Το Beezantium είναι μία αποικία μελισσών διά χειρός ανθρώπων, που επιτρέπει ακόμα και σε μικρά παιδιά να θαυμάσουν με ασφάλεια τα πολύτιμα έντομα επί το έργον. 

 

Ο ιδρυτής του Invisible Studio, ο Piers Taylor σχεδίασε το κτίσμα ως «μια folly στο τοπίο», αναφερόμενος στα ευφάνταστα περίπτερα τα οποία εδώ και αιώνες κοσμούν τους μεγάλους κήπους στην Αγγλία.

 

 

«Το Beezantium σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια αισθητηριακή, απόκοσμη εμπειρία» λέει ο Taylor. «Μοιάζει με κόσμημα, αλλόκοτο και παιγνιώδες, σχεδόν σαν μια folly με λαμπυρίζουσα χάλκινη οροφή. Αλλά αντί να είναι μόνον για ευχαρίστηση, το Beezantium είναι ένα στοχευμένο κτίσμα, σχεδιασμένο να στεγάσει μέλισσες σε κυψέλες στους εξωτερικούς τοίχους» πρόσθεσε.

 

Beezantium: Ένα σπίτι για μέλισσες στο Σόμερσετ της Αγγλίας

 

 

Το ξενοδοχείο είναι στο Haspen House, πρώην αγροικία με μεγάλο κτήμα στην εξοχή του Σόμερσετ. Το σημείο που επελέγη για το Beezantium ήταν στο παρελθόν σημείο απόρριψης σκουπιδιών. Ωστόσο, τόσο ο Taylor όσο και οι ιδιοκτήτες του The Newt, Karen Roos και Koos Bekker, θεώρησαν ότι θα ταίριαζε στο κτίσμα να είναι δίπλα στη λίμνη.

 

 

«Στην παράδοση των follies, οι λίμνες έχουν εμφανή παρουσία» θύμισε ο Taylor. «Επιπλέον, επιθυμούσαμε την έκπληξη να μπαίνεις σε ένα κτίσμα που από απόσταση δείχνει μικρό αλλά είναι πολύ μεγαλύτερο με το που εισέρχεσαι. Και μετά, υπάρχει στο τέλος μια έκπληξη, όταν έχεις κινηθεί μέσα στην έκθεση και το τοπίο σου παρουσιάζεται μέσω ενός παραθύρου σε προεξοχή τοίχου».

 

Το μελίσσι σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη μελισσοκόμο Paula Carnell και περιλαμβάνει οικοσυστήματα για άγριες μέλισσες, μοναχικές μέλισσες και άλλα είδη. Ο σχεδιασμός του εσωτερικού και της έκθεσης έγινε σε συνεργασία με το ολλανδικό γραφείο ντιζάιν Kossmanndejong.