Υπόθεση Folli Follie: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη

Υπόθεση Folli Follie: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την υπόθεση της Folli Follie και στο εδώλιο θα βρεθούν οι προφυλακισμένοι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, όπως και οι συγκατηγορούμενοί τους. 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναμένεται σήμερα να αποφανθεί σχετικά με το αίτημα που είχε είχε υποβάλλει Κινέζος κατηγορούμενος στην υπόθεση, ο οποίος δεν είχε κληθεί λόγω άγνωστης διαμονής, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα». 

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου εμφανίστηκε ο δικηγόρος του εν λόγω κατηγορούμενου και ζήτησε να μεταφραστεί το παραπεμπτικό βούλευμα είτε στη μητρική γλώσσα του είτε στα αγγλικά, προκειμένου να λάβει γνώση των κατηγοριών οι οποίες του αποδίδονται.

Ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει το αίτημα του Κινέζου κατηγορούμενου, αλλά ο συνήγορος του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου υποστήριξε ότι ο συγκεκριμένος πρέπει να δικαστεί σε αυτό το δικαστήριο, καθώς φέρεται ως φυσικός αυτουργός για πράξεις για τις οποίες ως ηθικός αυτουργός κατηγορείται ο εντολέας του. «Σε περίπτωση καταδίκης του εντολέα μου, δεν μπορεί να μην έχει κριθεί ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου. 

Επίσης, στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου υπήρξαν αντιδράσεις για τις δικάσιμους που ανακοινώθηκαν για τον Φεβρουάριο. Οι περισσότεροι από τους συνηγόρους των κατηγορούμενων ζήτησαν τη μείωσή τους και κάποιοι από αυτούς έκαναν λόγο για «πίεση» και «διοικητική σκοπιμότητα», προκειμένου να ολοκληρωθεί η δίκη πριν από τις 8 Μαρτίου, όταν λήγει το 18μηνο της προφυλάκισης των κατηγορούμενων. 

«Δεν μπορεί το 18μηνο να θεωρείται εθνική καταστροφή μπορούν να επιβληθούν περιοριστικοί όροι» ανέφεραν χαρακτηριστικά ένας από τους δικηγόρους.

Επίσης, στην προηγούμενη συνεδρίαση παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας, δήλωσε η προσωρινή διοίκηση της Folli Follie, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών που κατέθεσε την πρώτη μήνυση για την υπόθεση, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, διάφορες εταιρείες και μεμονωμένοι επενδυτές. 

Βάσει του παραπεμπτικού βουλεύματος, οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Folli Follie δικάζονται, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ με ζημία άνω των 120.000 ευρώ, χειραγώγηση της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Επιπλέον, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος δικάζεται και για το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ