Η Boeing καθηλώνει δεκάδες 777 μετά το ατύχημα πάνω από το Ντένβερ

Η Boeing καθηλώνει δεκάδες 777 μετά το ατύχημα πάνω από το Ντένβερ Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η Boeing πρότεινε την καθήλωση όλων των αεροσκαφών τύπου 777 που φέρουν τον ίδιο κινητήρα με εκείνο το οποίο υπέστη βλάβη ενώ πετούσε πάνω από το Ντένβερ το Σάββατο. 

Ο λόγος για 128 αεροσκάφη που θα παραμείνουν στο έδαφος μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι. «Η Boeing παρακολουθεί ενεργά τα πρόσφατα γεγονότα που σχετίζονται με την πτήση 328 της United Airlines. Ενώ η έρευνα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ βρίσκεται σε εξέλιξη, προτείνουμε να ανασταλεί η λειτουργία των 69 εν ενεργεία και 59 εφεδρικών αεροσκαφών τύπου 777, που τροφοδοτούνται από τους κινητήρες Pratt & Whitney 4000-112, έως ότου η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ ορίσει το κατάλληλο πρωτόκολλο επιθεώρησης», αναφέρει η Boeing σε ανακοίνωσή της. 

Η αεροπορική εταιρία United Airlines ανακοίνωσε αργά χθες, Κυριακή, το βράδυ ότι προχωρεί άμεσα στην αναστολή πτήσεων των 24 Boeing 777 που διαθέτει στο στόλο της και φέρουν τον ίδιο τύπο κινητήρα με το αεροσκάφος της εταιρίας που πραγματοποίησε προσγείωση έκτακτης ανάγκης το Σάββατο στο Ντένβερ. Η ανακοίνωση της εταιρίας ακολούθησε την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) σχετικά με επίσπευση των ελέγχων στα αεροσκάφη 777 που φέρουν τους κινητήρες Pratt & Whitney PW4000.

Η United ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τις αρμόδιες αρχές στις ΗΠΑ «προκειμένου να αποφασίσει ενδεχόμενα επιπρόσθετα βήματα, που ίσως θα χρειαστούν για να διασφαλιστεί ότι τα αναφερόμενα αεροσκάφη ανταποκρίνονται στους αυστηρούς κανόνες ασφάλειας και μπορούν να επιστρέψουν στην ενεργό υπηρεσία». Η FAA ανακοίνωσε πως αναμένει ότι η διεξαγωγή των νέων ελέγχων θα απαιτήσει την προσωρινή έξοδο ορισμένων αεροσκαφών από την ενεργό πτητική υπηρεσία.

Η Boeing καθηλώνει δεκάδες 777 μετά το ατύχημα πάνω από το Ντένβερ Facebook Twitter
ΕΡΑ

Η Boeing καθηλώνει δεκάδες 777 μετά το ατύχημα πάνω από το Ντένβερ Facebook Twitter
ΕΡΑ

Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, η United Airlines είναι η μοναδική αεροπορική εταιρία στις ΗΠΑ που χρησιμοποιεί τα αεροσκάφη 777 με τους αναφερόμενους κινητήρες. Τα ίδια αεροσκάφη βρίσκονται σε χρήση από αεροπορικές εταιρίες στην Ιαπωνία και στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με την FAA.

Η Boeing καθηλώνει δεκάδες 777 μετά το ατύχημα πάνω από το Ντένβερ Facebook Twitter
ΕΡΑ

Η Boeing καθηλώνει δεκάδες 777 μετά το ατύχημα πάνω από το Ντένβερ Facebook Twitter
ΕΡΑ

«Έχουμε εξετάσει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία ασφάλειας, μετά το χθεσινό [προχθεσινό] περιστατικό» ανέφερε η ανακοίνωση της FAA. «Βάσει της αρχικής πληροφόρησης, καταλήγουμε ότι το μεσοδιάστημα των ελέγχων πρέπει να επισπευστεί στα πτερύγια των στροβίλων που είναι μοναδικά σε αυτό το μοντέλο του κινητήρα, που χρησιμοποιείται μόνο από τα αεροσκάφη 777».

Με πληροφορίες από Guardian/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Ειδήσεις
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Explainer: Τι πραγματικά σημαίνει η ήττα του Μακρόν και τι είδους εξελίξεις περιμένουν οι Γάλλοι;

Διεθνή / Explainer: Τι πραγματικά σημαίνει η ήττα του Μακρόν και τι είδους εξελίξεις περιμένουν οι Γάλλοι;

Γιατί τρίβει τα χέρια της η Λεπέν, γιατί είναι λίγο κούφια η χαρά του Μελανσόν και τι λάντζα καλείται να κάνει τώρα ο Γάλλος Πρόεδρος για να αποφύγει συγκεκριμένες καταστροφές στα σχέδια και τις αμφιλεγόμενες νομοθετικές αλλαγές που έχει προγραμματίσει;
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Barkelono

Ειδήσεις / Βαρκελώνη: Αστυνομική επέμβαση για συνωστισμό - Χιλιάδες στους δρόμους μετά την άρση των περιορισμών

Η αστυνομία απομάκρυνε από τους δρόμους της Βαρκελώνης πλήθη ανθρώπων, που συμμετείχαν σε πάρτι, στο πρώτο Σαββατοκύριακο μετά την άρση των περιορισμών
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ