Θυμίζει σκηνή από ταινία της Disney, αλλά δεν είναι. Ένα κογιότ και και ένας ασβός αποτυπώθηκαν σε βίντεο να εισέρχονται μαζί σε έναν αγωγό στην Καλιφόρνια.  

 

Συγκεκριμένα, στα λίγα δευτερόλεπτα που διαρκεί το βίντεο, το κογιότ φαίνεται να περιμένει τον ασβό χοροπηδώντας ο οποίος θα φτάσει στην είσοδο του αγωγού και σε λίγο θα χαθούν μαζί στο σκοτάδι. To κογιότ και ο ασβός χρησιμοποίησαν τον αγωγό για να περάσουν κάτω από έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στα βουνά της Νότιας Σάντα Κρουζ στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με την οργάνωση για την προστασία του περιβάλλοντος POST (Peninsula Open Space Trust) στην οποία ανήκει το βίντεο.

 

Τα δύο ζώα, κατά πάσα πιθανότητα, κυνηγούσαν μαζί. Σύμφωνα με μελέτες άλλωστε, κογιότ και οι ασβοί μπορούν να αποτελέσουν ένα καλό κυνηγετικό δίδυμο. Οι ασβοί σκάβουν και βρίσκουν τους κρυμμένους σκίουρους και τα κογίοτ τους κυνηγούν. Παρότι δεν είναι ασυνήθιστο τα ζώα αυτά να κυνηγούν μαζί η POST υποστηρίζει ότι είναι η πρώτη φορά που αποτυπώνονται μαζί να «χρησιμοποιούν» μία ανθρώπινη κατασκευή. «Σύμφωνα με όσα ξέρουμε είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο παρατηρείται», δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης στο CNN.

 

Το βίντεο, παρότι συγκινητικό και ίσως λίγο κωμικό, αποτελεί κομμάτι μίας ευρύτερης μελέτης για να κατανοηθεί το πώς οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι επηρεάζουν την άγρια ζωή και το περιβάλλον των άγριων ζώων. Σε συνεργασία με την Pathways for Wildlife η POST έχει τοποθετήσει πάνω από 50 κάμερες σε γέφυρες και οχετούς και έχει πραγματοποιήσει έρευνες για εντοπίσει τα ασφαλή περάσματα για τα άγρια ζώα που πρέπει να διατηρηθούν ή να ενισχυθούν.

 

 

 

Η POST ευελπιστεί ότι το βίντεο μπορεί να οδηγήσει περισσότερους ανθρώπους να ενεργοποιηθούν για την την άγρια φύση και να διαγνώσουν την ανάγκη για ασφαλείς διάδρομους. «Επειδή εάν ένα κογιότ και ένας ασβός μπορούν να μάθουν να είναι φίλοι, τότε οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν να συνυπάρχουν με άγρια ζώα». 

 

Με πληροφορίες από CNN/Independent

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr