Η εκπαιδευτική τηλεόραση του Γιώργου Τράγκα

Η εκπαιδευτική τηλεόραση του Γιώργου Τράγκα Facebook Twitter
«H μάκα είναι πρωτεΪνη καθαρή και έχει αφροδισιακά ευεργετήματα, αν έχεις αργές στροφές».
1

 

Χρωστάμε τα πάντα στην εκπαιδευτική τηλεόραση. Ο τρόπος που ντυνόμαστε, σκεφτόμαστε, διαπληκτιζόμαστε, κάνουμε (χονδρή) πλάκα, πειράζουμε τα κορίτσια στον δρόμο. Είναι προφανές από το υλικό που διαχέεται μέσα από εκπαιδευτικές εκπομπές, όπως το «Βράδυ» του Πέτρου Κωστόπουλου, όπου φιλοτεχνείται αριστοτεχνικά η ακατέργαστη φυσική μας τάση, το άναρχο της φύσης μας, αυτό που μπορεί να φτερνιστεί στα μούτρα του απέναντι, χωρίς να βάλει χεράκι μπροστά.

Ειδικώς, όταν στο πολυθρονάκι του προσκεκλημένου κάθονται πεπειραμένοι δημοσιογράφοι με πορεία ετών, το πράγμα αλλάζει. Η εκπομπή δεν είναι απλώς εκπαιδευτική. Είναι ένα αριστούργημα εκλαϊκευμένης επιστήμης (της ζωής, φυσικά), ένα ταχύρρυθμο μεταμεσονύκτιο σεμινάριο άμεσης πιστοποίησης σε πολλούς τομείς.

Ας πούμε, τι μάθαμε, χθες «Βράδυ»; Σε ποιους τομείς γίναμε, αν όχι σοφότεροι, τουλάχιστον πιο καταρτισμένοι;

Σε ζητήματα σεξ:

Σταχυολογώντας μερικές από τις ατάκες του πάντα ενδιαφέροντα, Γιώργου Τράγκα, μάθαμε ότι:

«(Ε), άμα δεν ξέρεις τι είναι η μάκα δεν σου σηκώνεται».

«Εσύ μπορείς να κάνεις σεξ; Κάνεις καθόλου; Εσύ όποιον περνάει από εδώ τον ρωτάς αν έχει περάσει κουραβέλτα; Μήπως έχει χαλάσει το εργαλείο και πρέπει να περάσεις βουλκανιζατέρ;»

Η απάντηση του παρουσιαστή σ’ αυτόν τον καταιγισμό ερωτήσεων ήταν διαφωτιστική και πήγαινε κάπως έτσι:

«Παλιά ήταν πολύστροφο, τώρα όχι και τόσο».   

Επίσης, πληροφορηθήκαμε ότι:

«Ο διαβητικός που είναι ρυθμισμένος του κάνει κούκου» και ότι (τελικά, για να μην αφήνουμε και ύλη ακάλυπτη) «η μάκα είναι πρωτεΪνη καθαρή και έχει αφροδισιακά ευεργετήματα, αν έχεις αργές στροφές».

Βελτιώσαμε τα αγγλικά μας και τα αιώνιο ελληνικό θέμα της προφοράς

(Αυτή ήταν ευγενής προσφορά του Πέτρου Κωστόπουλου, ο οποίος σε μία αποστροφή του λόγου του, είπε: «Υφίστασαι σεξουαλικό χάρασμεντ». Κάπως έτσι, βέβαια, αποκαλύφθηκε  και μία πτυχή που αγνοούσαμε, ότι, δηλαδή, υπάρχει τρόπος να παρενοχληθεί ο Γιώργος Τράγκας).

Πήραμε μία μικρή γεύση, για το πόσο βοηθά η λογοτεχνία τον προφορικό μας λόγο (και στο σεξ).

«Κάποια στιγμή θα μπορούσαμε να σμίξουμε τους ιδρώτες μας» (!).

Στα πολιτικά – mediaκά του τόπου παίρνουμε και ντοκτορά κι αν θέλουμε συνεχίζουμε με ανώτερη ζωολογία.  

«Ο Ψυχάρης είναι κεντήστρα δεν είναι ένα ποντικάκι που μπορείς να καταπιείς αμάσητο σαν ανακόντα της αριστεράς».

Και εννοείται ότι υπήρξαν και μαθήματα πολιτικού και δημοσιογραφικού πολιτισμού

«Εγώ δεν έθιξα τον κύριο Μητσοτάκη. Για τα ματάκια του είπα και τη μυτούλα του που είναι σαν φλασκί».

Και επειδή, όπως πάντα, στην εκπαίδευση τα πράγματα, όταν βαραίνουν πολύ, πρέπει να υπάρχει και ένα ευχάριστο διαλειμματάκι, μάθαμε και το που δεν πρέπει να πάμε – σε ποια «μπιπ» κομμώτρια, ειδικά αν είμαστε ασπρομάλληδες, για να μην καταλήξουμε με τριανταφυλλί μαλλιά. Συν το ότι μυηθήκαμε στις νέες τάσεις της ανδρικής μόδας, μαθαίνοντας πλέον να μην φοβόμαστε - οι άντρες, κυρίως - το λευκό φούτερ, με πράσινο βελούδινο σακάκι, τζιν, μαύρη κάλτσα (πα-ντο-τε, κανών απαράβατος) και μπεζ μοκασίνι. 

Είναι λογικό που πέφτουμε στα κρεβάτια μας ευγνωμονώντας τον καλό Θεό για το full access που μας δίνεται σε άπειρη γνώση και είναι απολύτως λογική και η επιθυμία του Γιώργου Τράγκα, ακριβώς όπως τρυφερά την εξέφρασε χθες, να δημιουργήσει ένα Μουσείο Τύπου στο άμεσο μέλλον.  

 

Κυρίως, όμως, είναι σοφό το ότι τέτοιες γνώσεις - επιβιωτικές ως επί το πλείστον - στο πιο σκληρό "Hunger Game" της τελευταίας δεκαετίας στα media και δη στα κανάλια, μοιράζονται, δεν μένουν κρυφές. 

TV & Media
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Σαρλίζ Θερόν μιλά ανοιχτά για τη νύχτα που η μητέρα της πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα της

TV & Media / Η Σαρλίζ Θερόν μιλά ανοιχτά για τη νύχτα που η μητέρα της πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα της

«Αυτά συμβαίνουν σε πολλά σπίτια. Οι γυναίκες υφίστανται μια πολύ, πολύ άδικη μεταχείριση. Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Και δεν νομίζω ότι κανείς πήρε στα σοβαρά τη μητέρα μου», είπε, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός
THE LIFO TEAM
Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Διεθνή / Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Η φετινή λίστα του TIME με τα 100 πιο επιδραστικά πρόσωπα βάζει μαζί ηγέτες, σταρ, creators και πρόσωπα της τεχνητής νοημοσύνης. Και δείχνει ότι η επιρροή σήμερα δεν ανήκει σε έναν μόνο κόσμο, αλλά εκεί όπου συναντιούνται η εξουσία, η εικόνα και η δημόσια προσοχή.
THE LIFO TEAM
METAL GEAR SOLID SONY ΤΑΙΝΙΑ

TV & Media / Metal Gear Solid: Η Sony ετοιμάζει ταινία με το βιντεοπαιχνίδι - Ποιοι θα τη σκηνοθετήσουν

«Ως μακροχρόνιοι θαυμαστές του παιχνιδιού, είμαστε ενθουσιασμένοι και νιώθουμε τιμή που θα φέρουμε στη ζωή τους εμβληματικούς χαρακτήρες και τον αξέχαστο κόσμο του Hideo Kojima», δήλωσαν οι δύο σκηνοθέτες
THE LIFO TEAM
Η Αννα Γουίντουρ ξαναπαίρνει το Devil Wears Prada στα χέρια της

Διεθνή / Για σένανε μπορώ τη Vogue να προδώσω: όταν η Άννα Γουίντουρ συνάντησε ξανά τη Μιράντα Πρίστλι

Η Vogue ενώνει στο εξώφυλλο του Μαΐου της Vogue την Άννα Γουίντουρ και τη Μέριλ Στριπ, λίγο πριν από το The Devil Wears Prada 2 και το Met Gala, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον μύθο που συνοδεύει την ταινία εδώ και είκοσι χρόνια.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια