Ένας μικρός Χουχουριστής: Στον δρόμο βρήκαν το πρώτο μωρό νυκτόβιο αρπακτικό της σεζόν

Viral το μικρό κουκουβάγιας Χουχουριστή που κοιμάται στην ΑΝΙΜΑ Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook / ΑΝΙΜΑ
0

Η ΑΝΙΜΑ αναρτά καθημερινά φωτογραφίες και βίντεο από τα ζώα που περιθάλπονται στις εγκαταστάσεις της και τα μικρά είναι εκείνα που αποσπούν τα περισσότερα likes και σχόλια, με πιο πρόσφατη, μια κουκουβάγια.

Μία από τις φωτογραφίες του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης της Άγριας Ζωής, ΑΝΙΜΑ, που έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα likes και γίνεται viral, είναι εκείνη ενός μικρού Χουχουριστή που κοιμάται.

Ο Χουχουριστής είναι γλαυκόμορφο πτηνό της οικογένειας των Γλαυκιδών, μία από τις κουκουβάγιες που συναντώνται στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική ονομασία του είδους είναι Strix aluco και περιλαμβάνει 11 υποείδη.

«Το πρώτο μωρό νυκτόβιο αρπακτικό της σαιζόν, ένα χουχουριστάκι από την Αργαλαστή Πηλίου, βρέθηκε στο οδόστρωμα και περισυλλέχτηκε από διερχόμενους πολίτες. Μας το έστειλε ο συνεργάτης μας Γιάννης Βέργος Yiannis Vergos από τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θεσσαλίας.Θα μεγαλώσει στην ΑΝΙΜΑ και θα απελευθερωθεί με ειδική μέθοδο σταδιακής επανένταξης όταν έρθει η ώρα. Αν βρείτε τέτοιο μωρό αυτή την εποχή, πριν το απομακρύνετε από την περιοχή που το βρήκατε επικοινωνήστε μαζί μας», έγραψε η ομάδα της ΑΝΙΜΑ στο Facebook.

Viral το μικρό κουκουβάγιας Χουχουριστή που κοιμάται στην ΑΝΙΜΑ Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook / ΑΝΙΜΑ

Το ενδιαφέρον για το μικρό, έφερε δύο ακόμα νέες αναρτήσεις, ένα στιγμιότυπο και ένα βίντεο στο TikTok, από τη στιγμή που τρώει.

@animawildlife #wildlife #wildliferehab #wildanimals #rehabilitation #anima #owl #baby #tawnyowl #orphan ♬ πρωτότυπος ήχος - ΑΝΙΜΑ

 
 
 
 
Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα προβληματικά δέντρα μιας υπερβολικά τσιμενταρισμένης πόλης

Η Αθήνα φλέγεται / Τα προβληματικά δέντρα μιας υπερβολικά τσιμενταρισμένης πόλης

Έχει αρκετό πράσινο η Αθήνα; Έχει τα σωστά δέντρα και τι προσφέρουν αυτά; Πόσο αποτελεσματικοί είναι οι πνεύμονες πρασίνου και τα πάρκα της πόλης; Τι γίνεται με τα δέντρα που θα κοπούν για το μετρό; Ο αρχιτέκτονας δρ. Θωμάς Δοξιάδης εξηγεί.
M. HULOT