Υπουργείο Παιδείας: Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον σχολικό εκφοβισμό

Διαβούλευση για σχολικό εκφοβισμό Facebook Twitter
Φωτ: Pixabay
0

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από χθες το βράδυ το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για τον σχολικό εκφοβισμό που παρουσίασε πριν λίγες ημέρες κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου η Νίκη Κεραμέως.  

Στόχος του προγράμματος με τίτλο «Ζούμε Αρμονικά Μαζί – Σπάμε τη Σιωπή»: Ρυθμίσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία και άλλες διατάξεις»  είναι η δημιουργία δομών για την αντιμετώπιση του bullying, οι συστηματικές επιμορφώσεις εκπαιδευτικών καθώς και η δημιουργία πλατφόρμας όπου θα καταγράφονται τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας.  

Σχολικός εκφοβισμός: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο 

Σε επίπεδο σχολικής μονάδας, ανατίθεται στον διευθυντή η αντιμετώπιση περιστατικών, με τη συνεπικούρηση ενός Σύμβουλου σχολικής ζωής. 

Σε επίπεδο Διεύθυνσης  Εκπαίδευσης, θεσμοθετείται η συλλογική αντιμετώπιση και ο χειρισμός περιστατικών με τη λειτουργία ομάδων δράσης στις οποίες συμμετέχουν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί.

Σε επίπεδο Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, ενημερώνονται οι Περιφερειακοί Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι ΚΕΔΑΣΥ της Διεύθυνσης.

Επιπλέον προβλέπεται η λειτουργία  ειδικής επταμελούς επιστημονικής επιτροπής στο Υπουργείο Παιδείας, με την συμμετοχή ειδικών επιστημόνων και η δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας υποδοχής και αξιοποίησης ακόμα και ανώνυμων αναφορών από μαθητές. 

Μπορείτε εδώ να διαβάσετε αναλυτικά το σχέδιο νόμου.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία: Το εργοστάσιο είχε ζητήσει αύξηση αποζημίωσης από την ασφαλιστική πριν καεί ολοσχερώς

Ελλάδα / Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία: Το εργοστάσιο είχε ζητήσει αύξηση αποζημίωσης από την ασφαλιστική πριν καεί ολοσχερώς

Στάλθηκε e-mail από την εταιρεία τροφίμων προς την ασφαλιστική με αίτημα την αύξηση αποζημίωσης σε περίπτωση φωτιάς, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία
NEWSROOM