Υπόθεση Novartis: Ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής κατέθεσε υπόμνημα - Διάλογοι με Παπαγγελόπουλο και Παππά

Υπόθεση Novartis: Ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής κατέθεσε υπόμνημα - Διάλογοι με Παπαγγελόπουλο και Παππά Facebook Twitter
Ο Σάμπυ Μιωνής - Πηγή: Eurokinissi.
0

Καθώς η έρευνα για την υπόθεση Novartis οδεύει προς το τέλος της, ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής κατέθεσε υπόμνημα στο οποίο παρουσιάζει φερόμενο διάλογο με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον πρώην υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.

Συγκεκριμένα, παραθέτει μεταξύ άλλων συζήτηση κατά τη συνάντηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Μαρτίου 2016, παρουσία του ίδιου, του κ. Παπαγγελόπουλου αλλά και του Νίκου Παππά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαγγελόπουλος, όπως προκύπτει από αυτούς τους διαλόγους ζήτησε από τον επιχειρηματία, Σάμπυ Μιωνή «τα έξοδα» για λογαριασμό του εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία» Ιωάννη Φιλιππάκη. «Τα έξοδα», όπως τονίζεται στο υπόμνημα, ήταν εκβιαστική κίνηση καταβολής χρημάτων, προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος κατά Μιωνή από την εφημερίδα για οικονομικά και φορολογικά θέματα.

Στο υπόμνημα παρουσιάζεται ο λεπτομερής διάλογος που φέρεται να έγινε στο Μαξίμου:

  • Νίκος Παππάς: «Έχει γίνει ήδη μία συζήτηση χθες παρουσία και του Φιλιππάκη, όπου η παρέμβαση του Μίμη ήταν σημαντική για να καταλάβει και αυτός ότι είναι επιθυμητό να βρεθεί μία λύση, να αποσυμπιεσθούν τα πράγματα και ως συνέχεια της συνάντησης τώρα πρέπει να κάτσουμε εδώ πέρα να δούμε και να βρούμε, να σχεδιάσουμε μία λύση, αναλάβαμε χθες με τον Μίμη να του κάνουμε ένα σχέδιο συμβιβαστικής λύσης. Μίμη, τα λέω καλά»;
  • Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Ναι».
  • Νίκος Παππάς: «Κάπως έτσι δεν είπαμε; Θα του κάνουμε ένα χαρτί στο οποίο θα γράφουμε τι κινήσεις θα κάνει η κάθε πλευρά ούτως ώστε να αρχίσει να αποσυμπιέζεται. Ο Σάμπυ μου μετέφερε στη συνάντηση που είχαμε προχθές το απόγευμα το θέμα του Μεταξά και το μείζον για τον Φιλιππάκη είναι το θέμα των αγωγών».
  • Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Και των εξόδων που έχει κάνει μέχρι τώρα».
  • Σάμπυ Μιωνής: «Κοιτάξτε να δείτε, να το ξεκαθαρίσουμε[…]».
  • Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Και άλλο ένα έχει βάλει. Πώς θα εγγυηθούμε ότι δεν[…]»
  • Νίκος Παππάς: «Η εγγύηση είναι εντάξει, εμείς θα εγγυηθούμε».
  • Σάμπυ Μιωνής: «Δεν είναι έτσι τα πράγματα».
  • Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Εγώ λέω τι είπε» [σσ: εννοεί ο Ιωαννη Φιλιππάκη].
  • Σάμπυ Μιωνής: «Και θα σας πω εγώ τι λέω εγώ. Δεν είναι έτσι.»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και skai.gr

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ