Η Κate Beckinsale έρχεται να προστεθεί στις λίστα με διάσημες ηθοποιούς που αποκάλυψαν επιθέσεις, παρενοχλήσεις και χυδαίες συμπεριφορές στην συναναστροφή τους με τον Harvey Weinstein, ο οποίος  πλέον κατηγορείται τώρα για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση από πάνω από 30 γυναίκες.

 

Η Beckinsale έγραψε στο Instagram ότι ο Weinstein προσπάθησε να την εκμεταλλευτεί όταν εκείνη ήταν μόλις 17 ετών, και πιστεύει πως η απόρριψή της έβλαψε την καριέρα της.

 

«Κλήθηκα να συναντήσω τον Harvey Weinstein στο ξενοδοχείο Savoy όταν ήμουν 17 ετών», έγραψε. «Υπέθεσα ότι θα ήταν σε μια αίθουσα συνεδριάσεων. Όταν έφτασα, η υποδοχή μου είπε να πάω στο δωμάτιό του. Άνοιξε την πόρτα φορώντας μόνο το μπουρνούζι του. Ήμουν απίστευτα αφελής και νέα και δεν μου πέρασε από το μυαλό πως αυτός ο διόλου ελκυστικός άνθρωπος θα περίμενε να έχω κάποιο σεξουαλικό ενδιαφέρον γι 'αυτόν. Αφότου απέρριψα το ποτό και του είπα ότι έχω σχολείο το πρωί έφυγα, ανήσυχη αλλά αλώβητη», αναφέρει η ηθοποιός.

 

Λίγα χρόνια αργότερα ο Weinstein την ρώτησε αν είχε «δοκιμάσει οτιδήποτε» μαζί της σε εκείνη την πρώτη συνάντηση. «Συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί αν μου είχε επιτεθεί ή όχι», πρόσθεσε η Beckinsale.

 

«Είχα όρια και μέσα στα επόμενα χρόνια αρνήθηκα αρκετές από τις επαγγελματικές προτάσεις του, κάτι που κάποιες φορές κατέληγε με τον ίδιο να με βρίζει στο τηλέφωνο και να φωνάζει» αναφέρει η ηθοποιός.

 

«Θα ήθελα να επικροτήσω τις γυναίκες που έχουν βγει μπροστά να μιλήσουν και να υποσχεθώ ότι μπορούμε από αυτό να δημιουργήσουμε ένα νέο παράδειγμα όπου οι παραγωγοί, οι σκηνοθέτες, τα στελέχη και οι βοηθοί και όλοι όσοι στο παρελθόν έχουν πει "Έτσι είναι ο Harvey" θα συνειδητοποιήσουμε ότι εμείς μπορούμε να επηρεάσουμε την πραγματική αλλαγή» αναφέρει η ηθοποιός σε άλλο σημείο της επιστολής της.

 

Η Beckinsale καταλήγει λέγοντας «Ας σταματήσουμε να επιτρέψουμε στις νεαρές γυναίκες μας να είναι βορά στις σεξουαλικές ορέξεις κάποιων και ας θυμηθούμε ότι ο Harvey είναι έμβλημα ενός συστήματος που είναι αρρωστημένο και ότι πρέπει να κάνουμε δουλειά».