Το BBC διακόπτει την υπηρεσία του στη Μιανμάρ καταγγέλλοντας λογοκρισία

Το BBC διακόπτει την υπηρεσία του στη Μιανμάρ καταγγέλλοντας λογοκρισία Facebook Twitter
0

Η υπηρεσία του BBC στα βιρμανικά δεν θα μεταδίδεται πλέον από την τηλεόραση της Μιανμάρ, με το τηλεοπτικό δίκτυο να καταγγέλλει σήμερα «λογοκρισία», σε μια χώρα που είναι ταμπού να γίνεται αναφορά στη μουσουλμανική μειονότητα των Ροχίνγκια.


Από τον Απρίλιο του 2014 η υπηρεσία του BBC, με έδρα τη Ρανγκούν, παρήγαγε καθημερινά ένα δελτίο ειδήσεων για το τηλεοπτικό δίκτυο MNTV, το οποίο παρακολουθούσαν περίπου 3,7 εκατομμύρια τηλεθεατές.


Σήμερα ωστόσο το BBC ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας, εξαιτίας της άρνησης που προβάλλει το MNTV να μεταδώσει πολλές από τις εκπομπές του.


«Το BBC δεν μπορεί πλέον να δέχεται τις παρεμβολές ή τη λογοκρισία των προγραμμάτων του από τις τηλεοράσεις που το αναμεταδίδουν, διότι αυτό υπονομεύει την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών του», ανακοίνωσε το βρετανικό δίκτυο.


Ένα στέλεχος του MNTV, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, διευκρίνισε ότι η αντιπαράθεση οφείλεται στη χρήση της λέξης «Ροχίνγκια» σε κάποια προγράμματα του BBC.


Στη Μιανμάρ οι Ροχίνγκια αποκαλούνται «Μπανγκλαντεσιανοί», αν και πολλά μέλη της μουσουλμανικής αυτής μειονότητας ζουν επί γενιές στη χώρα. Ακόμη και η ηγέτιδα της χώρας Αούνγκ Σαν Σου Κι δεν έχει ποτέ χρησιμοποιήσει τη λέξη «Ροχίνγκια».

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM