Ανατροπή στην αυτοκτονία του Chris Cornell - Η σύζυγός του Βίκυ Καραγιάννη αποκαλύπτει τι της είπε πριν πεθάνει

Ανατροπή στην αυτοκτονία του Chris Cornell - Η σύζυγός του Βίκυ Καραγιάννη αποκαλύπτει τι της είπε πριν πεθάνει Facebook Twitter
1
Ανατροπή στην αυτοκτονία του Chris Cornell - Η σύζυγός του Βίκυ Καραγιάννη αποκαλύπτει τι της είπε πριν πεθάνει Facebook Twitter

Τον αναπάντεχο και σοκαριστικό θάνατο του Chris Cornell, που βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο του Ντιτρόιτ το βράδυ της Τετάρτης, αλλά και το συμπέρασμα του ιατροδικαστή περί αυτοκτονίας, αποφάσισε να σχολιάσει δημοσίως η οικογένειά του. Αν και το πόρισμα έδειξε πως ο Cornell κρεμάστηκε, οι δικοί του υποστηρίζουν πως δεν είχε τάσεις αυτοκτονίας και υπαινίσσονται πως για τον θάνατό του ευθύνονται οι παρενέργειες της φαρμακευτικής αγωγής που ακολουθούσε. 

Ο Kirk Pasich, δικηγόρος της οικογένειας του τραγουδιστή, σημείωσε σε δήλωση πως η οικογένεια «είναι ενοχλημένη» με τις αναφορές πως ο Cornell εν γνώσει του και ηθελημένα αφαίρεσε την ζωή του και πως ο ίδιος είχε πει στη σύζυγό του ότι είχε πάρει «ένα-δυο Ativan» πριν τον θάνατό του. 

«Χωρίς τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, δεν γνωρίζουμε τι συνέβαινε στον Chris ή αν κάποια ουσία συνέβαλε στον χαμό του. Ο Chris, τοξικομανής σε απεξάρτηση, έπαιρνε Ativan με συνταγή γιατρού και ίσως πήρε περισσότερα από τις προτεινόμενες δόσεις. Η οικογένεια πιστεύει πως αν ο Chris αυτοκτόνησε, δεν ήξερε τι έκανε, και πως τα φάρμακα ή άλλες ουσίες μπορεί να επηρέασαν τις πράξεις του» σχολίασε ο Pasich. 

Ανατροπή στην αυτοκτονία του Chris Cornell - Η σύζυγός του Βίκυ Καραγιάννη αποκαλύπτει τι της είπε πριν πεθάνει Facebook Twitter

Το Ativan (λοραζεπάμη) ανήκει στην κατηγορία των βενζοδιαζεπινών και δρα ως αγχολυτικό όταν χορηγείται σε μικρές δόσεις στη διάρκεια της ημέρας. Μεταξύ άλλων χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του άγχους, σε περιπτώσεις αποτοξίνωσης, για την αγοραφοβία και την επιληψία. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εθνική Ιατρική Βιβλιοθήκη, σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες περιλαμβάνουν επιδείνωση της κατάθλιψης, ασυνήθιστη διάθεση ή συμπεριφορά και σκέψεις του να κάνει κάποιος κακό στον εαυτό του. 

Η σύζυγος του Cornell, Βίκυ Καραγιάννη, σε δήλωσή της την Παρασκευή περιέγραψε τον τραγουδιστή ως έναν αξιαγάπητο οικογενειάρχη. «Ο θάνατος του Chris είναι μια απώλεια που δεν περιγράφεται με λόγια και έχει δημιουργήσει ένα κενό στην καρδιά μου που δεν θα γεμίσει ποτέ. Όπως είπαν όλοι όσοι τον γνώριζαν, ο Chris ήταν ένας αφοσιωμένος πατέρας και σύζυγος. Ήταν ο καλύτερός μου φίλος. Ο κόσμος του περιστρεφόταν γύρω από την οικογένεια του πρώτα και φυσικά την μουσική του, μετά», είπε η ίδια.  

 


Ο Chris Cornell βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο που διέμενε στο Ντιτρόιτ, μετά την συναυλία των Soundgarden στο Fox Theatre. Σύμφωνα με την Βίκυ, όταν μίλησε στον σύζυγό της στο τηλέφωνο αμέσως μετά την συναυλία, παρατήρησε πως μιλούσε ακατάληπτα και της παραδέχθηκε ότι είχε πάρει περισσότερο Ativan, από την δόση που του είχε συνταγογραφήσει ο γιατρός.

«Πήρε αεροπλάνο και ήρθε σπίτι στην Γιορτή της Μητέρας για να περάσει χρόνο με την οικογένειά μας. Πέταξε το μεσημέρι της Τετάρτης, τη μέρα της συναυλίας, για να περάσει κι άλλο χρόνο με τα παιδιά. Όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο, πριν τη συναυλία, σχεδιάζαμε διακοπές για το Memorial Day και άλλα πράγματα που θέλαμε να κάνουμε. Όταν μιλήσαμε μετά το σόου, παρατήρησα πως μπέρδευε τα λόγια του. Ήταν διαφορετικός. Όταν μου είπε πως ίσως είχε πάρει πάνω από ένα ή δύο Ativan, κάλεσα την ασφάλεια και τους ζήτησα να πάνε να τον τσεκάρουν», λέει η Βίκυ Καραγιάννη.


«Αυτό που συνέβη είναι ανεξήγητο και ελπίζω οι υπόλοιπες ιατρικές εξετάσεις να παρέχουν επιπλέον λεπτομέρειες. Ξέρω πως λάτρευε τα παιδιά μας και δεν θα τους έκανε κακό αφαιρώντας ηθελημένα την ζωή του», προσθέτει. Η σύζυγος του Chris Cornell τελείωσε την δήλωσή της ευχαριστώντας τους θαυμαστές του για τα μηνύματά τους. «Η έκρηξη αγάπης και υποστήριξης από τους θαυμαστές, τους φίλους και την οικογένεια σημαίνει τόσα πολλά για εμάς. Σας ευχαριστώ για αυτό και που κατανοείτε πόσο δύσκολο μας είναι», καταλήγει. 

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM