Πώς το Όσκαρ για το «The Favourite» θα αλλάξει για πάντα τη ζωή της Ολίβια Κόλμαν

Πώς το Όσκαρ για το «The Favourite» θα αλλάξει για πάντα τη ζωή της Ολίβια Κόλμαν Facebook Twitter
Η Ολίβια Κόλμαν φιλά το Όσκαρ που άλλαξε για πάντα τη ζωή της (Getty Images/ Ideal Image)
0

Ένα Όσκαρ δεν φέρνει μόνο επαγγελματική καταξίωση, αλλά αλλάζει και ζωές, λένε οι ειδικοί μιλώντας για το βραβείο της Ολίβια Κόλμαν που απέσπασε χάρη στην ερμηνεία της στο The Favourite του Γιώργου Λάνθιμου.

Η Κόλμαν είναι από την Κυριακή η νέα βασίλισσα του Χόλιγουντ, αφού κέρδισε το Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου για το ρόλο της Βασίλισσα Άννα.

Το βραβείο αυτό σημαίνει ότι η αξία της 44χρονης εκτινάχθηκε με δραματικό ρυθμό στα ύψη και πως πλέον θα είναι περιζήτητη πρωταγωνίστρια τα επόμενα χρόνια.

Η Κόλμαν αναμένεται μακροπρόθεσμα να κερδίσει έως και 30 εκατ. ευρώ μετά την κυριαρχία της στα Όσκαρ.

Σύμφωνα με τον Brodie Cooper, της συμβουλευτικής εταιρίας ψυχαγωγίας των ΗΠΑ JDMC: «Το Όσκαρ της Ολίβια τη στέλνει αμέσως σε ένα νέο επίπεδο στο Χόλιγουντ, τόσο για την αμοιβή όσο και για την τοποθέτησή της σε ταινίες».

«Η αξία της δύναμής της έχει τετραπλασιαστεί εύκολα σε μια νύχτα...», λέει. «Βραχυπρόθεσμα, θα έχει προτάσεις συνολικού ύψους έως και 25 εκατομμύρια λίρες ... μέσα σε ένα χρόνο έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται στην A-list μαζί με σταρ όπως η Μέριλ Στριπ», προσθέτει.

Οι προβλέψεις για την Κόλμαν είναι δραματικά διαφορετικές από την ζωή της, όταν πιο νέα κυνηγούσε το όνειρό της στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Η Κόλμαν δεν προέρχεται από πλούσια οικογένεια και έχει αλλάξει δεκάδες δουλειές προτού καταφέρει να ζει από την αγάπη της για την ηθοποιία.

Υπήρξε καθαρίστρια και γραμματέας, αλλά η ίδια έχει δηλώσει πως. «Δεν ήμουν καλή ως γραμματέας, αν και ήμουν αρκετά χαρωπή» Αντίθετα, ως καθαρίστρια έχει δηλώσει πως περνούσε καλύτερα «Περνούσα χρόνια χωρίς να έχω δουλειά ως ηθοποιός. Ήταν ένα δύσκολο διάστημα. Πάντως όταν δούλευα ως καθαρίστρια ήμουν πολύ χαρούμενη. Έδινα τον καλύτερο εαυτό μου. Καθάριζα ντουλάπια, φωτιστικά, δεν άνοιγα ποτέ συρτάρια. Όμως αυτό που ήθελα πιο πολύ στον κόσμο ήταν να μπορέσω κάποτε να γράψω το επάγγελμα "ηθοποιός" στο διαβατήριό μου».

Η οικονομική ανέχεια της Κόλμαν και του σημερινού συζύγου της Εντ Σινκλέρ όταν μετακόμισαν για πρώτη φορά στο Λονδίνο από το Μπρίστον το 1998 ήταν τέτοια που συχνά δεν είχαν χρήματα ούτε για φαγητό. «Ήμασταν κι οι δύο απένταροι. Θυμάμαι κάποτε ψάχναμε στο σπίτι για πενταροδεκάρες και καταφέραμε να βρούμε μερικά νομίσματα κάτω από τον καναπε, που έφταναν για να μοιραστούμε μια πατάτα για δείπνο».

Το Forbes αναφέρεται επίσης στο πώς η Κόλμαν μπορεί να γίνει γρήγορα αστέρας πρώτου μεγέθους και εισπρακτικά.

Αυτή την περίοδο είναι στη διαδικασία γυρισμάτων της τρίτης και της τέταρτης σεζόν του σίριαλ «The Crown», έχοντας παραλάβει το ρόλο της Βασίλισσας Ελισάβετ από την Κλερ Φόι. Αν και η αμοιβή που έχει λάβει για το ρόλο δεν έχει αποκαλυφθεί, το Forbes λέει πως αναμένεται να κερδίζει πολύ περισσότερα από τα 40.000 δολάρια που έπαιρνε η Φόι για κάθε επεισόδιο.

H τωρινή της αξία είναι στα 3 εκατ. δολάρια αναφέρει το Forbes, αλλά αυτό το νούμερο άλλαξε άρδην σε μια νύχτα και του χρόνου θα είναι υπερδιπλάσιο- μπορεί και μεγαλύτερο.

«Μετά τη Χρυσή Σφαίρα και ένα Όσκαρ, είναι ένα πολύ πιο κερδοφόρο αστέρι και θα προσελκύσει περισσότερες προσφορές εργασίας και φαίνεται ότι θα κερδίσει περισσότερα χρήματα το επόμενο έτος απ' ότι έχει κερδίσει τα τελευταία είκοσι!», λέει αναλυτής στο Forbes.

Ωστόσο όλα θα κριθούν από το πόσο θα θελήσει και η ίδια να αποδεχθεί ρόλους με μεγάλες αμοιβές και ποια κατεύθυνση θα διαλέξει απέναντι σε μια πορεία στο Χόλιγουντ. Μέχρι τώρα έχει δείξει πως είναι αρκετά ταπεινή και συντηρητική απέναντι στη δόξα και τα φώτα, και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να θυσιάσει αν θέλει να κυνηγήσει τα εκατομμύρια της βιομηχανίας. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM