Τέσσερα χρόνια μετά το σοβαρό ατύχημά του, ο Σουμάχερ παλεύει ακόμη να σηκωθεί

Τέσσερα χρόνια μετά το σοβαρό ατύχημά του, ο Σουμάχερ παλεύει ακόμη να σηκωθεί Facebook Twitter
ΕPA
0

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την ημέρα, που άλλαξε για πάντα η ζωή του Μίκαελ Σουμάχερ.

Από την ημέρα που τίποτε δεν είναι ίδιο στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ειδικότερα της Φόρμουλα 1.

Ήταν 29 Δεκεμβρίου 2013, όταν ο εκ των κορυφαίων «πιλότων» όλων των εποχών, απολάμβανε οικογενειακές διακοπές στο χειμερινό θέρετρο της Μεριμπέλ, ασχολούμενος με το αγαπημένο του σκι. Σε κάποια στιγμή, ο Γερμανός οδηγός έχασε την ισορροπία του, προσέκρουσε με το κεφάλι σε βράχο και έκτοτε -αφού νίκησε σαν σε θαύμα την μάχη με τον θάνατο- παραμένει κλινήρης, προσπαθώντας να επανέλθει.

Οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του, λιγοστές. Και τα ερωτήματα αρκετά. Μπορεί να μιλήσει; Επικοινωνεί με το περιβάλλον; Κινείται ή παραμένει κλινήρης; Ολα δείχνουν ότι ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, παραμένει σε τεχνητό κώμα και προσπαθεί, όπως αποκαλύπτει ο στενός φίλος του.

Ο Γάλλος πρόεδρος της FIA και πρώην επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Φεράρι, Ζαν Τοντ, παραδέχθηκε πως ο Σουμάχερ το παλεύει ακόμη: «Είναι ένας πραγματικός φίλος. Συνεχίζει να αγωνίζεται για να ανακάμψει. Μας λείπει, αλλά είναι ακόμη εδώ. Και εξακολουθεί να αγωνίζεται. Ο Σουμάχερ ήταν και είναι πολύ σημαντικός για το άθλημα και είναι πολύ ξεχωριστός για εμένα. 

Επί του παρόντος οι ειδήσεις που έρχονται στη δημοσιότητα για την κατάσταση είναι ελάχιστες - με το ρυθμό σταγονόμετρου. Η πρώην μάνατζέρ του και πλέον εκπρόσωπος Τύπου για λογαριασμό της οικογένειάς του, Σαμπίνε Κεμ, κρατάει μονίμως κλειστά τα χαρτιά της. 

Πρόσφατα βρέθηκε στην τελετή για την είσοδο 33 παγκόσμιων πρωταθλητών στο Hall of Fame, ανάμεσα σε αυτούς και ο Σουμάχερ, και το μόνο που είπε ήταν πως: «Όλοι ξέρουμε πως ο Μίκαελ θα ήθελε να είναι εδώ, όπως κι εμείς θα το θέλαμε κοντά μας. Διατηρεί τον μέγιστο σεβασμό για όλους σας. Αυτό που έκανε ξεχωριστό και επιτυχημένο ήταν η αγάπη του για τον αθλητισμό και αυτό συνεχίζει να τον συνδέει με όλους σας». 

Με πληροφορίες από Independent 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM