ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Miss Universe: Από τη Νότια Αφρική η νικήτρια - Υπέρ της φυσικής ομορφιάς και κατά των στερεοτύπων

Miss Universe: Από τη Νότια Αφρική η νικήτρια - Υπέρ της φυσικής ομορφιάς και κατά των στερεοτύπων Facebook Twitter
0

Από τη Νότια Αφρική είναι η νέα Miss Universe που το βράδυ της Κυριακής φόρεσε το στέμμα της διάκρισης στην τελετή στην Ατλάντα.

Η 26χρονη Zozibini Tunzi κατέκτησε τον τίτλο στον φετινό διαγωνισμό ομορφιάς, καταφέρνοντας να διακριθεί ανάμεσα σε 90 ακόμη γυναίκες από διάφορες χώρες και περιοχές. 

Η ίδια δουλεύει στις δημόσιες σχέσεις και είναι ακτιβίστρια, με την πλατφόρμα της να στηρίζεται κυρίως στην μάχη της ενάντια στη βία με βάση το φύλο. «Έχει αφιερώσει την καμπάνια της στα social media στην αλλαγή του πεδίου γύρω από τα στερεότυπα για τα φύλα. Είναι υπέρμαχος της φυσικής ομορφιάς και ενθαρρύνει τις γυναίκες να αγαπούν τον εαυτό τους όπως είναι», αναφέρεται στο βιογραφικό της στην σελίδα του διαγωνισμού.

«Μεγάλωσα σε έναν κόσμο όπου μια γυναίκα όπως εγώ - με το χρώμα του δέρματός μου και το στυλ των μαλλιών μου - δεν θεωρήθηκε ποτέ όμορφη. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα αυτό να σταματήσει σήμερα. Θέλω τα παιδιά να μου μοιάσουν και να δουν το πρόσωπό μου και θέλω αυτά να βλέπουν το πρόσωπό τους να αντανακλάται στο δικό μου», είπε στην κριτική επιτροπή η υποψήφια από τη Νότια Αφρική.

 

«Νιώθω εκστασιασμένη», δήλωσε σε δημοσιογράφους μετά την νίκη της, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το φαβορί Μις Πουέρτο Ρίκο Madison Anderson και ακολουθεί η Μις Μεξικό Sofía Aragón.

Στις δηλώσεις της αναφέρθηκε επίσης στην σημασία της διαφορετικότητας και πώς η δική της ζωή διαμορφώθηκε από ρατσιστικές συμπεριφορές.

«Η κοινωνία ήταν προγραμματισμένη για πολύ καιρό να μην βλέπει ποτέ την ομορφιά μέσα από την μαγεία ενός μαύρου κοριτσιού, αλλά σταδιακά περνάμε σε μια περίοδο που γυναίκες όπως εγώ μπορούν να βρουν την θέση τους στον κόσμο, να μάθουν επιτέλους ότι είναι όμορφες», είπε η 26χρονη.

«Πιστεύω πως ό,τι βάζουμε στο σύμπαν, πάντα επιστρέφει σε εμάς και νομίζω πως αν όλοι συνεργαστούμε και κάνουμε ό,τι μπορούμε, θα φέρουμε οπωσδήποτε την αλλαγή», πρόσθεσε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Sometimes we only realize how important our voices are when we need to speak up for what we believe in. @woolworths_s Limited Edition Glam capsule range now available in store and online.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zozibini Tunzi (@zozitunzi) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

I’m asking the people of South Africa to be part of the fabric of my Miss Universe National Costume by writing love letters that pledge support for the women of this country. It is my hope that these pledges will start, and continue a conversation around gender-based violence. We have to start the narration where right-thinking people act as role models for those who think it’s okay to mistreat women. That’s my aim with my campaign. To be part of my #MissSALoveLetter, make your pledge by visiting www.heforshe.org and share your message of love to the women of South Africa on Twitter and Facebook. By using #heforshe and #MissSALoveLetter as well as @official_misssa and @zozitunzi, your message of unity will be seen by the Universe.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zozibini Tunzi (@zozitunzi) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Here we GO! South Africa, This is for you! ????? Ndibamba ngazo Zozibini!❤️ #missSouthAfrica #missUniverse #home

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zozibini Tunzi (@zozitunzi) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

“Determined to rise”❤️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zozibini Tunzi (@zozitunzi) στις


Ο φετινός διαγωνισμός Miss Universe περιλάμβανε γυναίκες με πολύ ξεχωριστές και διαφορετικές καταβολές και ιστορίες, ανάμεσά τους η Μις Μιανμάρ Swe Zin Htet, η πρώτη γυναίκα που δήλωσε λεσβία ενώ διεκδικούσε το στέμμα. 

Πολιτισμός
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αρχαιότερο αγγλικό ποίημα βρέθηκε ξεχασμένο σε βιβλιοθήκη της Ρώμης

Πολιτισμός / Το αρχαιότερο αγγλικό ποίημα βρέθηκε ξεχασμένο σε βιβλιοθήκη της Ρώμης

Μελετητές του Trinity College Dublin εντόπισαν στην Εθνική Κεντρική Βιβλιοθήκη της Ρώμης ένα άγνωστο χειρόγραφο του Caedmon's Hymn, του ποιήματος του 7ου αιώνα που θεωρείται το αρχαιότερο σωζόμενο ποίημα στην αγγλική γλώσσα.
THE LIFO TEAM
Η Billie Eilish και ο James Cameron φέρνουν την περιοδεία Hit Me Hard and Soft σε 3D στις αίθουσες

Πολιτισμός / Η Μπίλι Άιλις και ο Τζέιμς Κάμερον μεταφέρουν την περιοδεία «Hit Me Hard and Soft» σε 3D στις κινηματογραφικές αίθουσες

Η Μπίλι Άιλις συνεργάζεται με τον Τζέιμς Κάμερον για το Billie Eilish: Hit Me Hard and Soft - The Tour (Live in 3D), μια κινηματογραφική μεταφορά της περιοδείας της που συνδυάζει συναυλιακό υλικό, στιγμές από τα παρασκήνια και την εμπειρία του 3D.
THE LIFO TEAM
ΚΑΒΑΦΗΣ ΓΛΥΠΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ ΑΘΗΝΑ

Πολιτισμός / Το Ίδρυμα Ωνάση παρέδωσε στον Δήμο Αθηναίων γλυπτό με τον Κ.Π. Καβάφη

Η πρόταση του γλύπτη Πραξιτέλη Τζανουλίνου αποτυπώνει τον Καβάφη καθιστό - Πρόκειται για ένα γλυπτό σε φυσικό μέγεθος, από χαλκό με πατίνα υψηλής αντοχής για εξωτερικό χώρο, που επιτρέπει στον επισκέπτη να καθίσει δίπλα στον ποιητή
THE LIFO TEAM
Η queer κωμωδία που παίρνει τον πανικό για τις τρανς τουαλέτες και τον γυρίζει ανάποδα

Πολιτισμός / “She’s the He”: Η queer κωμωδία που παίρνει τον πανικό για τις τρανς τουαλέτες και τον γυρίζει ανάποδα

Το She’s the He μετατρέπει το ηθικό πανικό για τις τρανς τουαλέτες σε κωμωδία για τη φιλία, το coming out και τη χαρά της τρανς ορατότητας, έπειτα από μια δύσκολη διαδρομή προς τις αίθουσες σε μια ολοένα πιο εχθρική πολιτική συγκυρία στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
Ο Διάβολος Φοράει Prada 2 γύρισε στο Runway και οι πρώτες αντιδράσεις είναι απρόσμενα θετικές

Πολιτισμός / Ο Διάβολος Φοράει Prada 2 επέστρεψε και οι πρώτες αντιδράσεις είναι απρόσμενα θετικές

Λίγο πριν από την έξοδο της ταινίας στις αίθουσες, οι πρώτες αντιδράσεις για το The Devil Wears Prada 2 μιλούν για ένα σίκουελ που επιστρέφει στη Μιράντα, την Άντι, την Έμιλι και τον κόσμο του Runway, αλλά με το βλέμμα στη σημερινή κρίση των μίντια.
THE LIFO TEAM
Δαίμονες, άγγελοι και αποκαλύψεις: Ο William Blake φτάνει για πρώτη φορά στην Ιρλανδία

Πολιτισμός / Δαίμονες, άγγελοι και αποκαλύψεις: Ο William Blake φτάνει για πρώτη φορά στην Ιρλανδία

Η έκθεση "William Blake: The Age of Romantic Fantasy" στη National Gallery of Ireland παρουσιάζει περισσότερα από 100 έργα του Blake και των συγχρόνων του, φέρνοντας στο Δουβλίνο έναν κόσμο ρομαντικής φαντασίας, γοτθικού τρόμου, πολιτικής αναταραχής και πνευματικής έντασης
THE LIFO TEAM