Η PETA ζητά από όλους να πάψουν να χρησιμοποιούν το «γουρούνι» και την «κότα» ως προσβολές

Η PETA ζητά από όλους να πάψουν να χρησιμοποιούν το «γουρούνι» και την «κότα» ως προσβολές Facebook Twitter
Pixabay
0

Η φιλοζωική οργάνωση PETA ζητά από όλους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν ονόματα ειδών ζώων ως προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. 

Σε tweet της η ακτιβιστική ομάδα παρατηρεί πως η χρήση όρων όπως το «γουρούνι» και η «κότα» στο πλαίσιο λεκτικών επιθέσεων, υποτιμά τα ζώα προβάλλοντας πάνω σε αυτά αρνητικές ιδιότητες των ανθρώπων.

Η PETA προειδοποιεί πως αυτού του είδους η γλώσσα είναι σπισιστική και υπογραμμίζει πως «το να αποκαλεί κάποιος, κάποιον άλλον «ζώο» ως προσβολή, μπορεί να επιτείνει την ταλαιπωρία των ζώων» αφού «όλη η φρίκη στην οποία υπόκεινται τα ζώα είναι ριζωμένη στην εσφαλμένη ιδέα ότι έχουν μικρότερη αξία από εμάς και δεν αξίζουν τον σεβασμό μας». 


Η οργάνωση εξηγεί πως αυτή η πρακτική «διαιωνίζει την ιδέα ότι τα ζώα είναι πονηρά, βρώμικα ή άκαρδα, απο-ευαισθητοποιώντας το κοινό και κανονικοποιώντας τη βία σε βάρος των ζώων».

Αντίθετα, υπογραμμίζει η Peta, ζώα όπως τα γουρούνια είναι ευφυή και έχουν περίπλοκη κοινωνική ζωή ενώ τα φίδια είναι έξυπνα και διατηρούν οικογενειακές σχέσεις. Η PETA κάνει έκκληση προς όλους να απεμπλακούν από τον αρνητικό τρόπο σκέψης που μειώνει τη σημασία άλλων ζώων. «Πάντα να είστε ευγενικοί και αναλογιστείτε την πιθανότητα να μην χρησιμοποιείται καθόλου προσβολές».

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το δελφίνι με άρπαξε απ’ το πόδι με το πέος του»: Αποδομώντας το σκάνδαλο που εξόργισε ένα ολόκληρο έθνος

Περιβάλλον / «Το δελφίνι με άρπαξε απ’ το πόδι με το πέος του»: Αποδομώντας το σκάνδαλο που εξόργισε ένα ολόκληρο έθνος

Πριν από 30 χρόνια, ένας ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων, κατηγορήθηκε για ανάρμοστες σχέσεις με ένα δελφίνι - τώρα μία ακριβοδίκαιη δημοσιογράφος εξηγεί τι πραγματικά συνέβη στη θάλασσα εκείνη τη μέρα
NEWSROOM
Κλιματική αλλαγή: Πώς θα είναι η ζωή μας σε 10 χρόνια;

Οπτική Γωνία / Κλιματική αλλαγή: Πώς θα είναι η ζωή μας σε 10 χρόνια;

Ο Κωνσταντίνος Καρτάλης, καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κλιματική Αλλαγή, εξηγεί.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μα, πού έχει χαθεί τέλος πάντων η Γκρέτα Τούνμπεργκ;

Περιβάλλον / Μα, πού έχει χαθεί τέλος πάντων η Γκρέτα Τούνμπεργκ;

Τι κάνει η 20χρονη πλέον ακτιβίστρια που επικοινώνησε -καλύτερα από πολλούς άλλους- το φλέγον πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής: η νέα ζωή, οι σχέσεις με πολιτικούς ηγέτες και το τέλος της αυστηρής ανηλικότητας.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ