Την πιο θερμή μέρα των τελευταίων εξήντα χρόνων έζησε χθες η Ανταρκτική

Την πιο θερμή μέρα των τελευταίων εξήντα χρόνων έζησε χθες η Ανταρκτική Facebook Twitter
Η πιο θερμή μέρα της Ανταρκτικής από το 1961 η χθεσινή - ΕΡΑ
0

Η Ανταρκτική γνώρισε χθες Πέμπτη την πιο ζεστή της ημέρα από τότε που διατηρούνται μετεωρολογικά αρχεία στην περιοχή, ανακοίνωσε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Αργεντινής.

Το μεσημέρι στην επιστημονική βάση Εσπεράνσα, που βρίσκεται στην περιοχή της Ανταρκτικής που ανήκει στην Αργεντινή, η θερμοκρασία έφτασε τους 18,3 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, πρόκειται για ρεκόρ από το 1961, με το προηγούμενο να έχει καταγραφεί στις 24 Μαρτίου 2015, όταν η θερμοκρασία έφτασε τους 17,5 βαθμούς.

Στην επιστημονική βάση Μαράμπιο η θερμοκρασία χθες ήταν 14,1 βαθμοί, ρεκόρ για τον μήνα Φεβρουάριο από το 1971. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί στις 24 Φεβρουαρίου 2013 με 13,8 βαθμούς.


To νέο αυτό ρεκόρ είναι δείγμα τού ότι η υπερθέρμανση στην Ανταρκτική συμβαίνει πολύ γρηγορότερα από τον παγκόσμιο μέσον όρο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας, η Χερσόνησος της Ανταρκτικής είναι ένα από τα μέρη της γης όπου σημειώνεται ραγδαία υπερθέρμανση, με άνοδο της θερμοκρασίας κατά 3 βαθμούς κελσίου τα τελευταία πενήντα χρόνια. Σχεδόν όλοι οι παγετώνες της περιοχής λιώνουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ-Guardian

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ