O Ερμής σώθηκε - Η αρκούδα που βρέθηκε παγιδευμένη στη Φλώρινα είναι και πάλι ελεύθερη

O Ερμής σώθηκε - Η αρκούδα που βρέθηκε παγιδευμένη στη Φλώρινα είναι και πάλι ελεύθερη Facebook Twitter
Μετά από μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, ο Ερμής είναι και πάλι μια ελεύθερη αρκούδα
0

Τραυματισμένη και εγκλωβισμένη σε παγίδα βρέθηκε αρκούδα στη Φλαμουριά Έδεσσας. Ο Ερμής, όπως ονομάστηκε από τον Αρκτούρο, εντοπίστηκε από υπαλλήλους του Δασαρχείου.

Άμεσα ενημερώθηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου που μετέβη στο σημείο και διαπίστωσε ότι η αρκούδα είχε πιαστεί σε παγίδα από συρματόσχοινο. Μάλιστα, στην προσπάθειά της να απεγκλωβιστεί, είχε τραυματιστεί σε αρκετά σημεία του σώματός της.


Παρουσία του Δασαρχείου, της Αστυνομίας και Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα της ΣΤ ΚΟΜΑΘ, στήθηκε επιχείρηση διάσωσης του Ερμή,  ο οποίος ήταν παγιδευμένος ήδη για αρκετές ώρες. Αφού τον αναισθητοποίησαν, τον απελευθέρωσαν από την παγίδα και στη συνέχεια τού τοποθέτησαν δορυφορικό κολάρο, προκειμένου να παρακολουθείται το γεωγραφικό του στίγμα.


Η παγίδα είχε τοποθετηθεί, σύμφωνα με τον Αρκτούρο, με σκοπό να πιάσει αρκούδα, κάτι που καταδεικνύει τόσο το μέγεθός της όσο και το σημείο που τοποθετήθηκε, δίπλα δηλαδή σε κερασιές. Σύμφωνα με ανακοίνωση, η τοποθέτησή της αποτελεί κατάφορα παράνομη πράξη που θέτει σε κίνδυνο την άγρια ζωή και για το λόγο αυτό το Δασαρχείο θα προβεί σε μήνυση κατά αγνώστου.


Ο Αρκτούρος υπενθυμίζει ότι οι ηλεκτροφόρες περιφράξες είναι το μόνο ασφαλές και αποτελεσματικό μέσο προστασίας αγροκτημάτων και συστήνει ανεπιφύλακτα τη χρήση τους σε περιοχές που αποτελούν βιότοπο αρκούδας.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κλιματική κρίση θα ασκήσει μεγάλες πιέσεις στον τομέα της υγείας και της εργασίας το 2050, δείχνει βρετανική μελέτη

Περιβάλλον / Η κλιματική κρίση θα ασκήσει μεγάλες πιέσεις στον τομέα της υγείας και της εργασίας το 2050, δείχνει βρετανική μελέτη

Καύσωνες μακράς διαρκείας, ισχυρές καταιγίδες, ξηρασία, δασικές πυρκαγιές και μεγάλες πιέσεις στα συστήματα υγείας, στην εργασία και στον τουρισμό θα συνθέτουν το κλιματικό τοπίο το 2050, σύμφωνα με νέα έρευνα του ηφαιστειολόγου Bill McGuire, ομότιμου καθηγητή Γεωφυσικών και Κλιματικών Κινδύνων στο University College London.
LIFO NEWSROOM
3.000 τόνοι αποτσίγαρα στις παραλίες κάθε χρόνο – Το WWF Ελλάς προειδοποιεί: “Ή τώρα ή ποτέ για καθαρή Ελλάδα”»

Περιβάλλον / 3.000 τόνοι αποτσίγαρα κάθε χρόνο – Το WWF Ελλάς προειδοποιεί: «Ή τώρα ή ποτέ για καθαρή Ελλάδα»

Η περιβαλλοντική οργάνωση προειδοποιεί ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει μια σημαντική ευκαιρία για την ουσιαστική αντιμετώπιση της ρύπανσης από αποτσίγαρα
LIFO NEWSROOM
Αράχνη-λύκος: Μέχρι πρότινος εξαφανισμένο είδος εντοπίστηκε ξανά στη νήσο Ουάιτ

Περιβάλλον / Αράχνη-λύκος: Μέχρι πρότινος εξαφανισμένο είδος εντοπίστηκε ξανά στη νήσο Ουάιτ

Μετά από 40 χρόνια, η μικροσκοπική αράχνη Aulonia albimana εντοπίστηκε ξανά στη νήσο Ουάιτ - Η ανακάλυψη θεωρείται από τις πιο εντυπωσιακές επανεμφανίσεις εξαφανισμένων ειδών στη Βρετανία
LIFO NEWSROOM