Η Τζέιν Φόντα συνελήφθη ξανά έξω από το Καπιτώλιο σε διαμαρτυρία για την κλιματική αλλαγή

Η Τζέιν Φόντα συνελήφθη ξανά έξω από το Καπιτώλιο σε διαμαρτυρία για την κλιματική αλλαγή Facebook Twitter
0

Η Τζέιν Φόντα συνελήφθη και πάλι την Παρασκευή για διαμαρτυρία έξω από το Καπιτώλιο σε μια προσπάθεια να παροτρύνει τους αξιωματούχους των ΗΠΑ να λάβουν σοβαρά υπόψη την κλιματική αλλαγή.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, μαζί της στην διαμαρτυρία ήταν και ο ηθοποιός Σαμ Γουότερσον ο οποίος συνελήφθη επίσης. 

«Σήμερα, η αστυνομία του Καπιτωλίου των ΗΠΑ συνέλαβε 17 άτομα για παράνομη διαμαρτυρία στην περιοχή της First Street, SE», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας η οποία πρόσθεσε ότι οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη συγκέντρωση και παρεμπόδιση.



Φωτογραφίες με τους δύο ηθοποιούς να έχουν δεμένα χέρια μετά τη σύλληψή τους από την αστυνομία, δημοσιεύτηκαν στα social media. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που η διάσημη ηθοποιός συλλαμβάνεται ως μέρος της καμπάνιας για την κλιματική αλλαγή «Fire Drill Fridays».


«Θα βρίσκομαι στο Καπιτώλιο κάθε Παρασκευή, με βροχή ή με ήλιο, εμπνευσμένη και με τόλμη, για το εκπληκτικό κίνημα που δημιούργησε η νεολαία μας» έγραψε η ίδια στον προσωπικό της ιστότοπο.

Με πληροφορίες από Variety

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM