελέφαντες, εκ των οποίων το 21% βρίσκεται στην πολιτεία του Άσαμ. Είναι η πρώτη φορά, εδώ και είκοσι χρόνια, που στο Άσαμ εντοπίζονται τόσοι πολλοί νεκροί ελέφαντες ταυτόχρονα.

Ο υπουργός Δασών της πολιτείας  Parimal Suklabaidya  αφού εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο των ελεφάντων «από τη μεγάλη καταιγίδα με κεραυνούς», γνωστοποίησε πως αξιωματούχοι αρμόδιοι για την άγρια ζωή θα βρεθούν στην περιοχή την Παρασκευή.  

Σε νεότερες αναρτήσεις του από το σημείο έκανε γνωστό πως η πλήρης αναφορά για τα αίτια θανάτου των ελεφάντων θα ολοκληρωθεί μέσα σε δεκαπέντε ημέρες. 

Με πληροφορίες από BBC

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Άπιαστο σα φάντασμα»: Σπάνιο κολιμπρί επανεμφανίστηκε στην Κολομβία - Έχει καταγραφεί μόλις άλλες δύο φορές

Περιβάλλον / «Άπιαστο σα φάντασμα»: Σπάνιο κολιμπρί επανεμφανίστηκε στην Κολομβία - Έχει καταγραφεί μόλις άλλες δύο φορές

Το κολιμπρί που απαθανάτισε ο Βέγα ήταν αρσενικό, όπως μαρτυρούσε το σμαραγδένιο πτέρωμά του, ο μπλε λαιμός του και καμπύλο μαύρο ράμφος του
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ