Τραυματισμένη και εγκλωβισμένη σε παγίδα βρέθηκε αρκούδα στη Φλαμουριά Έδεσσας. Ο Ερμής, όπως ονομάστηκε από τον Αρκτούρο, εντοπίστηκε από υπαλλήλους του Δασαρχείου.

 

Άμεσα ενημερώθηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου που μετέβη στο σημείο και διαπίστωσε ότι η αρκούδα είχε πιαστεί σε παγίδα από συρματόσχοινο. Μάλιστα, στην προσπάθειά της να απεγκλωβιστεί, είχε τραυματιστεί σε αρκετά σημεία του σώματός της.


Παρουσία του Δασαρχείου, της Αστυνομίας και Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα της ΣΤ ΚΟΜΑΘ, στήθηκε επιχείρηση διάσωσης του Ερμή,  ο οποίος ήταν παγιδευμένος ήδη για αρκετές ώρες. Αφού τον αναισθητοποίησαν, τον απελευθέρωσαν από την παγίδα και στη συνέχεια τού τοποθέτησαν δορυφορικό κολάρο, προκειμένου να παρακολουθείται το γεωγραφικό του στίγμα.


Η παγίδα είχε τοποθετηθεί, σύμφωνα με τον Αρκτούρο, με σκοπό να πιάσει αρκούδα, κάτι που καταδεικνύει τόσο το μέγεθός της όσο και το σημείο που τοποθετήθηκε, δίπλα δηλαδή σε κερασιές. Σύμφωνα με ανακοίνωση, η τοποθέτησή της αποτελεί κατάφορα παράνομη πράξη που θέτει σε κίνδυνο την άγρια ζωή και για το λόγο αυτό το Δασαρχείο θα προβεί σε μήνυση κατά αγνώστου.


Ο Αρκτούρος υπενθυμίζει ότι οι ηλεκτροφόρες περιφράξες είναι το μόνο ασφαλές και αποτελεσματικό μέσο προστασίας αγροκτημάτων και συστήνει ανεπιφύλακτα τη χρήση τους σε περιοχές που αποτελούν βιότοπο αρκούδας.