Μια φάλαινα όρκα που έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο το 2018 όταν επί 17 ημέρες κουβαλούσε στην επιφάνεια της θάλασσας το νεκρό μωρό της, έφερε στον κόσμο ένα υγιές φαλαινάκι. 

 

Η μη κυβερνητική οργάνωση Κέντρο Για την Έρευνα της Φάλαινας (Center for Whale Research) εντόπισε το νεογέννητο κήτος -που βαπτίστηκε J-57-  «να κολυμπά ζωηρά μαζί με τη μαμά του Tahlequah»το Σάββατο, στα νερά μεταξύ πολιτείας Ουάσινγκτον και Βρετανικής Κολομβίας. Οι επιστήμονες υπολογίζουν πως το φαλαινάκι γεννήθηκε την Παρασκευή. 

 

Center for Whale Research
Center for Whale Research

 

«Στις 5 Σεπτεμβρίου, ενημερωθήκαμε από έναν ντόπιο παρατηρητή φαλαινών πως εθεάθη ένα μωρό κήτος. H Tahlequah κολυμπούσε χώρια από τις άλλες φάλαινες οπότε καταλήξαμε να τη συναντήσουμε μετά από μερικά λεπτά και τους ευχόμαστε να είναι καλά στο ταξίδι τους» έγραψε χαρακτηριστικά το κέντρο έρευνας. 

 

 

Η Tahlequah προκάλεσε αίσθηση παγκοσμίως το 2018 όταν επί 17 μέρες αρνιόταν να αποχωριστεί το νεκρό μωρό της, κάτι που από πολλούς εξελήφθη ως η απόδειξη πως, όπως ο άνθρωπος, και το ευφυές αυτό θαλάσσιο θηλαστικό βιώνει με κάποιο τρόπο το πένθος της απώλειας. Ωστόσο, πολλοί απορρίπτουν κάτι τέτοιο, την προβολή δηλαδή ανθρώπινων χαρακτηριστικών στο γιγάντιο θηλαστικό, ως «ακατάλληλο ανθρωπομορφισμό». 

 

Με πληροφορίες από Guardian

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr