Ζακ Κωστόπουλος: Αναβλήθηκε για τις 6 Νοεμβρίου η δίκη- Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο

Ζακ Κωστόπουλος: Αναβλήθηκε για τις 6 Νοεμβρίου η δίκη- Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Αναβολή για τις 6 Νοεμβρίου πήρε η δίκη των έξι κατηγορουμένων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Την αναβολή ζήτησε η υπεράσπιση, αναφέροντας ότι από τους συνηγόρους είναι απών επειδή είναι ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού, σύμφωνα με πληροφορίες της LiFO. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών, στην οποία μετέχουν ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις, αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές συλλογικότητες και οργανώσεις της αριστεράς.

«Καταδίκη στους δολοφόνους του Zak/ Zackie» είναι το κεντρικό σύνθημα και οι συγκεντρωμένοι ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να καταδικαστούν οι υπαίτιοι για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην οδό Δέγλερη αυτή την ώρα.

Ζακ Κωστόπουλος: Αναβλήθηκε για τις 6 Νοεμβρίου η δίκη- Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
Ζακ Κωστόπουλος: Αναβλήθηκε για τις 6 Νοεμβρίου η δίκη- Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
Ζακ Κωστόπουλος: Αναβλήθηκε για τις 6 Νοεμβρίου η δίκη- Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Για τον αποτρόπαιο θάνατο του ακτιβιστή, στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 στην οδό Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας, κατηγορούνται έξι άτομα. Πρόκειται για δύο πολίτες- τον κοσμηματοπώλη και έναν μεσίτη- και τέσσερις αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο. Όλοι τους κατηγορούνται για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Ο θάνατος του 33χρονου είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη λόγω της σκληρότητας των χτυπημάτων που δέχθηκε Ζακ Κωστόπουλος. Το υλικό που καταγράφηκε και μεταδόθηκε στα ΜΜΕ, με τον ακτιβιστή να δέχεται σφοδρά χτυπήματα από τους δύο πρώτους κατηγορούμενους και τελικά να ξεψυχά ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να του περάσουν χειροπέδες, είχε προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και χαρακτηρίστηκε από την Πολιτική Αγωγή της υπόθεσης «θάνατος σε δημόσια θέα».

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο 33χρονος στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 2:30 το μεσημέρι «εισήλθε για άγνωστη αιτία» στο κοσμηματοπωλείο του πρώτου κατηγορούμενου επί της οδού Γλάδστωνος, του οποίου η πόρτα ήταν ανασφάλιστη από τον ιδιοκτήτη λόγω της ολιγόλεπτης απουσίας του.

Ο Ζακ Κωστόπουλος, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν σε υπερδιέγερση και όταν αντιλήφθηκε πως δεν μπορεί να εξέλθει, άρχισε να χτυπά με πυροσβεστήρα αρχικά την γυάλινη θύρα και στην συνέχεια το κατώτερο επίπεδο της βιτρίνας που θρυμματίστηκε.

Όταν το θύμα επιχείρησε να συρθεί για να βγει από εκεί δέχθηκε αλλεπάλληλα σφοδρά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα από τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ενώ ήδη ήταν αιμόφυρτος και σε «αδυναμία συγκέντρωσης των δυνάμεων του και εμφάνιζε δυσχέρειες στην αναπνοή... έδρασαν με υπερβάλλοντα ζήλο» και με άσκηση έντονης βίας τον ακινητοποίησαν.

Το βούλευμα αναφέρει πως οι δύο καταστηματάρχες αν και λόγω της ηλικίας τους και της στοιχειώδους κοινωνικής εμπειρίας που είχαν θα μπορούσαν να προβλέψουν το θανατηφόρο αποτέλεσμα των χτυπημάτων εν τούτοις «από έλλειψη της προσήκουσας προσοχής... έδρασαν απερίσκεπτα μη προβλέποντας το επελθόν αποτέλεσμα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενδοοικογενειακή βία στη Μύκονο: Panic button σε 55χρονο μετά από καυγά

Ελλάδα / Ενδοοικογενειακή βία στη Μύκονο: Panic button σε 55χρονο μετά από καυγά

Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για τον καυγά σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος και των δύο για ενδοοικογενειακή βία ενώ, όπως έγινε γνωστό, ο 55χρονος ζήτησε και εγκαταστάθηκε στο κινητό του τηλέφωνο η εφαρμογή panic button
LIFO NEWSROOM