ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Miss Universe: Από τη Νότια Αφρική η νικήτρια - Υπέρ της φυσικής ομορφιάς και κατά των στερεοτύπων

Miss Universe: Από τη Νότια Αφρική η νικήτρια - Υπέρ της φυσικής ομορφιάς και κατά των στερεοτύπων Facebook Twitter
0

Από τη Νότια Αφρική είναι η νέα Miss Universe που το βράδυ της Κυριακής φόρεσε το στέμμα της διάκρισης στην τελετή στην Ατλάντα.

Η 26χρονη Zozibini Tunzi κατέκτησε τον τίτλο στον φετινό διαγωνισμό ομορφιάς, καταφέρνοντας να διακριθεί ανάμεσα σε 90 ακόμη γυναίκες από διάφορες χώρες και περιοχές. 

Η ίδια δουλεύει στις δημόσιες σχέσεις και είναι ακτιβίστρια, με την πλατφόρμα της να στηρίζεται κυρίως στην μάχη της ενάντια στη βία με βάση το φύλο. «Έχει αφιερώσει την καμπάνια της στα social media στην αλλαγή του πεδίου γύρω από τα στερεότυπα για τα φύλα. Είναι υπέρμαχος της φυσικής ομορφιάς και ενθαρρύνει τις γυναίκες να αγαπούν τον εαυτό τους όπως είναι», αναφέρεται στο βιογραφικό της στην σελίδα του διαγωνισμού.

«Μεγάλωσα σε έναν κόσμο όπου μια γυναίκα όπως εγώ - με το χρώμα του δέρματός μου και το στυλ των μαλλιών μου - δεν θεωρήθηκε ποτέ όμορφη. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα αυτό να σταματήσει σήμερα. Θέλω τα παιδιά να μου μοιάσουν και να δουν το πρόσωπό μου και θέλω αυτά να βλέπουν το πρόσωπό τους να αντανακλάται στο δικό μου», είπε στην κριτική επιτροπή η υποψήφια από τη Νότια Αφρική.

 

«Νιώθω εκστασιασμένη», δήλωσε σε δημοσιογράφους μετά την νίκη της, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το φαβορί Μις Πουέρτο Ρίκο Madison Anderson και ακολουθεί η Μις Μεξικό Sofía Aragón.

Στις δηλώσεις της αναφέρθηκε επίσης στην σημασία της διαφορετικότητας και πώς η δική της ζωή διαμορφώθηκε από ρατσιστικές συμπεριφορές.

«Η κοινωνία ήταν προγραμματισμένη για πολύ καιρό να μην βλέπει ποτέ την ομορφιά μέσα από την μαγεία ενός μαύρου κοριτσιού, αλλά σταδιακά περνάμε σε μια περίοδο που γυναίκες όπως εγώ μπορούν να βρουν την θέση τους στον κόσμο, να μάθουν επιτέλους ότι είναι όμορφες», είπε η 26χρονη.

«Πιστεύω πως ό,τι βάζουμε στο σύμπαν, πάντα επιστρέφει σε εμάς και νομίζω πως αν όλοι συνεργαστούμε και κάνουμε ό,τι μπορούμε, θα φέρουμε οπωσδήποτε την αλλαγή», πρόσθεσε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Sometimes we only realize how important our voices are when we need to speak up for what we believe in. @woolworths_s Limited Edition Glam capsule range now available in store and online.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zozibini Tunzi (@zozitunzi) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

I’m asking the people of South Africa to be part of the fabric of my Miss Universe National Costume by writing love letters that pledge support for the women of this country. It is my hope that these pledges will start, and continue a conversation around gender-based violence. We have to start the narration where right-thinking people act as role models for those who think it’s okay to mistreat women. That’s my aim with my campaign. To be part of my #MissSALoveLetter, make your pledge by visiting www.heforshe.org and share your message of love to the women of South Africa on Twitter and Facebook. By using #heforshe and #MissSALoveLetter as well as @official_misssa and @zozitunzi, your message of unity will be seen by the Universe.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zozibini Tunzi (@zozitunzi) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Here we GO! South Africa, This is for you! ????? Ndibamba ngazo Zozibini!❤️ #missSouthAfrica #missUniverse #home

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zozibini Tunzi (@zozitunzi) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

“Determined to rise”❤️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zozibini Tunzi (@zozitunzi) στις


Ο φετινός διαγωνισμός Miss Universe περιλάμβανε γυναίκες με πολύ ξεχωριστές και διαφορετικές καταβολές και ιστορίες, ανάμεσά τους η Μις Μιανμάρ Swe Zin Htet, η πρώτη γυναίκα που δήλωσε λεσβία ενώ διεκδικούσε το στέμμα. 

Πολιτισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Πολιτισμός / Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Μετά την αφή ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Τι έγινε στην τελετή αφής των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Η πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά παρέδωσε τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο -χρυσό Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας- Στέφανο Ντούσκο
NEWSROOM
2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις από την Κυριακή των Βαΐων ως τη Μεγάλη Τρίτη

Το Φεστιβάλ επιστρέφει σε χώρους ξεχωριστούς, ιδιαίτερους και κατανυκτικούς, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής.
NEWSROOM
Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα την επιλογή του νέου διευθυντή

Πολιτισμός / Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα στην επιλογή του νέου διευθυντή

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου και πρώην υπουργός οικονομικών της χώρας επί κυβέρνησης Ντέιβιντ Κάμερον, Τζορτζ Όσμπορν, αρνήθηκε κατηγορηματικά να ικανοποιήσει το παράτυπο αυτό αίτημα του Ρίσι Σούνακ
NEWSROOM