Δύο μήνες μετά τις σοβαρές πλημμύρες τα κανάλια της Βενετίας στέγνωσαν

Δύο μήνες μετά τις σοβαρές πλημμύρες τα κανάλια της Βενετίας στέγνωσαν Facebook Twitter
0

Μόλις δύο μήνες μετά τις σοβαρότατες πλημμύρες που βύθισαν τη Βενετία προκαλώντας πλήθος προβλημάτων, τώρα η εικόνα της πόλης είναι ολωσδιόλου διαφορετική με τα κανάλια της να είναι σχεδόν στεγνά λόγω άμπωτης.

Οι βάρκες και οι γόνδολες έχουν σχεδόν «προσαράξει», καθώς η στάθμη των υδάτων έχει μειωθεί δραματικά. Πλέον, σύμφωνα με το BBC, τα κανάλια της «Γαληνοτάτης» μοιάζουν με τάφρους λάσπης ενώ η μετακίνηση στην πόλη έχει γίνει μεγάλο πρόβλημα για πολλούς.

Τον Νοέμβριο, η Βενετία βίωσε τις χειρότερες πλημμύρες του τελευταίου μισού αιώνα, με πολλούς να αποδίδουν το ακραίο αυτό φαινόμενο στην κλιματικλή αλλαγή.

Τα δύο τρίτα της πόλη ήταν κάτω από το νερό ενώ ο δήμαρχος έκανε λόγο για ζημιά άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Εμβληματικά σημεία της, όπως η πλατεία του Αγίου Μάρκου, έκλεισαν, όπως ακριβώς και καταστήματα και επιχειρήσεις. Ισχυρό ήταν το πλήγμα που δέχτηκε και ο τουρισμός με μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων υπό το φόβο νέων πλημμυρών.

Με πληροφορίες από BBC

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM