Der Spiegel: Σε διαθεσιμότητα δύο στελέχη του ύστερα από το σκάνδαλο των fake news

Der Spiegel: Σε διαθεσιμότητα δύο στελέχη του ύστερα από το σκάνδαλο των fake news Facebook Twitter
0

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel έθεσε σε διαθεσιμότητα δύο σημαντικά στελέχη του ύστερα από το σκάνδαλο που προκάλεσε η αποκάλυψη πως ο βραβευμένος δημοσιογράφος, Κλάας Ρελότσιους, «κατασκεύαζε» ρεποπρτάζ. 

Τα συμβόλαια ενός από τους αρχισυντάκτες του, του Ούλριχ Φίστνερ, καθώς κι ενός από τους διευθυντές ύλης, του Ματίας Γκάιερ, «ανεστάλησαν ωσότου η εσωτερική επιτροπή (σ.σ. που σύστησε ειδικά για τον σκοπό αυτό το Σπίγκελ) να ολοκληρώσει την έρευνά της για την υπόθεση», εξήγησε στους συνεργάτες του εντύπου ο διευθυντής του περιοδικού Στέφεν Κλούσμαν σε εσωτερική επιστολή του.

Η υπόθεση Ρελότσιους θέτει το ερώτημα αν μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται στο περιοδικό ύστερα από μία τέτοια καταστροφή» είπε ο Κλούσμαν. «Ο ένας τον ανακάλυψε, ο άλλος τον προσέλαβε και ως πρόσφατα ήταν προϊστάμενος του». 

Την προηγούμενη εβδομάδα το περιοδικό προχώρησε και σε μήνυση κατά του Ρελότσιους, ύστερα από καταγγελίες πως εκτός από το να γράφει fake news πιθανόν να εμπλέκεται και σε υπεξαίρεση χρημάτων από δωρεές που προέρχονται για τα παιδιά που ζουν στους δρόμους της Συρίας.

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurovision 2025: Η Αυστρία η μεγάλη νικήτρια – Στην 6η θέση η Ελλάδα με την Klavdia και την «Αστερομάτα»

TV & Media / Eurovision 2025: Η Αυστρία η μεγάλη νικήτρια – Στην 6η θέση η Ελλάδα με την Klavdia και την «Αστερομάτα»

Η εμφάνιση της Klavdia απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού και θετικά σχόλια για τη σκηνική λιτότητα και τη συναισθηματική δύναμη της ερμηνείας της - Στη 2η θέση το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Eurovision 2025: Η Σουηδία σάρωσε στον μεγάλο τελικό – Αποθέωση για τους KAJ και το «Bara Bada Bastu»

TV & Media / Eurovision 2025: Η Σουηδία σάρωσε στον μεγάλο τελικό – Αποθέωση για τους KAJ και το «Bara Bada Bastu»

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχήματα πριν από τον τελικό, οι KAJ διατηρούσαν το προβάδισμα έναντι όλων των αντιπάλων τους, με την Αυστρία και την Ολλανδία να ακολουθούν στη μάχη για την κορυφή
LIFO NEWSROOM