Κόβεται, μέχρι νεοτέρας, το δελτίο ειδήσεων του Mega

Κόβεται, μέχρι νεοτέρας, το δελτίο ειδήσεων του Mega Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η αναβολή του δελτίου των 20.00 μέχρι την αποπληρωμή των εργαζομένων. Κατά πληροφορίες, η δεύτερη πρόταση των εργαζομένων προέβλεπε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή η απόφαση των εργαζομένων, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε ότι αποφάσισε την κήρυξη νέας τετράωρης στάσης εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό και στην ιστοσελίδα «megatv.com», από τις 18.00 έως τις 22.00 της Πέμπτης.

Η ανακοίνωση της γενικής συνέλευσης των δημοσιογράφων του καναλιού:

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ MEGA

Σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου, συμπληρώθηκαν δυόμισι μήνες που οι εργαζόμενοι του MEGA παραμένουμε απλήρωτοι.
Σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου, συμπληρώθηκαν 4 μήνες, που οι εργαζόμενοι του MEGA παραμένουμε στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.


Εδώ και 4 μήνες, ζητούμε από τους μετόχους ενημέρωση για την κατάσταση και το μέλλον της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, χωρίς να λαμβάνουμε καμία απάντηση.

Αντιθέτως, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αόριστες υποσχέσεις, οι οποίες διαψεύδονται την επομένη, όπως οι υποσχέσεις για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων.

Τρανταχτό παράδειγμα, η ανακοίνωση που εξεδόθη στις 25/5/2016, με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ να δηλώνει ότι θα προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε προκαταβολή για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ. Με την ίδια ανακοίνωση, δήλωνε ότι θα προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρίας και την άμεση απελευθέρωση των διαθεσίμων της.

Μέχρι σήμερα, καμία από τις δεσμεύσεις των μετόχων δεν έχει υλοποιηθεί, ενώ η υπογραφή της θρυλούμενης συμφωνίας με τις τράπεζες έχει καταντήσει μία κακόγουστη φάρσα με θύματα 500 εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας, ανασφάλειας και ομηρίας, οι εργαζόμενοι δουλεύουμε με αυταπάρνηση και η εταιρία συνεχίζει να εισπράττει τα όποια έσοδα έχει από την διαφημιστική αγορά, χωρίς να φθάνουν σε εμάς τα δεδουλευμένα.
Καλούμε τους μετόχους της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ να αφουγκραστούν την αγωνία των εργαζομένων της εταιρίας και να σεβαστούν την ιστορία του MEGA CHANNEL.

Δεν ζητούμε ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ, αλλά ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ και ΕΛΠΙΔΑ για το αύριο, με αρχή την καταβολή των δεδουλευμένων μας.
Για όλους αυτούς τους λόγους, προχωρούμε σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.
Οι αντοχές άλλωστε, ψυχολογικές και οικονομικές των εργαζομένων και των οικογενειών τους, έχουν εξαντληθεί.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΚΑ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

YouTube: Τέλος η σελίδα «Trending» μετά από 10 χρόνια – Τι νέο έρχεται

TV & Media / YouTube: Τέλος η σελίδα «Trending» μετά από 10 χρόνια – Τι νέο έρχεται

Το YouTube διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να προτείνει προσωποποιημένα βίντεο στους χρήστες και να παρέχει στους δημιουργούς εργαλεία που τους βοηθούν να κατανοούν τι είναι δημοφιλές στο κοινό τους
LIFO NEWSROOM
Ο IShowSpeed κάνει live με τον Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια – Ξανά στην Αθήνα ο διάσημος YouTuber

TV & Media / Ο IShowSpeed κάνει live με τον Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια – Ξανά στην Αθήνα ο διάσημος YouTuber

Ζωντανά από την Αθήνα μεταδίδει αυτή την ώρα ο διάσημος Αμερικανός YouTuber IShowSpeed, παρέα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, σε ένα νέο IRL stream που έχει ήδη προκαλέσει φρενίτιδα στο διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM
Ο μισός πλανήτης βλέπει anime στο Netflix – Ανακοινώθηκε νέα μεγάλη λίστα τίτλων

TV & Media / Ο μισός πλανήτης βλέπει anime στο Netflix - Ανακοινώθηκε νέα μεγάλη λίστα τίτλων

Πάνω από 150 εκατομμύρια νοικοκυριά παρακολουθούν anime στην πλατφόρμα – Τριπλασιασμός θεάσεων τα τελευταία πέντε χρόνια, με κορυφαίους τίτλους όπως τα «Sakamoto Days», «Cyberpunk: Edgerunners 2» και «My Melody & Kuromi» να επανέρχονται
LIFO NEWSROOM
James Gunn: Ο Σούπερμαν είναι η ιστορία της Αμερικής, ένας μετανάστης που ήρθε από αλλού

TV & Media / James Gunn: Ο Σούπερμαν είναι η ιστορία της Αμερικής, ένας μετανάστης που ήρθε από αλλού

«Ναι, είναι πολιτική», τονίζει ο σκηνοθέτης αναλύοντας το όραμά του για τη νέα ταινία Σούπερμαν και συμπληρώνει: «Η βασική ανθρώπινη καλοσύνη είναι μια αξία και είναι κάτι που έχουμε χάσει»
LIFO NEWSROOM