Miss Universe: Από τη Νότια Αφρική η νικήτρια - Υπέρ της φυσικής ομορφιάς και κατά των στερεοτύπων

Miss Universe: Από τη Νότια Αφρική η νικήτρια - Υπέρ της φυσικής ομορφιάς και κατά των στερεοτύπων Facebook Twitter
0

Από τη Νότια Αφρική είναι η νέα Miss Universe που το βράδυ της Κυριακής φόρεσε το στέμμα της διάκρισης στην τελετή στην Ατλάντα.

Η 26χρονη Zozibini Tunzi κατέκτησε τον τίτλο στον φετινό διαγωνισμό ομορφιάς, καταφέρνοντας να διακριθεί ανάμεσα σε 90 ακόμη γυναίκες από διάφορες χώρες και περιοχές. 

Η ίδια δουλεύει στις δημόσιες σχέσεις και είναι ακτιβίστρια, με την πλατφόρμα της να στηρίζεται κυρίως στην μάχη της ενάντια στη βία με βάση το φύλο. «Έχει αφιερώσει την καμπάνια της στα social media στην αλλαγή του πεδίου γύρω από τα στερεότυπα για τα φύλα. Είναι υπέρμαχος της φυσικής ομορφιάς και ενθαρρύνει τις γυναίκες να αγαπούν τον εαυτό τους όπως είναι», αναφέρεται στο βιογραφικό της στην σελίδα του διαγωνισμού.

«Μεγάλωσα σε έναν κόσμο όπου μια γυναίκα όπως εγώ - με το χρώμα του δέρματός μου και το στυλ των μαλλιών μου - δεν θεωρήθηκε ποτέ όμορφη. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα αυτό να σταματήσει σήμερα. Θέλω τα παιδιά να μου μοιάσουν και να δουν το πρόσωπό μου και θέλω αυτά να βλέπουν το πρόσωπό τους να αντανακλάται στο δικό μου», είπε στην κριτική επιτροπή η υποψήφια από τη Νότια Αφρική.

 

«Νιώθω εκστασιασμένη», δήλωσε σε δημοσιογράφους μετά την νίκη της, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το φαβορί Μις Πουέρτο Ρίκο Madison Anderson και ακολουθεί η Μις Μεξικό Sofía Aragón.

Στις δηλώσεις της αναφέρθηκε επίσης στην σημασία της διαφορετικότητας και πώς η δική της ζωή διαμορφώθηκε από ρατσιστικές συμπεριφορές.

«Η κοινωνία ήταν προγραμματισμένη για πολύ καιρό να μην βλέπει ποτέ την ομορφιά μέσα από την μαγεία ενός μαύρου κοριτσιού, αλλά σταδιακά περνάμε σε μια περίοδο που γυναίκες όπως εγώ μπορούν να βρουν την θέση τους στον κόσμο, να μάθουν επιτέλους ότι είναι όμορφες», είπε η 26χρονη.

«Πιστεύω πως ό,τι βάζουμε στο σύμπαν, πάντα επιστρέφει σε εμάς και νομίζω πως αν όλοι συνεργαστούμε και κάνουμε ό,τι μπορούμε, θα φέρουμε οπωσδήποτε την αλλαγή», πρόσθεσε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Sometimes we only realize how important our voices are when we need to speak up for what we believe in. @woolworths_s Limited Edition Glam capsule range now available in store and online.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zozibini Tunzi (@zozitunzi) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

I’m asking the people of South Africa to be part of the fabric of my Miss Universe National Costume by writing love letters that pledge support for the women of this country. It is my hope that these pledges will start, and continue a conversation around gender-based violence. We have to start the narration where right-thinking people act as role models for those who think it’s okay to mistreat women. That’s my aim with my campaign. To be part of my #MissSALoveLetter, make your pledge by visiting www.heforshe.org and share your message of love to the women of South Africa on Twitter and Facebook. By using #heforshe and #MissSALoveLetter as well as @official_misssa and @zozitunzi, your message of unity will be seen by the Universe.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zozibini Tunzi (@zozitunzi) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Here we GO! South Africa, This is for you! ????? Ndibamba ngazo Zozibini!❤️ #missSouthAfrica #missUniverse #home

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zozibini Tunzi (@zozitunzi) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

“Determined to rise”❤️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zozibini Tunzi (@zozitunzi) στις


Ο φετινός διαγωνισμός Miss Universe περιλάμβανε γυναίκες με πολύ ξεχωριστές και διαφορετικές καταβολές και ιστορίες, ανάμεσά τους η Μις Μιανμάρ Swe Zin Htet, η πρώτη γυναίκα που δήλωσε λεσβία ενώ διεκδικούσε το στέμμα. 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βενετία, ο Ανδρέας Αγγελιδάκης τυλίγει το ελληνικό περίπτερο με αλυσίδες

Πολιτισμός / Στη Βενετία, ο Ανδρέας Αγγελιδάκης τυλίγει το ελληνικό περίπτερο με αλυσίδες

Αλυσίδες, κόκκινο νέον, Frankie Goes to Hollywood και ο Ζακ Κωστόπουλος μέσα στο ελληνικό περίπτερο της Βενετίας. Με το Escape Room, ο Ανδρέας Αγγελιδάκης δεν στήνει απλώς μια εντυπωσιακή εγκατάσταση, αλλά ένα δωμάτιο απόδρασης για την ίδια την ελληνική εικόνα.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Sylvia Sleigh ζωγράφισε γυμνά σώματα χωρίς να τα κάνει λάφυρα

Πολιτισμός / Η Sylvia Sleigh ζωγράφισε γυμνά σώματα χωρίς να τα κάνει λάφυρα

Μια μικρή έκθεση στο Λονδίνο φέρνει ξανά στο φως το The Bridge, έναν σπάνια ιδωμένο πίνακα της Sylvia Sleigh από το 1963: μια νεοϋορκέζικη απάντηση στην Κοιμωμένη Αφροδίτη και μια υπενθύμιση ότι η Ουαλή ζωγράφος άλλαξε το γυμνό σώμα στην τέχνη χωρίς να του αφαιρέσει την ομορφιά, την επιθυμία ή την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
Steven Meisel: Το εκθαμβωτικά αγενές Λονδίνο της Stella Tennant, της Bella Freud και της Isabella Blow

Πολιτισμός / Πληθωρικές υπάρξεις και ευδαίμονες μελαγχολικοί: Τα σπάνια πορτρέτα του Στίβεν Μάιζελ από το Λονδίνο των 90s

Στο Photo London 2026, ο Στίβεν Μάιζελ επιστρέφει στο Λονδίνο των 90s: η Στέλλα Τέναντ, η Μπέλα Φρόιντ, η Πλαμ Σάικς, η Όνορ Φρέιζερ και η Ιζαμπέλα Μπλόου επιστρέφουν ως πληθωρικές υπάρξεις και ευδαίμονες μελαγχολικοί, μέσα από τη θρυλική σειρά "Anglo-Saxon Attitude" της British Vogue. Μια σπάνια έκθεση για τη στιγμή που η μόδα είχε ακόμη αγένεια, αριστοκρατική παραμόρφωση και καθαρό μαγνητισμό.
THE LIFO TEAM
Όταν η διαφθορά αγοράζει Πικάσο: Η Μαλαισία ανέκτησε έργα τέχνης του σκανδάλου 1MDB

Πολιτισμός / Οι Πικάσο και Μιρό που αγοράστηκαν με κλεμμένο δημόσιο χρήμα επιστρέφουν στη Μαλαισία

Η Μαλαισία ανέκτησε τέσσερα έργα τέχνης που φέρονται να αγοράστηκαν με χρήματα από το σκάνδαλο 1MDB, ανάμεσά τους έργα των Πάμπλο Πικάσο και Ζοάν Μιρό. Τα έργα θα παραδοθούν στην Εθνική Πινακοθήκη της χώρας, ενώ οι αρχές αναζητούν ακόμη πίνακες των Ματίς, Πικάσο και Νταλί.
THE LIFO TEAM
Ο Χρήστος Στέργιογλου και ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης στο 54ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Μπιενάλε Βενετίας 2026 με τις «ΙΑΧΕΣ» των Ταξιάρχη Δεληγιάννη και Βασίλη Τσιουβάρα

Πολιτισμός / Η παράσταση «ΙΑΧΕΣ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Μπιενάλε Βενετίας 2026

Στο 54ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Μπιενάλε Βενετίας 2026, που διευθύνει ο Willem Dafoe, θα παρουσιαστεί η παράσταση «ΙΑΧΕΣ» των Ταξιάρχη Δεληγιάννη και Βασίλη Τσιουβάρα, γεγονός που αποτελεί μια σημαντική στιγμή εξωστρέφειας για την ελληνική δραματουργία.
THE LIFO TEAM
Τι θα γινόταν αν ένα μουσείο έπαιρνε στα σοβαρά τα παιδιά;

Πολιτισμός / Τι θα γινόταν αν ένα μουσείο έπαιρνε στα σοβαρά τα παιδιά;

Το KinderKunstLabor στο Σανκτ Πόλτεν της Αυστρίας δεν είναι ούτε παιδότοπος ούτε κλασικό μουσείο. Είναι ένας χώρος σύγχρονης τέχνης για παιδιά έως 12 ετών, που σχεδιάστηκε με τη συμμετοχή παιδιών από νηπιαγωγεία και σχολεία.
THE LIFO TEAM
Η Μπίλι Άιλις και ο Νατ Γουλφ έκαναν την πρώτη τους κοινή εμφάνιση στο κόκκινο χαλί

Πολιτισμός / Η Μπίλι Άιλις και ο Νατ Γουλφ έκαναν την πρώτη τους κοινή εμφάνιση στο κόκκινο χαλί

Η Μπίλι Άιλις και ο Νατ Γουλφ εμφανίστηκαν μαζί στην πρεμιέρα της νέας 3D συναυλιακής ταινίας της Hit Me Hard and Soft: The Tour. Η ταινία, που συν-σκηνοθέτησε η Άιλις με τον Τζέιμς Κάμερον, βγαίνει στις αίθουσες στις 8 Μαΐου.
THE LIFO TEAM
Η Σκάρλετ Γιόχανσον θα πρωταγωνιστήσει στο νέο φιλμ του Άρι Άστερ

Πολιτισμός / Η Σκάρλετ Γιόχανσον περνά από τους δεινόσαυρους στον κόσμο του Άρι Άστερ

Η Σκάρλετ Γιόχανσον θα πρωταγωνιστήσει στο Scapegoat, τη νέα ταινία του Άρι Άστερ για την A24. Ο δημιουργός των Hereditary, Midsommar και Beau Is Afraid επιστρέφει με πρωτότυπο σενάριο και ένα ακόμη μυστικό project, χωρίς να έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες για την πλοκή.
THE LIFO TEAM
«Η τέχνη της Ρωσίας είναι αίμα»: Οι Pussy Riot μπλόκαραν το ρωσικό περίπτερο στη Βενετία

Πολιτισμός / «Η τέχνη της Ρωσίας είναι αίμα»: Οι Pussy Riot μπλόκαραν το ρωσικό περίπτερο στη Βενετία

Οι Pussy Riot και η FEMEN διαδήλωσαν έξω από το ρωσικό περίπτερο της Μπιενάλε Βενετίας, καθυστερώντας την πρόσβαση για περίπου μισή ώρα. Η επιστροφή της Ρωσίας στη διοργάνωση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και ευρωπαϊκές πιέσεις.
THE LIFO TEAM
Σαρλότ Γκενσμπούρ, Έντγκαρ Ραμίρες και Άναμπελ Γουάλις σε σατιρική κωμωδία με φόντο την Αντίπαρο

Πολιτισμός / Πλούσιοι, φάρσες και χάος στην Αντίπαρο: Η νέα ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου μοιάζει με ελληνικό εφιάλτη πολυτελείας

Σε μια πολυτελή βίλα στην Αντίπαρο, οι ειδυλλιακές διακοπές μιας παρέας πλούσιων Βρετανών μετατρέπονται σε χάος, όταν μια φάρσα πάει θεαματικά στραβά. Το Oh, How Fun!, η νέα σατιρική κωμωδία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, θα παρουσιαστεί στο Marché du Film των Καννών, με πρωταγωνιστές τη Σαρλότ Γκενσμπούρ, τον Έντγκαρ Ραμίρες και την Άναμπελ Γουάλις.
THE LIFO TEAM
Η Ροσαλία μετατρέπει την pop αρένα σε όπερα, μπαλέτο και τελετουργία

Πολιτισμός / Η Ροσαλία αποθεώνεται από τις κριτικές για το Lux Tour στο Λονδίνο

Οι δύο sold out εμφανίσεις της Ροσαλία στο O2 του Λονδίνου προκάλεσαν ενθουσιώδεις κριτικές, με το Lux Tour να περιγράφεται ως ένα απαιτητικό, θεαματικό και ασυνήθιστα φιλόδοξο pop show που ενώνει όπερα, μπαλέτο, techno ένταση, θρησκευτική εικονογραφία και την κλίμακα μιας μεγάλης συναυλιακής υπερπαραγωγής.
THE LIFO TEAM