Ντε Νίρο: O Tραμπ είναι ένας πραγματικός ρατσιστής

Ντε Νίρο: O Tραμπ είναι ένας πραγματικός ρατσιστής Facebook Twitter
EPA
0

Νέα επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ από τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Ο σταρ του κινηματογράφου χαρακτηρίζει τον Αμερικανό πρόεδρο «πραγματικό ρατσιστή». 

Σε συνέντευξη του στη βρετανική εφημερίδα Guardian, o Nτε Νίρο λέει πως ο Τραμπ πιστεύει στην ανωτερότητα της λευκής φυλής. 

«Βλέποντας κάποιον σαν [τον Τραμπ] να γίνεται πρόεδρος σκέφτηκα "άντε, καλά, να δούμε τι θα κάνει. Ίσως αλλάξει". Αλλά αυτός έγινε ακόμη χειρότερος», λέει ο Ντε Νίρο. «Έδειξε ότι είναι πραγματικός ρατσιστής. Σκέφτηκα ότι ως Νεοϋορκέζος θα καταλαβαίνει τη διαφορετικότητα και την πολυπολιτισμικότητα στην πόλη, αλλά αυτός παρέμεινε το ίδιο κακός όσο νόμιζα ότι ήταν και πριν και πολύ χειρότερος».

Ο 75χρονος Ντε Νίρο έχει 6 παιδιά μιγάδες, από σχέσεις με γυναίκες διαφορετικού χρώματος. «Ανησυχώ, μάλιστα ένα από τα παιδιά μου είναι ομοφυλόφιλο και ανησυχεί για τον τρόπου που θα του συμπεριφερθούν». 

Θεωρεί πως -όπως και άλλοι προοδευτικοί Αμερικανοί- υπήρξε αφελής για τις επιπτώσεις που θα είχαν οι δύο νίκες του Ομπάμα σε προεδρικές εκλογές. «Νόμιζα πως είχαμε περάσει σε άλλη φάση. Δεν είχα καταλάβει πόσο του εναντιώνονταν ορισμένοι άνθρωποι, εννοώ για λόγους που έχουν να κάνουν με το χρώμα. Ένιωθαν προσβεβλημένοι που αυτός ήταν σε αυτή τη θέση». 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM