Η όρκα που έγινε γνωστή επειδή αρνιόταν να αποχωριστεί το νεκρό μωρό της, τώρα γέννησε ξανά

Η όρκα που έγινε γνωστή επειδή αρνιόταν να αποχωριστεί το νεκρό μωρό της, τώρα γέννησε ξανά Facebook Twitter
Center for Whale Research
0

Μια φάλαινα όρκα που έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο το 2018 όταν επί 17 ημέρες κουβαλούσε στην επιφάνεια της θάλασσας το νεκρό μωρό της, έφερε στον κόσμο ένα υγιές φαλαινάκι. 

Η μη κυβερνητική οργάνωση Κέντρο Για την Έρευνα της Φάλαινας (Center for Whale Research) εντόπισε το νεογέννητο κήτος -που βαπτίστηκε J-57-  «να κολυμπά ζωηρά μαζί με τη μαμά του Tahlequah»το Σάββατο, στα νερά μεταξύ πολιτείας Ουάσινγκτον και Βρετανικής Κολομβίας. Οι επιστήμονες υπολογίζουν πως το φαλαινάκι γεννήθηκε την Παρασκευή. 

Η όρκα που έγινε γνωστή επειδή αρνιόταν να αποχωριστεί το νεκρό μωρό της, τώρα γέννησε ξανά Facebook Twitter
Center for Whale Research

«Στις 5 Σεπτεμβρίου, ενημερωθήκαμε από έναν ντόπιο παρατηρητή φαλαινών πως εθεάθη ένα μωρό κήτος. H Tahlequah κολυμπούσε χώρια από τις άλλες φάλαινες οπότε καταλήξαμε να τη συναντήσουμε μετά από μερικά λεπτά και τους ευχόμαστε να είναι καλά στο ταξίδι τους» έγραψε χαρακτηριστικά το κέντρο έρευνας. 

Η Tahlequah προκάλεσε αίσθηση παγκοσμίως το 2018 όταν επί 17 μέρες αρνιόταν να αποχωριστεί το νεκρό μωρό της, κάτι που από πολλούς εξελήφθη ως η απόδειξη πως, όπως ο άνθρωπος, και το ευφυές αυτό θαλάσσιο θηλαστικό βιώνει με κάποιο τρόπο το πένθος της απώλειας. Ωστόσο, πολλοί απορρίπτουν κάτι τέτοιο, την προβολή δηλαδή ανθρώπινων χαρακτηριστικών στο γιγάντιο θηλαστικό, ως «ακατάλληλο ανθρωπομορφισμό». 

Με πληροφορίες από Guardian

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Antinero: Καταγγελία-μαμούθ για το μεγαλύτερο πρόγραμμα δασικής πρόληψης

Ρεπορτάζ / Antinero: Πώς το «μεγαλύτερο πρόγραμμα δασικής πρόληψης» έγινε πεδίο καταγγελιών

Με εκατομμύρια ευρώ να έχουν ήδη διατεθεί, το πρόγραμμα Antinero μπαίνει στο στόχαστρο: 213 φορείς και πολίτες υπέβαλαν αναφορά στην Ε.Ε., αμφισβητώντας τη νομιμότητα και την αποτελεσματικότητά του.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Κλιματική κρίση: Η τήξη των παγετώνων αυξάνει την πιθανότητα εκρήξεων ηφαιστείων

Περιβάλλον / Κλιματική κρίση: Η τήξη των παγετώνων αυξάνει την πιθανότητα εκρήξεων ηφαιστείων

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η τήξη παγετώνων και πάγων, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, μπορεί να προκαλέσει αύξηση εκρηκτικών ηφαιστειακών εκρήξεων παγκοσμίως, με ιδιαίτερο κίνδυνο για την Ανταρκτική
LIFO NEWSROOM
Είναι αυτό το τέλος για τα αγάλματα moai του Νησιού του Πάσχα;

Περιβάλλον / Είναι αυτό το τέλος για τα αγάλματα moai του Νησιού του Πάσχα;

Η αυξανόμενη διάβρωση, οι πυρκαγιές και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας απειλούν τα εμβληματικά μονολιθικά αγάλματα της Ράπα Νούι. Οι κάτοικοι καλούνται να αποφασίσουν: διάσωση ή φυσική φθορά;
LIFO NEWSROOM