Η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε πρώτη φορά δημοσίως με μάσκα

Η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε πρώτη φορά δημοσίως με μάσκα Facebook Twitter
Πηγή φωτό Twitter
0

Η βασίλισσα Ελισάβετ φόρεσε για πρώτη φορά μάσκα σε δημόσια εμφάνιση, από την αρχή της πανδημίας.

Η 94χρονη φόρεσε μάσκα σε τελετή που έγινε στο Αββαείο του Ουέστμινστερ αυτή την εβδομάδα, για τη σημερινή Κυριακή της Μνήμης, ημέρα με την οποία η Βρετανία τιμά τη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο.

Η μαύρη μάσκα με λευκό περίγραμμα εκτιμάται ότι κατασκευάστηκε από την Άντζελα Κέλι, την προσωπικό σύμβουλο της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία σχεδιάζει τα περισσότερα ρούχα της, σύμφωνα με το πρακτορείο PA.


Τον προηγούμενο μήνα η βασίλισσα Ελισάβετ είχε κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνιση στο πλαίσιο των καθηκόντων της από την αρχή της πανδημίας, αλλά δεν φορούσε μάσκα. Είχε επισκεφθεί το Εργαστήριο Επιστήμης και Τεχνολογίας Άμυνας μαζί με τον εγγονό της, πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο οποίος επίσης δεν φορούσε μάσκα. Το Μπάκιγχαμ είχε απαντήσει τότε στις επικρίσεις για αυτή την εμφάνιση λέγοντας ότι αποφασίστηκε να μη φορέσει μάσκα η βασίλισσα έπειτα από διαβούλευση με τους προσωπικούς γιατρούς της.

Η βασιλική οικογένεια δεν «γλίτωσε» από τον κορωνοϊό. Τον Μάρτιο βρέθηκε θετικός ο πρίγκιπας Κάρολος. Όμως, την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό πως και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είχε μολυνθεί από τον ιό τον Απρίλιο, κάτι που είχε κρατηθεί μυστικό.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Πολιτισμός / Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Το Ghost Elephants ακολουθεί μια αποστολή αναζήτησης ελεφάντων στην Αγκόλα, αλλά στα χέρια του Werner Herzog γίνεται κάτι περισσότερο από ένα ντοκιμαντέρ. Γίνεται μια ιστορία για την εμμονή, τη σιωπή και το άγνωστο.
THE LIFO TEAM
Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Πολιτισμός / Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Η Amy Sherald απέσυρε την έκθεσή της από το Smithsonian μετά τις ενστάσεις για το Trans Forming Liberty. Στη Βαλτιμόρη, το American Sublime έγινε η πιο επιτυχημένη έκθεση του μουσείου εδώ και 25 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Πολιτισμός / Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Το Paradise Lost δεν έμεινε στην ιστορία μόνο ως ένα από τα μεγάλα έπη της αγγλικής λογοτεχνίας, αλλά και ως το βιβλίο που έκανε τον Σατανά μία από τις πιο γοητευτικές και αμφιλεγόμενες μορφές της δυτικής φαντασίας
THE LIFO TEAM
Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Πολιτισμός / Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Ο σκηνοθέτη Raoul Peck επιστρέφει με το Orwell: 2+2=5, ένα ντοκιμαντέρ που ξαναφέρνει τον George Orwell στο παρόν, συνδέοντας το έργο του με τη γλώσσα της εξουσίας, την προπαγάνδα και τη φθορά των δημοκρατιών.
THE LIFO TEAM
Ο κολασμένος πανκ παράδεισος της Vivienne Westwood φωτίζεται ξανά

Πολιτισμός / Ο κολασμένος πανκ παράδεισος της Vivienne Westwood φωτίζεται ξανά

Μια μεγάλη έκθεση στο Bowes Museum επιστρέφει στη διαδρομή της Vivienne Westwood, πενήντα χρόνια μετά την έκρηξη του punk, φωτίζοντας τον τρόπο με τον οποίο ένωσε τη μόδα με την πρόκληση, την ιστορία του ενδύματος και μια ολόκληρη αισθητική ανυπακοής.
THE LIFO TEAM
ΟΣΚΑΡ ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Πολιτισμός / Το μήνυμα του Χαβιέ Μπαρδέμ στα Όσκαρ 2026: «Όχι στον πόλεμο, ελευθερία στην Παλαιστίνη»

Τον Φεβρουάριο, ο Μπαρδέμ ήταν ένας από τους πάνω από 100 διάσημους που υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή στην οποία επικρίνουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου για τη «σιωπή» του σχετικά με τη Γάζα
THE LIFO TEAM