Πέφτουν κεφάλια για το «μαύρο» της Digea

Πέφτουν κεφάλια για το «μαύρο» της Digea Facebook Twitter
9

Τις παραιτήσεις των μελών της Ολομέλειας της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για το «μαύρο» στη Digea που είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει το σήμα των περισσότερων καναλιών το πρωί , ζήτησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών και Δημοσίων έργων Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως τονίζει σε δήλωση του ο υπουργός η πολύωρη διακοπή λειτουργίας του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης ήταν αποκλειστική ευθύνη της ιδιωτικής DIGEA, η οποία αποτελεί και τον μοναδικό πάροχο δικτύου. Η διακοπή αυτή εγείρει θέμα πλημμελούς εκτέλεσης καθηκόντων της διοίκησης της ΕΕΤΤ.

Η λεγόμενη ανεξάρτητη αρχή, τονίζει ο υπουργός «είναι επιφορτισμένη από την πολιτεία και τη νομοθεσία με το καθήκον, να διασφαλίζει όλες τις προϋποθέσεις ελέγχου και μέτρων, ώστε να μην εκδηλώνονται τριτοκοσμικού τύπου φαινόμενα στη λειτουργία του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος. Για να μην «μαυρίζουν» οι τηλεοπτικές οθόνες των πολιτών».

Ο κ. Σπίρτζης μιλά επίσης για ερωτηματικά που προκύπτουν και που αφορούν τις συμβατικές υποχρεώσεις και στη λειτουργία της ίδιας της DIGEA. Τα ερωτηματικά αυτά έχουν να κάνουν με την καταλληλότητα του ανθρώπινου δυναμικού, την επάρκεια του τεχνικού εξοπλισμού της, την ύπαρξη εναλλακτικών και εφεδρικών συστημάτων εκπομπής, την ετοιμότητα άμεσης αντιμετώπισης πιθανών τεχνικών προβλημάτων. «Κυρίως όμως ερωτηματικά που σχετίζονται με τον σεβασμό του ίδιου του προγράμματος που μεταδίδεται και την ενημέρωση των πολιτών. Είναι εντυπωσιακό ότι κατά το διάστημα της διακοπής του σήματος δεν υπήρξε ούτε μία απλή ενημερωτική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της DIGEA», αναφέρει ο υπουργός

Ο κ. Σπίρτζης τονίζει καταλήγοντας ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον και τα δικαιώματα των πολιτών και στον ραδιοτηλεοπτικό τομέα. Το πρώτο βήμα έγινε με το νέο νόμο για την λειτουργία της ΕΡΤ, ενώ λίαν συντόμως προωθείται στη Βουλή νέα νομοθετική πρωτοβουλία για το θέμα των ραδιοτηλεοπτικών αδειών.

H διακοπή του σήματος άρχισε στις 09.30 το πρωί και διήρκησε περίπου 2 ώρες. Η ΝΕΡΙΤ εξέπεμπε κανονικά αφού έχει τη δική της ψηφιακή πλατφόρμα.

9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ