Τρεις χειρόγραφες διαθήκες βρέθηκαν στο σπίτι της βασίλισσας της soul Αρέθας Φράνκλιν, μήνες μετά το θάνατο της.


Η βασίλισσα της soul μουσικής, πέθανε από τον καρκίνο στο πάγκρεας τον περασμένο Αύγουστο και τα μέλη της οικογένειάς της είπαν τότε ότι δεν είχε αφήσει καμία διαθήκη. 


Ωστόσο τρία έγγραφα βρέθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα. Δύο, από το 2010, ανακτήθηκαν από κλειδωμένο ερμάριο όταν ανακαλύφθηκε το κλειδί του. Το τρίτο, με ημερομηνία από το Μάρτιο του 2014, ήταν κρυμμένο κάτω από τα μαξιλάρια του σαλονιού της σύμφωνα με τον δικηγόρο που διαχειρίζεται την υπόθεση.

 

Η διαθήκη, η οποία ήταν γραμμένη σε σημειωματάριο με σπιράλ, φαίνεται να αφήνει την περιουσία της τραγουδίστριας στην οικογένειά της, είπε ο δικηγόρος Ντέβιντ Μπένετ. Ορισμένα σημεία από το χειρόγραφο είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποκρυπτογραφηθούν και οι τέσσερις σελίδες έχουν λέξεις που έχουν σβηστεί αλλά και φράσεις γραμμένες στα περιθώρια.

  

Ο Μπένετ, ο οποίος ήταν δικηγόρος της Φράνκλιν για περισσότερα από 40 χρόνια, κατέθεσε τις διαθήκες τη Δευτέρα. Ο ίδιος είπε στον δικαστή ότι δεν είναι βέβαιος εάν είναι νόμιμες βάσει του νόμου του Μίτσιγκαν. 


Πρόσθεσε ότι οι διαθήκες είχαν κοινοποιηθεί στους τέσσερις γιους της τραγουδίστριας ή τους δικηγόρους τους, αλλά δεν είχαν καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με το αν κάποια από αυτές πρέπει να θεωρηθεί έγκυρη. 


Σε επίσημη δήλωση που εξέδωσαν οι δύο γιοι της Φράνκλιν είπαν ότι αντιτίθενται στις διαθήκες ενώ έχει προγραμματιστεί ακρόαση στο δικαστήριο για τις 12 Ιουνίου. Σε χωριστή δικαστική κατάθεση, ο γιος της Φράνκλιν, Κέκαλφ, δήλωσε ότι η μητέρα του ήθελε να υπηρετήσει ως εκπρόσωπος της κληρονομιάς το 2014, ωστόσο η Σαμπρίνα Όουενς, διαχειρίστρια στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν, επιβεβαιώθηκε ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί ως εκπρόσωπός της. 

 

Ο κ. Φράνκλιν αντιτίθεται επί του παρόντος στα σχέδια να πουλήσει ένα κομμάτι γης δίπλα στο σπίτι της μητέρας του στο Όουκλαντ Κάουντρι για 325.000 δολάρια.


Η Αρίθα Φράνκλιν υπήρξε μία από τις πιο γνωστές τραγουδίστριες της δεκαετίας του '60 και του '70. Πριν λίγο καιρό τιμήθηκε, μετά το θάνατό της, με βραβείο Πούλιτζερ ειδικής μνείας για την «ανεξίτηλη συνεισφορά της στην αμερικανική μουσική και τον πολιτισμό για περισσότερες από πέντε δεκαετίες».

 

Με πληροφορίες από BBC