Η PETA ζητά από όλους να πάψουν να χρησιμοποιούν το «γουρούνι» και την «κότα» ως προσβολές

Η PETA ζητά από όλους να πάψουν να χρησιμοποιούν το «γουρούνι» και την «κότα» ως προσβολές Facebook Twitter
Pixabay
0

Η φιλοζωική οργάνωση PETA ζητά από όλους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν ονόματα ειδών ζώων ως προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. 

Σε tweet της η ακτιβιστική ομάδα παρατηρεί πως η χρήση όρων όπως το «γουρούνι» και η «κότα» στο πλαίσιο λεκτικών επιθέσεων, υποτιμά τα ζώα προβάλλοντας πάνω σε αυτά αρνητικές ιδιότητες των ανθρώπων.

Η PETA προειδοποιεί πως αυτού του είδους η γλώσσα είναι σπισιστική και υπογραμμίζει πως «το να αποκαλεί κάποιος, κάποιον άλλον «ζώο» ως προσβολή, μπορεί να επιτείνει την ταλαιπωρία των ζώων» αφού «όλη η φρίκη στην οποία υπόκεινται τα ζώα είναι ριζωμένη στην εσφαλμένη ιδέα ότι έχουν μικρότερη αξία από εμάς και δεν αξίζουν τον σεβασμό μας». 


Η οργάνωση εξηγεί πως αυτή η πρακτική «διαιωνίζει την ιδέα ότι τα ζώα είναι πονηρά, βρώμικα ή άκαρδα, απο-ευαισθητοποιώντας το κοινό και κανονικοποιώντας τη βία σε βάρος των ζώων».

Αντίθετα, υπογραμμίζει η Peta, ζώα όπως τα γουρούνια είναι ευφυή και έχουν περίπλοκη κοινωνική ζωή ενώ τα φίδια είναι έξυπνα και διατηρούν οικογενειακές σχέσεις. Η PETA κάνει έκκληση προς όλους να απεμπλακούν από τον αρνητικό τρόπο σκέψης που μειώνει τη σημασία άλλων ζώων. «Πάντα να είστε ευγενικοί και αναλογιστείτε την πιθανότητα να μην χρησιμοποιείται καθόλου προσβολές».

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αντίδοτα στην απελπισία»: Πέντε πράγματα που έχουμε μάθει από τους καλύτερους δημοσιογράφους για το κλίμα στον κόσμο

Περιβάλλον / «Αντίδοτα στην απελπισία»: Πέντε πράγματα που έχουμε μάθει από τους καλύτερους δημοσιογράφους για το κλίμα

Για παράδειγμα, αν ζείτε στη Γαλλία, μπορείτε να παρακολουθήσετε την υπερθέρμανση του πλανήτη ζωντανά στις βραδινές ειδήσεις- Γιατί, όμως, κάνει καλύτερη τη ζωή μας
LIFO NEWSROOM
Δωρεάν καφές, καγιάκ και είσοδος σε μουσεία: H Κοπεγχάγη επιβραβεύει τους οικολόγους τουρίστες

Διεθνή / Δωρεάν καφές, καγιάκ και ελεύθερη είσοδος σε μουσεία: Πώς η Κοπεγχάγη επιβραβεύει τους οικολόγους τουρίστες

Πώς η Κοπεγχάγη δίνει bonus σε όσους τουρίστες μαζεύουν πλαστικά ή μετακινούνται με ποδήλατο - CopenPay: Την ώρα που Ισπανία και Ιταλία ανησυχούν από τον υπερτουρισμό στη Δανία δίνουν κίνητρα σε τουρίστες με περιβαλλοντική υπευθυνότητα
LIFO NEWSROOM
Μελέτη διαπιστώνει ότι το παγωμένο πεδίο της Αλάσκας λιώνει με «απίστευτα ανησυχητικό» ρυθμό

Περιβάλλον / Μελέτη διαπιστώνει ότι οι παγετώνες της Αλάσκας λιώνουν με «απίστευτα ανησυχητικό» ρυθμό

Η ταχύτητα της μείωσης του παγετώνα Τζούνο, μιας έκτασης 1.050 διασυνδεδεμένων παγετώνων, έχει διπλασιαστεί τις τελευταίες δεκαετίες, ανακάλυψαν οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM