Τόκιο 2020: Νοτιοκορεατικό κανάλι ανήγγειλε την ομάδα της Ιταλίας με μία πίτσα - Οι αντιδράσεις και η συγγνώμη

Τόκιο 2020: Νοτιοκορεατικό κανάλι ανήγγειλε την ομάδα της Ιταλίας με μία πίτσα - Οι αντιδράσεις και η συγγνώμη Facebook Twitter
Μία πίτσα συνόδευε την ολυμπιακή ομάδα της Ιταλίας κατά την είσοδό τους στο στάδιο - Πηγή φωτογραφίας: MBC
0

Πίτσα για την Ιταλία, Κόμης Δράκουλας για τη Ρουμανία, σολομός για τη Νορβηγία, Τσέρνομπιλ για την Ουκρανία: Αυτές ήταν οι εικόνες που χρησιμοποίησε τηλεοπτικό δίκτυο της Νότιας Κορέας για να περιγράψει τις εθνικές αποστολές κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο


Σύμφωνα με τους υπευθύνους του καναλιού, η πρόθεση ήταν να γίνει ευκολότερη για τους τηλεθεατές η ταυτότητα των εισερχόμενων αθλητών στο στάδιο. 


Οι εμπνευστές της ιδέας αυτής δεν άφησαν ούτε την πολιτική κατάσταση εκτός πλάνων. Για παράδειγμα, όταν εισήλθε στο γήπεδο η ολυμπιακή ομάδα της Αϊτής, το «σούπερ», η περιγραφή δηλαδή στην οθόνη χαρακτήριζε τη χώρα «ασταθή πολιτικά, λόγω της δολοφονίας του προέδρου». Ενώ όταν παρήλασαν οι αθλητές της συριακής αποστολής, η λεζάντα έγραφε: «Ο εμφύλιος πόλεμος μαίνεται για δέκα χρόνια». 

Μετά τις αντιδράσεις, το MBC ζήτησε συγγννώμη, κάνοντας λόγο για «ασυγχώρητο σφάλμα» και χαρακτηρίζοντας τις στερεοτυπικές αυτές εικόνες των εθνών «προσβλητικές» και «γελοίες»

Τόκιο 2020: Νοτιοκορεατικό κανάλι ανήγγειλε την ομάδα της Ιταλίας με μία πίτσα - Οι αντιδράσεις και η συγγνώμη Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Twitter

Πρόσθεσε δε, πως η απόφαση υποδήλωνε προχειρότητα και έλλειψη σκέψης για τις συγκεκριμένες χώρες, προαναγγέλλοντας έρευνα για το πώς και ποιοι ευθύνονται για την επιλογή αυτή. 


Το MBC έχει επικριθεί και στο παρελθόν για ανάλογα ατοπήματα. Στο δίκτυο είχε επιβληθεί πρόστιμο για παρόμοιες εικόνες και λεζάντες κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών του Πεκίνου,το 2008. 


Με πληροφορίες από BBC 

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούτε ή διαβάζετε ειδήσεις; Η διαφορά μπορεί να είναι σημαντική

TV & Media / Ακούτε ή διαβάζετε ειδήσεις; Κι όμως, έχει διαφορά

Μια νέα αμερικάνικη έρευνα διαπιστώνει ότι η ακρόαση άρθρων και ειδήσεων –σε σύγκριση με την ανάγνωσή τους– συχνά περιορίζει την κατανόηση του περιεχομένου τους και ενισχύει τα ακραία και αρνητικά στοιχεία του.
LIFO NEWSROOM